Stimulează fertilitatea într-un mod natural – beneficiile incredibile ale frunzelor de pătrunjel

07.DECEMBRIE.2022
Stimulează fertilitatea într-un mod natural – beneficiile incredibile ale frunzelor de pătrunjel

Categorie: Sanatate si Nutritie Autor: Roxana Florescu Zodiacool Foto:pixabay.com

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este cel mai folosit zarzavat în bucătăria tradițională românească, datorită importantelor sale calități nutritive și paleative.

Frunzele verzi de pătrunjel sunt extrem de bogate în vitamina C, vitaminele A, B, E, K. Conțin betacaroten magneziu, fosfor, fier, mangan, sodiu, sulf, potasiu și calciu.

Pătrunjelul este folosit ca adaos în mâncărurile calde - ciorbe, supe, tocănițe - după prepararea termică, pentru păstrarea conținutului de vitamine al plantei.

Frunzele de pătrunjel verde mai pot fi adăugate ca și condiment și totodată ca element decorativ în salate, în sandviciuri, în sosuri, în garnituri.

Valori nutriționale pentru 100 grame frunze de pătrunjel verde

Calorii: 36
Proteine: 3
Lipide: 0.8
Carbohidrați: 6.3
Fibre: 3.3

Beneficiile frunzelor de pătrunjel

̶ previn degenerarea ADN-ului și îmbătrânirea celulelor, datorită flavonoidelor, clorofilei, ftalidelor;

̶ luptă contra anemiei feriprive și a deficitului de fier în organism, întrucât conțin 5 mg fier la 100 de grame de frunze, dar și în vitamina C care ajută la asimilarea acestui oligoelement;

̶ contribuie la coagularea normală a sângelui și închiderii rănilor, menținerea stării de sănătate a inimii și a vaselor de sânge, menținerea densității osoase, fiind bogate în vitamina K;

̶ sunt un foarte bun diuretic și depurativ (eliminând ureea și acidul uric), antiinflamator articular și antioxidant, scăzând incidența crizelor reumatice, de gută;

̶ ajută la prevenirea și la stoparea osteoporozei, a căderii părului, a uscării pielii, a prolapsului uterin, prin efectele estrogene foarte blânde;

̶ stimulează fertilitatea, grație apiolulului, o substanță care stimulează producerea de hormoni feminini și ajută la o bună funcționare a ovarelor;

̶ sunt un adjuvant în tratamentul cancerului, întrucât vitaminele, flavonoidele și unele substanțe volatile conținute mențin pofta de mâncare, activează sistemul imunitar, susțin organismul să lupte cu boala, ajută la restabilirea echilibrului hormonal;

̶ reduc predispoziția spre crizele astmatice prin efectele antiinflamatoare asupra căilor respiratorii;

̶ activează puternic sistemul imunitar și combat foarte multe specii de bacterii și de ciuperci parazite, prin vitamina C, vitamina A, vitamina B12, clorofila, dar și luteolina conținute;

̶ favorizează slăbitul, stimulând digestia, ajutând la eliminarea rapidă a fluidelor în exces din corp; vitaminele complexului B joacă un rol important în metabolizarea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților;

̶ dau un miros plăcut respirației, acționând ca un dezinfectant asupra cavității bucale.

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.