Aplica

Bagua Feng Shui

Octogonul Bagua, principalul simbol de referință din Feng Shui, numit și Pa Kua, se traduce literal: opt simboluri. Cele 8 simboluri care formează Bagua sunt 8 trigrame

Trigramele reprezintă 8 concepte între care există o legătură strânsă. O trigramă este formată din trei linii continue numite Yang - principiul masculin, creativitatea, înțelepciunea - sau linii întrerupte numite Yin - reprezintă principiul feminin, receptivitatea, compasiunea -, linii suprapuse unele peste altele:

- linia de jos a trigramei reprezintă norocul pământului,
- linia din mijloc este norocul omului,
- linia de sus definește norocul cerului.

bagua feng shui

Trigramele sunt folosite atât în feng shui, cât și în Yi-Jing, Taiji, teoria celor 5 elemente – Wu Xing, medicină, astronomie, astrologie Bazi etc.

Cele 8 trigrame pot fi așezate în două succesiuni diferite în Bagua și astfel, iau naștere Bagua Cerului timpuriu sau Bagua Yin și Bagua Cerului târziu sau Bagua Yang.

În practica feng shui contemporană, cele 8 trigrame de pe Bagua Yang sunt folosite pentru a potența fluxul de energie pozitivă din locuință, din toate colțurile și sectoarele.

Bagua este rezultatul studiilor asupra trigramelor din Yi-Jing și a direcțiilor citite cu busola (Luopan).

Bagua: Yin și Yang

Bagua Yin se folosește în prezent doar pentru a proteja clădirile și ocupanții acestora de fluxuri de energie negativă. Energia negativă este generată de cimitire, fabrici, stâlpi de înaltă tensiune, macarale și afectează locuințele aflate în preajma acestora.

Bagua Yang se folosește în feng shui pentru a face legătura dintre punctele cardinale și diferitele sectoare din casă sau birou. Acest tip de Bagua stă la baza formulelor din feng shui și poate aduce noroc în cele mai importante domenii ale vieții.

bagua yang feng shui

Fiecare trigramă are o culoare specifică, un număr caracteristic, guvernează un anumit punct cardinal și un anumit domeniu de viață și are o energie de tip Yin Yang.

Folosirea trigramelor crează echilibru, energie pozitivă și schimbă în bine feng shui-ul locuințelor sau a locurilor de muncă. Fiecare trigramă are un nume chinezesc, o direcție, un element, o culoare,

Număr KUA 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Trigrama Kan Kun Zhen Xun - Qian Dui Gen Li
Culoare negru galben verde verde galben alb alb galben roșu
8 Aspirații carieră căsătorie sănătate bani noroc mentori creativitate dezvoltare personală faimă
Direcția Nord Sud- Vest Est Sud-Est centru Nord-Vest Vest Nord-est Sud
Element apă pământ lemn lemn pământ metal metal pământ foc

Cum se folosește Bagua Feng Shui?

În practica Feng Shui, Bagua yang se suprapune peste planul spațiului locuibil sau de la muncă, peste planul unei încăperi sau peste blatul unui birou de lucru cu scopul de a determina concret și în mod corect corespondența dintre direcții și aspirația feng shui care-i corespunde (conform cu Școala Busolei, Feng Shui).

bagua

Înainte de a face suprapunerea, este necesară citirea cu atenție a direcțiilor cu ajutorul Luopan-ului sau a unei busole contemporane. Se notează punctele cardinale pe schiță, apoi se suprapune Bagua și se urmărește ca punctele cardinale de pe Bagua să fie peste punctele cardinale de pe schiță. De exemplu, punctul cardinal Nord de pe Bagua să vină peste punctul cardinal Nord citit cu busola și notat pe schiță. Apoi se determină locul fiecărei din cele 8 aspirații Feng Shui pe schița analizată (locuință, clădire de birouri, încăperi etc).

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .

Feng Shui
Feng Shui Casa
Calculator Feng Shui
Calcul numar KUA pentru directii personale ...
Calcul numar KUA pentru directii personale
Stele zburatoare anuale, energii faste si nefaste ...
Stele zburatoare anuale, energii faste si nefaste
Stele zburatoare lunare pentru amenajarea locuintei ...
Stele zburatoare lunare pentru amenajarea locuintei
KUA casa si sectoarele favorabile ale locuintei si incaperilor ...
KUA casa si sectoarele favorabile ale locuintei si incaperilor
Culori norocoase zilnice, cum ne imbracam ...
Culori norocoase zilnice, cum ne imbracam
Prieten secret, aliati si dusmani zodiacali ...
Prieten secret, aliati si dusmani zodiacali
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!