Bagua Feng Shui

Octogonul Bagua, principalul simbol de referință din Feng Shui, numit și Pa Kua, se traduce literal: opt simboluri. Cele 8 simboluri care formează Bagua sunt 8

trigrame care reprezintă 8 concepte între care există o legătură strânsă. Bagua este rezultatul studiilor asupra trigramelor din Yi-Jing și a direcțiilor citite cu busola Luopan. O trigramă este formată din trei linii continue numite Yang - principiul masculin, creativitatea, înțelepciunea - sau linii întrerupte numite Yin - reprezintă principiul feminin, receptivitatea, compasiunea -, linii suprapuse unele peste altele:

- linia de jos a trigramei reprezintă norocul pământului,
- linia din mijloc este norocul omului,
- linia de sus definește norocul cerului.

Loading...

bagua feng shui

Trigramele sunt folosite atât în feng shui, cât și în Yi-Jing, Taiji, teoria celor 5 elemente – Wu Xing, medicină, astronomie, astrologie Bazi etc.

Cele 8 trigrame pot fi așezate în două succesiuni diferite în Bagua și astfel, iau naștere Bagua Cerului timpuriu sau Bagua Yin și Bagua Cerului târziu sau Bagua Yang.

În practica feng shui contemporană, cele 8 trigrame de pe Bagua Yang sunt folosite pentru a spori energia pozitivă din locuință, din toate colțurile și sectoarele.

Bagua: Yin și Yang

Bagua Yin se folosește în prezent doar pentru a proteja clădirile și ocupanții acestora de fluxuri de energie negativă. Energia negativă este generată de cimitire, fabrici, stâlpi de înaltă tensiune, macarale și afectează locuințele aflate în preajma acestora.

Bagua Yang se folosește în feng shui pentru a face legătura dintre punctele cardinale și diferitele sectoare din casă sau birou. Acest tip de Bagua stă la baza formulelor din feng shui și poate aduce noroc în cele mai importante domenii ale vieții.

bagua yang feng shui

Fiecare trigramă are o culoare specifică, un număr caracteristic, guvernează un anumit punct cardinal și un anumit domeniu de viață și are o energie de tip Yin Yang.

Folosirea trigramelor crează echilibru, energie pozitivă și schimbă în bine feng shui-ul locuințelor sau a locurilor de muncă. Fiecare trigramă are un nume chinezesc, o direcție, un element, o culoare,

Număr KUA 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Trigrama Kan Kun Zhen Xun - Qian Dui Gen Li
Culoare negru galben verde verde galben alb alb galben roșu
8 Aspirații carieră căsătorie sănătate bani noroc mentori creativitate dezvoltare personală faimă
Direcția Nord Sud- Vest Est Sud-Est centru Nord-Vest Vest Nord-est Sud
Element apă pământ lemn lemn pământ metal metal pământ foc

Cum se folosește Bagua Feng Shui?

În practica Feng Shui, Bagua yang se suprapune peste planul spațiului locuibil sau de la muncă, peste planul unei încăperi sau peste blatul unui birou de lucru cu scopul de a determina concret și în mod corect corespondența dintre direcții și aspirația feng shui care-i corespunde (conform cu Școala Busolei, Feng Shui).

bagua

Înainte de a face suprapunerea, este necesară citirea cu atenție a direcțiilor cu ajutorul Luopan-ului sau a unei busole contemporane. Se notează punctele cardinale pe schiță, apoi se suprapune Bagua și se urmărește ca punctele cardinale de pe Bagua să fie peste punctele cardinale de pe schiță. De exemplu, punctul cardinal Nord de pe Bagua să vină peste punctul cardinal Nord citit cu busola și notat pe schiță. Apoi se determină locul fiecărei din cele 8 aspirații Feng Shui pe schița analizată (locuință, clădire de birouri, încăperi etc).

AFLĂ MAI MULT

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie de ZODIACOOL® sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată.

loading...

Horoscop zilnic și alte mofturi

Informații proaspăt scoase, plus, ca supliment, tot stocul de specialități de folosit zilnic pentru uz personal. Nimic nu este reprodus, totul este constatat sec, neutru și obiectiv.

Astrologul te ajută să scurtezi perioada de căutări care urmează, prin cunoașterea tendințelor și predispozițiilor zodiei:

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Femeia Vărsător este cea mai visătoare din Horoscop, femeia Varsator indragostita. Bărbatul
Femeii Balanţă îi plac bărbații chipeși, care au grijă de ei din toate punctele de vedere.
Previziuni 2019 pentru nativii din zodia Maimuță pentru bani, carieră și afaceri: Se

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.