Feng Shui tradițional

Feng shui-ul tradițional este un sistem complex de reguli legate de spațiu și de timp bazat pe observarea directă a formelor, folosirea culorilor, a obiectelor

de decor și a busolei. Cele mai vehi texte referitoare la tehnicile feng shui datează din secolul al IV-lea î.Hr. De-a lungul timpului, feng shui-ul a evoluat de la principiile Școlii Formelor, la teoriile Școlii Busolei, iar în prezent se aplică un feng shui care combină ambele metode, de aceea apariția rezultatelor este mult mai rapidă decât în trecut.

Școala Formelor - Ti Li

Școala Formelor este cea mai veche școală de feng shui și a fost inițial folosită în feng shui-ul Caselor Yin, pentru a poziționa mormintele într-un mod menit să aducă beneficii materiale și spirituale urmașilor. În prezent, teoria Școlii Formelor este folosită în practica feng shui pentru casele Yang, adică pentru clădirile în care locuiesc oameni, în timpul vieții.

Loading...

Prin formă, în feng shui se înțelege conturul mediului înconjurător: munți, dealuri, direcția și forma curgerilor de apă, relieful câmpiilor, toate fiind sub directa acțiune a vântului (feng) și a apei (shui). Școala Formelor se bazează pe conceptul yin-yang, pe teoria celor 5 elemente (Wu Xing: apă, lemn, foc, pământ, metal) și pe conceptul celor 5 animale celeste: phoenixul roșu, dragonul verde, tigrul alb, țestoasa neagră și șarpele galben, care se interpretează în mod simbolic.

Cel mai important simbol al Școlii Formelor este magicul Dragon verde. Maestrul Yang, fondatorul Școlii Formelor susține că, acolo unde există un dragon (yang) trebuie să existe și un tigru (yin), în caz contrar se acumulează energie negativă. Scopul aplicării metodei din Școala Formelor este de a găsi sau de a crea locuri cu energie Qi, energie benefică.

Școala Formelor, fiind bazată pe intuiție și observare cu ochiul liber, dă nașterii artei în feng shui. Pentru a completa fundamentul teoriei feng shui și a crea partea sa științifică, maeștrii au pus la punct și formule speciale care au ca punct de pornire citirea corectă a punctelor cardinale cu ajutorul busolei, de aici și denumirea de Școala Busolei.

Școala Busolei - Liiqi Pai

Școala Busolei a luat naștere după apariția Școlii Formelor și cuprinde tehnici de calcul bazate pe cele 8 direcții cardinale care au fiecare o energie Qi unică. Fiecare direcție se determină precis cu ajutorul busolei Luopan. Școala Busolei folosește pe lângă formule de calcul și simboluri din Yi-Jing (cele 8 trigrame) care formează Bagua (Pa Kua).

În amenajarea dormitorului, biroului și a camerelor importante din locuință sau de la muncă, se ține cont de principiile Școlii Busolei (formule), de data nașterii ocupanților și de orientarea clădirilor care se determină cu ajutorul busolei Luopan. În lipsa unei busole Luopan, se poate folosi o busolă magnetică.

Scopul în Școala Busolei este de a decora interiorul și exteriorul clădirilor, de a determina care sunt locurile dintr-o clădire care au energie pozitivă, de a plasa anumite simboluri feng shui astfel încât norocul în familie și la lucru să sporească.

Școala Busolei are în prezent mai multe ramuri, care cuprind: Formula Stelelor Zburătoare, Formula celor 8 tipuri de case - Ba Zhai, Formula celor 8 aspirații, Formula Porții Dragonului, Metoda papirusului mov-alb, Formula ascensiunii dragonului, Metoda Dragonului apei, Feng Shui simbolic etc. Fiecare ramură din Școala Busolei folosește metode diferite și au ca punct de plecare fie numerologia, fie timpul și spațiul, fie astrologia.

AFLĂ MAI MULT

Această operă este pusă la dispoziţie de ZODIACOOL sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .

loading...

Horoscop zilnic și alte mofturi

Informații proaspăt scoase, plus, ca supliment, tot stocul de specialități de folosit zilnic pentru uz personal. Nimic nu este reprodus, totul este constatat sec, neutru și obiectiv.

Astrologul te ajută să scurtezi perioada de căutări care urmează, prin cunoașterea tendințelor și predispozițiilor zodiei:

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Teoria celor cinci elemente Feng Shui. Cicluri 5 elemente. Foc și apă
Wu Xing este teoria celor 5 elemente Feng Shui. Numite și 5 faze de dezvoltare ale energiei, cele
Horoscop sexual VARSATOR femeia VArsator în pat și barbatul Varsator în pat
Femeia Vărsător este cea mai visătoare din Horoscop, femeia Varsator indragostita. Bărbatul
Zodiac chinezesc 2019 CAL, horoscop chinezesc BANI
Previziuni 2019 pentru nativii din zodia Cal pentru bani, carieră și afaceri: În sectorul

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.