Numerologie

Numerologia ajută la dezvoltarea intuiției cu scopul de a dobândi succesul individual, atât mental cât și material

"Totul este număr" - Pitagora

NUMEROLOGIA este știința numerelor care apelează la legile matematicii și servește la definirea destinului uman.

Rădăcinile numerologiei pot fi urmărite în urmă cu peste 10.000 de ani în Egipt și Babilon. Acum, în ultima jumătate a secolului, au loc cercetări și publicări multiple, împreună cu o revigorare a interesului vădit pentru numerologie. Cercetătorii emit ipoteze despre tipare numerice și trag concluzii, inclusiv urmăresc evenimente care coincid, sincronicități și elaborează semnificații. Există deja numere celebre, numere folosite în matematică care au valoare constantă: π=3,14 și numărul de aur φ=1,618.

Rolul Numerologiei

Numerologia ajută la dezvoltarea intuiției cu scopul de a dobândi succesul individual, atât mental cât și material. Cu alte cuvinte, cunoașterea caracterului și tendințelor unui individ înainte de a comunica cu acesta reprezintă un atu în atingerea succesului prin creșterea șanselor de a ne face mai bine înțeleși. De exemplu, partenerul va fi mult mai receptiv la vorbele noastre, copii la sfaturile părinților, întrucât numerologia arată care sunt motivațiile, talentele, tendințele.

Calitatea vieții este mult îmbunătățită prin utilizarea acestui ghid în numerologie, adică a numerelor ca simboluri. Această știință străveche atribuie cifre, chiar și numelor țărilor sau orașelor:
- România are vibrația 9 și persoanele care au cifra 9 evidentă în numerogramă vor simți că au succes trăind în România.
- București are vibrația 11, Iași are 3 iar Cluj are 1.

Spre exemplu cifra 3 este o cifră prietenoasă și 1 este o cifră.

Cunoașterea semnificației numerelor ascunse în data nașterii sau nume, adresa de domiciliu, denumirea firmei, numerele de înmatriculare, poate ajuta la crearea unui viitor mai bun.

Ușor de învățat, numerologia dezvăluie șansele, aptitudinile și talentele, care ne pot propulsa către succes.

Vibrația numerelor

Vibrația reprezintă o mișcare oscilatorie a unei particule cu o anumită frecvență. Emoțiile, gândurile, cuvintele, sunetele, culorile, cifrele au fiecare în parte o vibrație. În numerologie, există 9 niveluri de vibrație corelate cu cifrele de la 1 la 9.

Totul despre Vibrația Numerelor

Numere celebre

Numărul 10 poate fi reprezentat printr-un cerc (zero) cu un punct în mijloc (1). Asfel, se înțelege misterul lui Dumnezeu, fără de început și fără sfârsit. Pentru om, cifra 10 reprezintă inițierea de care are nevoie pentru a-și atinge scopul în viață, după cele 9 luni de sarcină.

Numărul 11 reprezintă trecerea de la o viziune limitată asupra vieții, la o perspectivă largă. 11 marchează trecerea la un alt nivel al evoluției, la o viață spirituală.

Numărul 22 înglobează misterul creației a tot ceea ce există. 22 arată că omul este o copie fidelă a lui Dumnezeu. 

Numărul locuinței

Casele și apartamentele, birourile și sediile de firmă, conform cu numerologia, vibrează pe frecvența numerelor pe care le poartă. Atunci când folosești un spațiu pentru o durată mai mare de o lună de zile, energia numărului acelui spațiu începe să te influențeze la nivel mental, emoțional și chiar fizic.
S-a observat că o persoană este urmărită de vibrația unei anumite cifre până când ea reușește să învețe lectia oferită de acea cifră. De exemplu, dacă locuiești cu chirie într-un apartament cu numărul 2, va trebui să înveți cum să-ți controlezi și să-ți înțelegi emoțiile. Dacă nu vei reuși să înveți această lecție, vei constata că următorul apartament pe care îl închiriezi sau noua ta casă are tot vibrația cifrei 2.

În continuare: Numărul Locuinței

Alegerea orelor favorabile

Numerologia susține faptul că în fiecare zi a săptămânii există 7 intervale orare, numite și 7 perioade, cu energie specifică ce înfluențează reușita fiecărei persoane. Aceste intervale orare pot fi considerate cheia succesului în viață, au o durată de aproximativ 3,5 ore, dar ultima jumătate de oră din fiecare interval are cea mai mare influență asupra subconștientului, emoțiilor și acțiunilor omului. Zilnic, la nivel mental, emoțional, fizic, organismul uman funcționează după un anumitbioritm. Sincronizarea dintre om și natura înconjurătoare este realizată de către partea creierului numită hipotalamus.

În continuare: Alegerea orelor favorabile

Matricea numerologică

(numerograma datei de naștere) este echivalentul horoscopului din astrologie, doar că numerologia nu ia în calcul ora nașterii ci numai cifrele din data nașterii. Aceste cifre sunt ca un veritabil cod ADN cu ajutorul căruia numerologul poate descrie ce se va petrece cu o persoană la nivel psihic, energetic și fizic de-a lungul vieții sale.
Data de naștere marchează începutul existenței unei persoane pe pământ și, similar cu planetele studiate în astrologie, numerele au impact asupra caracterului, personalității, abilităților și evoluției unei persoane.
Numerologia consideră că omul este singurul responsabil de binele sau de răul din viața sa, pe principiul legii cauză-efect.

În continuare: Interpretare Matrice Numerologică

Vibrația interioară

Ziuanașterii este asociată cu puterea interioară, instinctul, omul la nivel material, caracterul persoanei la nivel inconștient. Cifra de vibrație interioară sau vibrația personală se obține prin adunarea cifrelor care alcătuiesc ziua de naștere. De exemplu, dacă ești născut în ziua de 25, 2+5=7, deci 7 este cifra ta de vibrație interioară.
Există și exepții de la acest calcul, respectiv pentru ziua de naștere 11 și 22, numite și numere maestru.
Ideal este ca cifra de vibrație interioară să fie în armonie cu suma redusă la o cifră a întregii date de naștere. De exemplu, dacă te-ai născut pe 10.12.1980, cifra de vibrație interioară este 1. Data nașterii: 1+0+1+2+1+9+8+0=22, 2+2=4, adică cifra 4 caracterizează codul din toată data nașterii.

Când cifra de vibrație interioară este mai mică decât cifra care caracterizează codul din toată data nașterii, norocul va apare după vârsta de 40 de ani (așa cum este în exemplul de mai sus). Și viceversa.

Fiecare zi de naștere are o anumită frecvență de vibrație care este dată de condițiile meteo din ziua respectivă, configurația astrală, timpul nașterii (zi sau noapte), fazele lunii (lună în creștere sau lună în scădere) etc. Toți acești factori intră în interacțiune cu cifra de vibrație interioară (vibrația zilei de naștere) și ca rezultat persoana se lansează pe un anumit traseu în evoluția sa pe pământ.

Cifra de vibrație interioară 11

Ziua de naștere 11 arată că persoana s-a născut cu misiunea de a-i ajuta pe semenii săi să-și depășească condiția umană, să-ți lărgească orizonturile și astfel, să evolueze. În acest scop, persoana cu vibrație interioară 11 este înzestrată cu carismă, șarm și are un aer nobil, astfel încât cei din jur sunt în mod spontan tentați să o asculte și să o urmeze.
Caracteristici pozitive: idealism, perfecțiune, înțelepciune, deschidere spre spiritualitate, credință, erudiție, altruism, armonie, pace interioară, echilibru, capacități paranormale, onparee cinste, simț artistic, genialitate
Caracteristici negative: lipsă de discernământ, frivolitate, lipsă de simț practic, cu capul în nori, egoism, lăcomie, zgărcenie, tendința de a manipula și de a minți
Precauții: misiunea de a-i ghida pe ceilalți trebuie îndeplinită cu responsabilitate, altfel Universul o va supune pe această persoană la grele încercări ale vieții: pierderi, accidente, boli, furturi.

Cifra de vibrație interioară 22

Ziua de naștere 22 arată că persoana s-a născut cu misiunea de a-i ghida pe ceilalți să-și atingă scopurile. Numărul maestru 22 face ca persoana să aibă puterea de a materializa, de a lăsa ceva trainic în urma sa.
Caracteristici pozitive: simț practic,capacitatea de a construi ceva durabil, capacitatea de a conduce și de a pune oamenii la treabă în scop productiv și evolutiv pe termen lung, capacitatea paranormală de a materializa, creativitate, capaciatatea de a  lucra cu energii mentale, fizice, spirituale, emoționale, arta de a comunica și de a relaționa, perseverență, voință, focalizarea pe scop
Caracteristici negative:egoism, preocupare excesivă pentru câștiguri materiale, tendința de a asupri, urmărirea interesului propriu în defavoarea interesului general, emotivitate excesivă, manipulare prin cuvinte și emoții, invidie
Precauții: în cazul în care persoana devine centrată pe interesul propriu, Universul o pedepsește prin ghinioane, piedici, boli, situații neașteptate.

Vibrația exterioară

Luna nașterii arată scopul vieții, interacțiunea dintre persoană și mediile exterioare ei. Vibrația exterioară este cifra rezultată prin adunarea numerelor din luna nașterii și arată ce devine o persoană, ce caracter își formează ea de-a lungul vieții, prin interacțiunea dintre ceea ce este cu adevărat (vibrația sa interioară) și lumea exterioară (părinți, prieteni, educatori, șefi, oamenii legii etc.).
Vibrația exterioară se referă și la imaginea publică a persoanei, capacitatea ei de a se adapta, de a lucra împreună cu cei din jur, carisma personală, felul în care socializează și modul în care își indeplinește îndatoririle zilnice.
De exemplu, o persoană născută în luna ianuarie (01), va avea cifra de vibrație exterioară 1 și indiferent de restul cifrelor din matrice, în mod instinctiv va dori să lucreze pe cont propriu, decât să fie cu o echipă, va ține la intimitatea sa, nu va fi foarte vorbăreață, va fi focalizată pe atingerea scopurilor proprii.
Vibrația exterioară își are corespondentul în zodia din astrologie. De exemplu o persoană născută pe 30 martie, are cifra de vibrație exterioară 3 și face parte din zodiile Berbec (astrologia europeană) și Iepure (astrologie chineză) . Descrierile de la zodia corespunzătoare lunii în care o persoană s-a născut completează caracteristicile vibrației sale exterioare.

Numărul cosmic

Anul nașterii reprezintă destinul persoanei, lecțiile pe care ea trebuie să le învețe de-a lungul vieții. Numărul cosmic se calculează prin reducerea la o cifră a sumei cifrelor din anul nașterii unei persoane și arată care este misiunea sa în viața.
De exemplu, o persoană născută în anul 1968, va avea numărul cosmic 6 (1+9+6+8=24, 2+4=6) și misiunea lui va fi să-și rafineze simțul practic și să-l folosească pentru a face bine, a crea armonie și bunăstare atât în viața lui, cât și în viața celorlalți.
Numărul cosmic sau vibrația cosmică își are corespondentul în zodiacul chinezesc. De exemplu o persoană născută pe 30 martie 1978, are numărcul cosmic 7 și face parte din zodia Cal. Descrierile de la zodia corespunzătoare anului în care o persoană s-a născut completează caracteristicile numărului său cosmic.

Liniile din matricea numerologică

Cele 9 casete din pătratul lui Pitagora sunt intercorelate între ele. Cifra de legătură din matrice este 5. Fiecare linie din pătrat are o anumită semnificație. În imaginea de mai jos se observă cifrele din matricea numerologică și liniile marcate de săgeți.

Scara fericirii

Origini ale numerologiei

În Biblie se fac referiri la numere încă din capitolul Geneză, unde se vorbește despre facerea lumii în 7 zile. Filosoful și matematicianul grec Pitagora este considerat părintele numerologiei. El a creat celebrul pătrat care-i poartă numele, pătrat pe baza căruia se puteau face previziuni despre destinul unui om.

Ideea de la care a pornit Pitagora a fost că așa cum notele muzicale vibrează conform cu un anumit ritm, toate elementele, procesele și fenomenele din natură au un ritm care se poate traduce matematic, cu ajutorul cifrelor.

Linia 1-4-7 =Bunăstarea spirituală. Această linie sugerează că pentru a ajunge la dezvoltare spirituală (7), este nevoie de o sănătate fizică bună (4) și de un sistem psihic echilibrat (1).
Linia 2-5-8 = Viața socială, familia. Această linie arată faptul că pentru a iubi (8) este nevoie de sinteză (5) și de echilibru emoțional (2).
Linia 3-6-9 = Bunăstarea materială.Această linie arată că bogăția materială (6) este corelată cu experiența acumulată (3) și cu mentalitatea referitoare la bani (9).

Linia 1-2-3 = Energiile fizice și psihice. Această linie indică în ce fel se face sinteza (3) între sistemul psihic (1) și sistemul emoțional (2) pentru ca energiile să fie în echilibru. Trecutul.
Linia 4-5-6 = Voința, motivația. Linia arată felul în care o persoană îți concentrează atenția asupra unui obiectiv. Prezentul.
Linia 7-8-9 = Creativitatea. Această linie arată gradul de responsabilitate (8) în care persoana își pune ideile (9) și talentele (7) în aplicare. Viitorul.

Linia 3-5-7 = Atingerea scopurilor, compasiunea. Linia arată că persoana are nevoie de abilitatea de a lucra împreună cu alții (3) și încredere în intuiția proprie (5) pentru a-și atinge scopurile (7).
Linia 1-5-9 = Cariera. Linia sugerează modul în care o persoană își folosește puterea psihică (1), inteligența (9) și întuiția (5) pentru a se dezvolta în carieră.

Scara Fericirii

Starea de împlinire este acea emoție puternică pe care o simți atunci când ai realizat ce ți-ai propus. Împlinirea în viață înseamnă îndeplinirea scopurilor și a dorințelor. Fiecare obiectiv realizat reprezintă îndeplinirea responsabilităților dintr-o anumită treaptă de evoluție. Suma tuturor treptelor de evoluție din viața unui om reprezintă în mod figurativ o scară a fericirii.
Numerologii consideră că fiecare ființă umană are de parcurs un anumit drum, pentru a-și îndeplini destinul și a reuși să atragă fericirea. Acest drum al vieții poate fi mult mai ușor și mai plăcut dacă persoana respectă într-o anumită ordine diferite etape de evoluție și înțelege importanța parcurgerii fiecărei etape. În acest fel ea va dobândi o privire de ansamblu asupra vieții sale și va dobândi o stare de înțelepciune. Etapele de evoluție se stabililesc pe baza unui calcul matematic care pornește de la studiul matricei numerologice.

Fiecare etapă (treaptă) are capriciile și beneficiile proprii. Experiența acumulată după îndeplinirea misiunii corespunzătoare unei anumite trepte are ca efect motivarea și impulsionarea persoanei spre nivelul următor de evoluție.

  1. Pentru ca evoluția în viață să fie lină, fără probleme și fără obstacole, etapele de evoluție din scara fericirii trebuie împlinite cu răbdare și în ordine, începând de la etapele cu valoarea cea mai mică și terminând cu etapele care au valoarea cea mai mare.
  2. Etapele care au aceeași valoare formează un tot unitar și pot fi realizate de persoană la alegere, deoarece dezvoltarea unei singure etape va atrage de la sine și dezvoltarea celorlalte.
  3. Etapele care au valoarea zero (0), arată faptul că persoana a învățat într-o viață anterioară lecțiile acelor trepte și prin urmare, în această viață nu mai este necesar să se preocupe de realizarea lor.
  4. Fiecare treaptă superioară celei precedente depinde de realizarea etapelor de sub ea.

Ciclul energetic de 9 ani

Numerologii, la fel ca astrologii și maeștii de feng shui, consideră că Universul și timpul respectă anumite cicluri bine stabilite. În mod similar cu Universul, viața unui om cuprinde mai multe cicluri de evoluție. În numerologie fiecare ciclu de evoluție are 9 ani și este sub influența unei cifre de la 1 la 9. În funcție de cifra care guvernează anul de evoluție, pentru fiecare persoană vor apărea de la un an la altul modificări specifice acesteia: într-un an va reuși să obțină câștiguri materiale, în alt an va avea succes la examene etc.

În continuare: Interpretare Ciclu Energetic de 9 ani

Semnificația și vibrația literelor

Fiecare literă din alfabet este guvernată de o anumită cifră și are o anumită vibrație energetică. Pentru a afla vibrația fiecărei litere se pot folosi două metode de împărțire a literelor, fie folosind literele din alfabetul limbii române, fie folosind literele din alfabetul limbii engleze.

În continuare: Semnificația și vibrația literelor

Suma vocalelor

Suma consoanelor

 

Numarul de exprimare

 

Compatibilitatea numerologica

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .

Abonează-te la newsletter!

 

Top Rating

Top Popularitate

Rețele Sociale

Mod de plată

Visa Mastercard

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.