Feng Shui

Feng Shui-ul este o practică des folosită de către persoanele care își doresc prosperitate și în prezent este ușor de practicat. Aplicarea principiilor feng shui înseamnă o relație de dragoste reușită, noroc la bani și o carieră de succes.

Feng Shui este o pseudoștiință cu influențe din geomanție care vizează armonizarea relației dintre om și spațiile pe care acesta le folosește.

Acasă, amenajarea încăperilor după principii feng shui, înseamnă atragerea energiei pozitive, a prosperității, a relațiilor armonioase și a sănătății.
În afaceri, poziționarea corectă la birou, la negocieri, alegerea sau amenajarea sediului de firmă conform principiilor feng shui, atrage creșterea veniturilor, clienți fideli, faimă și o bună reputație, adică o afacere profitabilă.

Principiile feng shui s-au format de-a lungul timpului prin combinarea conceptului de energie Qi și Yin-Yang, cu teoria celor 5 elemente (Pământ, Metal, Apă, Lemn, Foc), Bagua și pătratul magic Lo Shu.

Cele 8 aspirații de bază din feng shui sunt: banii, faima, relațiile, norocul de urmași, norocul de mentori, cariera, dezvoltarea personală și sănătatea.

Obiectele și elementele feng shui se folosesc pentru a crea un mediu de trai armonios, acasă, în afaceri, în grădină, iar simple mutări de mobilă, schimbări de design, așezarea corpurilor de iluminat și a detaliilor de apă aduc o viață confortabilă în familie și la serviciu.

Acest articol conține:

 1. Definiție Feng Shui
 2. Istoric Feng Shui
  Luopan
  Energia Qi
 3. Yin Yang
 4. Cele 5 Elemente Feng Shui
 5. Bagua Feng Shui
 6. Numărul KUA
  Numărul KUA Personal
  Opt Palate
 7. Pătratul magic Lo Shu
 8. Formula celor 8 Aspirații
 9. Ho Tu
 10. Feng Shui pentru Dormitor
 11. Feng Shui pentru Dragoste
 12. Feng Shui pentru Bani
 13. Feng Shui tradițional
 14. Feng Shui contemporan
 15. Feng Shui în România

Definiție Feng Shui

Cuvintele Feng Shui înseamnă vânt și apă. Deoarece are legătură cu Geomanția și folosește formule matematice pentru a ampliffica energia pozitivă, Feng Shui-ul este clasificat ca o știință, iar pentru că implică observarea spațiilor și amenajarea lor folosind culori, obiecte de decor, piese de mobilier, feng shui-ul este considerat și o artă de a trăi. Scopul metodelor feng shui este de a amplifica energia pozitivă - ce atrage reușite și de a remedia energia negativă - considerată ca fiind cauza problemelor din viață.

Feng Shui - istoric

Primele texte despre Feng Shui au o vechime de peste 5000 de ani și au fost descoperite în China. Filosofia Taoistă consideră că omul este o copie în miniatură a Universului, adică ceea ce este sus în Cer, se găsește și jos, pe Pământ. De aceea, mișcărea energiei Qi este importantă în armonizarea omului cu natura.
De-a lungul timpului, prin studii și practică, specialiștii feng shui au generat o serie de principii și reguli feng shui cu ajutorul cărora (dacă sunt aplicate corect), se obțin îmbunătățiri reale în viața oamenilor. Chinezii cred că datorită metodelor feng shui, China a cunoscut cea mai înfloritoare dezvoltare, descrisă în textele istorice ca perioada de aur, în timpul dinastiei Tang.

Feng Shui – Luopan

Cel mai popular instrument de măsură utilizat în feng shui este numit Luopan sau busola feng shui. Cu ajutorul Luopan-ului practicanții feng shui determină poziția unor obiecte, clădiri sau a unei persoane față de punctele cardinale și stabilesc cum se mișcă energia Qi printr-un spațiu sau prin corpul omenesc.

Feng Shui - Energia Qi

Qi (chi) reprezintă o energie pozitivă sau negativă, invizibilă ce curge atât prin corpul uman și clădiri, cât și prin întreaga natură înconjurătoare. În viața unui om totul merge bine atunci când energia Qi-ul se mișcă, nu este blocată. Cu ajutorul metodelor feng shui se poate controla mișcarea Qi-ului. Energia Qi poate fi Yin sau Yang.

Află mai multe despre istoria Feng Shui, busola Loupan și Energia Qi în Feng Shui Istoric

Feng Shui - Yin Yang

În filosofia Taoistă Yin și Yang sunt două tipuri de energie complementară ce compun universul și toate elementele acestuia. Energia Qi originară, lipsită de polaritate, se divide conform cu teoria dualității în energie feminină - Yin și energie masculină - Yang. Femininul și masculinul nu pot exista unul fără altul și din dorința de a se contopi întră într-o mișcare centrifugă ilustrată prin simbolul, Tao. Mișcarea energiei de la Yang la Yin generează cele 5 elemente din care derivă toate obiectele, formele și fenomenele din natură.

Vezi detalii despre Yin și Yang

Cele 5 Elemente în Feng Shui

Wu Xing este teoria celor 5 elemente, considerată ca temelia științei feng shui. În feng shui s-a demonstrat că folosirea înțeleaptă a celor 5 elemente crează prosperitate și sănătate în toate domeniile vieții: medicină, astrologie, artă etc. Cele 5 elemente interacționează între ele și dau naștere la 3 cicluri: de creație, de consum și de distrugere. Pe baza acestor cicluri, practicanții feng shui aleg remediile și activatorii feng shui care echilibrează energiile.
Pentru a amplifica energia pozitivă se folosește ciclul constructiv: apă-lemn-foc-pământ-metal-apă. În acest fel iau naștere activatorii feng shui.
Pentru a diminua o energie în exces se folosește ciclul de consum: apă-metal-pământ-foc-lemn-apă. Pentru a elimina o energie nefolositoare se folosește ciclul de distrugere. Pe baza ciclurilor de consum și de distrugere iau naștere remediile feng shui.

Numite și 5 faze de dezvoltare a energiei, cele 5 elemente: Pământ, Metal, Apă, Lemn, Foc sunt deseori asociate cu cele 5 planete: Jupiter, Saturn, Mercur, Venus, Marte și au un impact major asupra vieții pe pământ.

Citește despre 5 elemente Feng Shui

Bagua Feng Shui

Cele 5 elemente își au utilitatea în interpretarea octogonului Bagua, principalul simbol de referință din feng shui. Bagua se traduce literal opt simboluri. Cele 8 simboluri reprezintă 8 trigrame ce sunt folosite pentru a spori energia pozitivă din toate colțurile și sectoarele din locuință, atrăgând norocul.

Vezi detalii despre Bagua Feng Shui

Numărul KUA

Fiecare trigramă are un nume chinezesc și îi corespunde unui număr KUA. Numărul Kua se calculează în funcție de data nașterii și sexul unei persoane. Similar cu relația dintre cele 5 elemente, persoanele care au numere KUA diferite, fie se înțeleg, fie au o comuncare dificilă. Fiecare număr KUA are anumite caracteristici și imprimă persoanei pe care o guvernează un anumit tip de personalitate.

Feng Shui – Opt Palate

Numărul KUA casă este un instrument puternic folosit în Feng Shui-ul celor Opt Palate (Case) pentru a afla zonele sau încăperile cu energie pozitivă și cele cu energie negativă, astfel încât bogăția, sănătatea și relațiile unei persoane să fie înfloritoare. Numărul KUA casă se calculează conform cu Formula celor Opt Palate (Case), în funcție de orientarea unei clădiri față de punctele cardinale.

Citește despre Numărul KUA

Pătratul magic Lo Shu

Pătratul magic Lo Shu poate fi considerat emblema feng shui-ului. Cu ajutorul numerelor din pătratul Lo Shu se crează spații cu energie pozitivă favorabilă bogăției, căsătoriei, sănătății și traiului bun. Fiecare număr din pătratul Lo Shu corespunde celor 8 aspirații majore din viață: sănătate, dragoste, copii, faimă, călătorii, carieră, bani și progres.

Vezi detalii despre Pătratul Lo Shu

Formula celor 8 Aspirații Bagua

Feng Shui-ul a devenit foarte cunoscut în occident datorită formulei celor 8 Aspirații. Fiecare persoană își dorește mai multă sănătate, dragoste, relații armonioase, o bună reputație, o carieră înfloritoare și un statut social cât mai înalt. Prin activarea corespunzătoare a fiecărui sector dintr-o clădire sau dintr-o încăpere se asigură o viață fericită și împlinită pe toate planurile. Activarea se face cu ajutorul obiectelor feng shui.

Vezi cum poți activa cele 8 aspirații feng shui

Ho Tu

În feng shui se consideră că seturile de numere Ho Tu atrag protecție împotriva energiei negative și sporesc energia pozitivă. Oamenii ale căror numere Kua formează o combinație Ho Tu, sunt persoane compatibile, se înțeleg bine și au mari șanse de reușită în afaceri, în relațiile de căsătorie sau de prietenie.

Detalii Ho Tu Feng Shui

Feng Shui tradițional

Feng shui-ul tradițional este un sistem complex de reguli legate de spațiu și de timp bazat pe observarea directă a formelor, folosirea culorilor, a obiectelor de decor și a busolei. Cele mai vechi texte referitoare la tehnicile feng shui datează din secolul al IV-lea î.Hr.

Feng Shui contemporan

În prezent, metodele feng shui ale celor două școli, a formelor și a busolei sunt folosite de persoanele preocupate de traiul armonios, întemeierea unei familii și lucrul cu energia pozitivă, administratori de afaceri, designeri și arhitecți.

Feng Shui în România

În România, din ce în ce mai multe persoane apelează la servicii de feng shui, reușind să treacă de barierele culturale și religioase, fiind impulsionați de rezultatele oamenilor de afaceri din China, Singapore, Hong Kong, USA (Donald Trump, ING Bank). Feng shui-ul este în prezent văzut de români ca o metodă de a atrage energie pozitivă prin plasarea unor simboluri feng shui precum dragoni, broasca cu trei picioare etc. Pentru o parte din populație, feng shui-ul mai înseamnă și amenajarea dormitorului și a biroului folosind anumite culori, considerate faste. Plasarea corectă, într-un anume mod a patului folosind regulile feng shui, nu mai este un secret pentru români și utilizarea plantelor sau a fântânilor a devenit o precupare obișnuită atunci când vor să-și construiască și să-și amenajeze o nouă casă.

Detalii despre Feng Shui în România

Instrumente de Calcul Feng Shui

Cu siguranță, primul calculator Feng Shui din România pentru Dormitor, atragerea energiei pozitive, Dragoste și Bani este realizat de ZODIACOOL.

Feng Shui pentru Dormitor

Un dormitor cu un bun feng shui aduce o relație fericită, fără certuri, cu împliniri și realizarea planurilor partenerilor. Pentru dormitorul Feng Shui există reguli de amplasare a mobilei și direcții favorabile pe care trebuie așezat patul la perete, astfel încât fiecare partener să poată beneficia pe durata somnului de energie pozitivă pentru sănătate, iubire, fertilitate, bogăție și progres.

Atrage energie pozitivă pentru cuplu cu Feng Shui Dormitor

Feng Shui pentru Dragoste

Dragostea este o aspirație importantă în feng shui. Dacă ești singur sau ești nefericit într-o relație, partenerul te înșală sau nu te iubește, nu poți face copii, atunci atrage iubirea, înțelegerea și împlinirea, folosind direcția de dragoste.

Feng Shui Dragoste personal.

Feng Shui pentru Bani

În feng shui, succesul este cel mai ușor de îndeplinit. Dacă nu ai bani sau dacă îi pierzi, nu-ți găsești un loc de muncă, nu ți se realizează proiectele sau nu ai clienți, atunci atrage abundența în viață folosind direcția de succes.

Vezi direcția de succes și noroc de bani în Feng Shui Bani

Citește și:

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .

loading...
PE ACELAȘI SUBIECT

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

MAGAZIN ONLINE
DE FOLOS
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.