Transport gratuit peste 120 lei
Aplica

Dormitor feng shui

Amenajarea dormitorului feng shui pentru sporirea gradului de confort prin amplificarea fluxului de energie Qi, pentru un somn linistit

Amenajarea dormitorului feng shui

Dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi din casă, întrucât este locul în care ne petrecem o treime din viață dormind.

Toate obiectele folosite la amenajerea dormitorului influențează calitatea energiei din dormitor, care la rândul ei afectează calitatea somnului.

Pentru a beneficia de energie pozitivă este bine să ținem cont de reguli feng shui pentru amenajarea dormitorului, care sunt ușor de aplicat și nu presupun cheltuieli costisitoare.

Reguli feng shui pentru amenajări dormitor

Modul în care amenajăm dormitorul afectează calitatea energiei Qi și implicit, calitatea somnului. De aceea amenajarea dormitorului în stil feng shui pune accentul pe sporirea gradului de confort prin amplificarea fluxului de energie Qi și blocarea energiei negative pentru un somn liniștit.

Best seller

Regulile feng shui pentru dormitor se referă la respectarea principiilor feng shui pentru mobilă, poziția patului, decorațiuni, oglindă, plante, culori, tablouri, remedii feng shui.

Mobila Dormitor

Fie că este vorba despre un dormitor simplu și mic de apartament, un dormitor clasic sau un dormitor modern, de regulă mobila pentru dormitor cuprinde dulap, pat, noptiere, comodă.

În feng shui este important să alegem o mobilă de dormitor cu forme regulate (pătrat, dreptunghi), pentru că acestea au energie pozitivă, necesară pentru armonie și echilibru.

Iți recomandăm

A se evita aglomerarea dormitorului cu multe piese de mobilier, pentru a nu bloca fluxul de energie Qi. Din același motiv, în feng shui este de preferat mobilierul care stă pe picioare, nu cel lipit de sol. Mobilierul nu trebuie să fie defect, rupt, pentru a nu atrage energie negativă.

Poziția PAT Dormitor

Principala regulă de amenajare a mobilierului din dormitor după principiile Feng Shui ține de poziția patului, deoarece calitatea somnului, norocul în dragoste, banii, starea de sănătate, depind de energia pe care o crează amplasarea patului în dormitor.

Ce se întamplă în următoarele 12 luni

Reguli feng shui pentru pat:

- a se evita "poziția morții", respectiv a nu se dormi cu picioarele la ușă și cu ușa deschisă, pentru a nu atrage energie de tip yin, boli, ghinion
- a se folosi "poziția de comandă", adică a se așeza patul astfel încât să vedem ușa și geamul când stăm culcați în pat
- a nu se pune patul sub grinzi, pentru că acestea trimit săgeți otrăvite, energie negativă care atrage probleme
- a se așeza tăblia patului lângă un perete solid (atrage protecție, stabilitate), fereastra și ușa camerei trebuie să fie în lateralele patului

Dacă vom ține cont de aceste reguli feng shui vom atrage energia pozitivă, ne vom îmbunătăţi sănătatea, viaţa de cuplu, iar practica demonstrează că rezultatele apar după 1-3 luni, uneori și mai rapid.

Directia de dormit

Pentru a dormi bine, foarte importantă este alegerea unei direcții de dormit cu capul către un anumit punct cardinal. Orientarea spre un anumit punct cardinal influenţează nu numai însorirea, gradul de încălzire ci și calitatea somnului.

Majoritatea oamenilor cred că este bine să doarmă cu capul la Nord, însă în feng shui este important să alegem o direcție cu energie bună, care se determină în funcție de data nașterii prin calcul număr KUA personal.

Prin energie bună se înțelege energia succesului, a sănătății, a iubirii și a dezvoltării personale.

În acest fel, pe lângă faptul că nu vom fi afectați de insomnie şi de alte tulburări de somn, vom atrage energie pozitivă pe care o vom putea folosi pentru a ne îmbunătăți viața (relații armoniase, reușite pe plan financiar, succes în carieră, sănătate).

Direcția de amplasare a patului este cea spre care așezăm capul când dormim:

directia-patului-zodiacool

Pentru a determina direcțiile favorabile din dormitor, în știința feng shui folosim busola, nu ne orientăm după cum răsare soarele sau după poziția ușii de la cameră. Însă, chiar dacă o direcție KUA este favorabilă, ea devine funcțională numai după ce este activată adecvat de către un specialist în feng shui.

OGLINDA Dormitor

Oglinda este un obiect cu energie yin, pasivă. Somnul este o acțiune tot de tip pasiv, prin urmare, dacă pe durata somnului ne reflectă o oglindă, practic dublăm energia de tip yin, ceea ce nu este de dorit, deoarece în timpul zilei, pentru a fi cât mai productivi, avem nevoie de energie de tip yang, activă.

În plus, energia de tip yin, este receptivă, așadar oglinda are capacitatea de a atrage și de a stoca imagini, energii, emoții. Cât de benefică ar fi o oglindă în care s-a văzut o certă, o femeie singură care plânge etc?

De aceea, în feng shui oglinzile care reflectă patul (adică cele de la comodă sau de pe tavan) trebuie scoase din dormitor sau acoperite cu folie mată, pentru a nu atrage infidelitate, probleme cu somnul, energie negativă.

De asemenea, nu sunt de bun augur oglinzile în care ne vedem chipul imediat ce intrăm pe ușă în dormitor, deoarece, pe termen lung, afectează calitatea energiei din această cameră.

PLANTE Dormitor

Când vine vorba despre idei de amenajări dormitoare cu bun feng shui, se ține cont de faptul că plantele de apartament sunt de evitat, deoarece atrag ghinion.
Totuși, în cazul în care o persoană se reface după o boală, este recomandat să se țină tulpini de bambus, feriga, limba soacrei, planta umbrelă pe noptieră.

CULORI Dormitor

Cu toții ne punem întrebarea care sunt cele mai bune culori pentru dormitor, însă puțini știu că acestea au impact asupra stării de bine, influențează calitatea somnului și viața de cuplu.

Unele culori ne dau energie pozitivă și ne ajută să ne reîncărcăm bateriile, altele au efect relaxant, ne scapă de stres. De aceea, alegerea culorilor în amenajarea feng shui a dormitorului este importantă.

Fiecare culoare este strâns legată de cele cinci elemente: foc, pământ, metal, apă, lemn, are o anumită energie și un anumit efect psihologic. Cu ajutorul principiilor feng shui putem crea dormitorul ideal în culori potrivite cu stilul personal de viață.

În feng shui, pentru pereții și mobilierul din dormitor se recomandă combinații de culori yin (negru, bleumarin, albastru, gri) cu cele yang (roșu, verde, galben, alb) sau culori cu echilibru yin- yang (turcoaz, roz, violet, grena, ocru, bej etc).

Culorile calde pentru dormitor sunt de preferat celor stridente, deoarece acestea ne relaxează, asigură un somn de calitate.

Nu trebuie ignorat nici efectul psihologic al culorilor: negru atrage probleme emoționale, depresie, anxietate, fantezii afective bolnăvicioase; roșu intens, aduce o stare de zbucium în timpul somnului, care în timp conduce la oboseală cronică, boli cardiac, probleme cu circulația sângelui.

DECORAȚIUNI Dormitor

Senzația de confort este amplificată în dormitor cu ajutorul decorațiunilor. Acestea nu trebuie să arate ostil (pistoale, tunuri, săbii, animale feroce etc.), nu trebuie să aibă colțuri ascuțite (formă de stea etc.).
A se evita fântânile arteziene, acvariile în dormitor, deoarece atrag ghinion, probleme financiare.

Veiozele pentru dormitor trebuie să fie de formă regulată, să nu aibă colțuri orientate spre pat și să nu se comporte ca o oglindă, pentru a nu atrage energii negative.

REMEDII feng shui pentru dormitor

În dormitor se recomandă remedii feng shui care amplifică energia pozitivă, blochează energia negativă:

- Copăcei cu cristale din ametist, cuarț roz, agat, care atrag stabilitate, dragoste, sănătate

- Vasul Prosperității, care atrage abundența în viață (relații armonioase, bogăție materială, sănătate, fericire și progres

- Copăcel cu ochiul lui Horus, pentru protecție împotriva infidelității

- Piatra îndeplinirii dorințelor, atrage energia pozitivă

- Wu lou cu cei 8 nemuritori, pentru a spori sănătatea și norocul

- Mandarină și Pară pentru bogăție

- Silaba Hum pe Floare de Lotus roz, pentru bunăstare

- Dubla Fericire și Rațe mandarin pentru dragoste

TABLOURI dormitor

Odată ce am ales culorile, putem să completăm decorul dormitorului feng shui cu tablouri, care să amplifice energia pozitivă, să ofere relaxare și o stare de spirit mai bună.

În feng shui, fie că este vorba despre tablouri pentru dragoste, tablouri decorative cu modele simple, clasice, abstracte, tablouri pentru copii, alegerea tablourilor pentru dormitor se bazează pe menținerea echilibrului și a armoniei.

De aceea, un somn de calitate nu se poate obține dacă tablourile ilustrează peisaje cu flori, copaci, plante, furtună pe mare, apă curgătoare, lac, cascade, scene de luptă, ceartă, oameni beți, femeie singură, bărbat singur, animale feroce etc.

Un dormitor feng shui va ieși din anonimat, dacă se vor folosi tablouri în tonuri de culori calde, cu model abstract ce ilustrează dragostea sau poze cu îndrăgostiți în ipostaze fericite (cu excepția pozelor de la nuntă care nu sunt recomandate în dormitor, ci în living).

Dacă optăm pentru tablouri canvas din bucăți, trebuie să ținem cont de faptul că acestea trebuie să aibă model abstract, nu cupluri cu îndrăgostiți, pentru a nu crea o energie ce afectează dragostea.

Greșeli de amenajare feng shui pentru dormitor

A nu se amenaja dormitorul în camera de lângă ușa principală, lângă bucătărie sau lângă baie, deasupra unui garaj sau la demisol, pentru a nu atrage energia negativă, care afectează bunăstarea, prosperitatea, norocul în dragoste, starea de sănătate.

A nu se pune candelabru în dormitor, deoarece afectează calitatea somnului, atrage somn agitat.

A nu se alege un pat de formă rotundă sau un pat cu apă, pentru că energia lor poate atrage probleme în dragoste, nu dă senzația de stabilitate.

Feng Shui
Feng Shui Casa
Calculator Feng Shui
Calcul numar KUA pentru directii personale ...
Calcul numar KUA pentru directii personale
Stele zburatoare anuale, energii faste si nefaste ...
Stele zburatoare anuale, energii faste si nefaste
Stele zburatoare lunare pentru amenajarea locuintei ...
Stele zburatoare lunare pentru amenajarea locuintei
KUA casa si sectoarele favorabile ale locuintei si incaperilor ...
KUA casa si sectoarele favorabile ale locuintei si incaperilor
Culori norocoase zilnice, cum ne imbracam ...
Culori norocoase zilnice, cum ne imbracam
Prieten secret, aliati si dusmani zodiacali ...
Prieten secret, aliati si dusmani zodiacali
Noutati
© Copyright 2016 - 2022 Zodiacool SRL • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficului. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.