Dormitor cu bun Feng Shui

În feng shui dormitorul este o încăpere dintr-o casă particulară mobilată adecvat pentru dormit.

Amenajarea dormitorului conform principiilor Feng Shui poate atrage reușite pe toate planurile, afectiv, profesional, material.

Din punct de vedere Feng Shui, energia din dormitor dictează evenimentele din viață, deoarece în această încăpere petrecem între 6-8 ore zilnic și ne regenerăm energiile corpului.

Tabuuri în Dormitorul Feng Shui

Plantele vii sau tablourile care ilustrează flori, vegetație, sunt interzise în dormitor, deoarece atrag ghinion și probleme de fertilitate.
Fântânile arteziene, acvariile, tablourile care ilustrează apa sunt nefaste pentru veniturile casei.
Oglinzile care reflectă patul trebuie scoase din dormitor sau acoperite cu folie pentru a nu atrage trădări în dragoste.
În feng shui este tabu să avem dormitorul la demisol, sub o baie situată la etaj, deasupra unui garaj.

Poziția dormitorului pe schița locuinței
Pentru  a atrage energie pozitivă în dormitor trebuie să ne asigurăm că acesta nu este așezat lângă ușa principală, nu împarte un perete cu bucătăria, baia, nu are ușa față în față cu ușa de la baie, bucătărie.

Este foarte important ca dormitorul să aibă un contur regulat, pătrat sau dreptunghi, fără colțuri lipsă, pentru a nu crea dezechilibru între energia celor 5 elemente din natură, foc, apă, lemn, metal, pământ.
Nu sunt de bun augur dormitoarele care au pereți dispuși în unghi ascuțit, deoarece această formă este specifică elementului foc, iar focul în exces poate atrage certuri, despărțiri, boli.

Peisajul oferit de geamul dormitorului trebuie să fie plăcut ochiului, iar copacii care sunt foarte aproape de geam trebuie îndepărtați, deoarece crengile lor se comportă ca săgeți otrăvite ce atrag ghinion în dragoste, probleme sexuale.

Culorile și iluminatul din dormitor
Culoarea pereților din dormitor are un impact major asupra fericirii și reușitelor, deoarece ficare culoare are o anumită vibrație, transmite un anumit tip de energie.

De exemplu, pereții de culoare neagră au energie de tip yin și atrag probleme emoționale, depresie, anxietate, fantezii sexuale bolnăvicioase.
Culoarea roșu intens, dacă apare pe toți pereții din dormitor, poate aduce o stare de zbucium în timpul somnului, care în timp conduce la oboseală cronică, boli cardiace.

Un dormitor în care predomină culoarea roz este considerat extrem de feminin și poate dăuna cuplului, deoarece îl face pe bărbat să evite această încăpere.
Pe de altă parte, un dormitor în care totul este gri, albastru este prea masculin, le respinge pe femei, iar relația de cuplu se destabilizează.

Tavanul dormitorului trebuie să rămână vopsit în alb, pentru ca ocupanții să beneficieze de energia norocului divin.

Iluminatul din dormitortrebuie să fie asigurat de plafoniere/lustre și veioze, nu de candelabre, pentru a nu atrage un exces de energie yang, care aduce un somn neliniștit. Lustra nu trebuie să fie cu ventilator, pentru a nu distruge șansele de reușită. De preferat sunt plafonierele fără forme ascuțite.
Veioze identice se plasează de o parte și de alta a patului, pe noptiere. Sunt de evitat lămpile montate deasupra tăbliei patului și deasupra pernelor, deoarece ne împiedică să ne odihnim și ne pot da dureri de cap.

PATUL Feng Shui

Există reguli feng shui pentru amplasarea patului, ușor de aplicat, care ne asigură armonia și echilibrul în viață. Practica Feng Shui demonstrează că dacă sunt aplicate corect principiile Feng Shui, rezultatele bune apar după 3 luni, uneori și mai rapid.

Este important ca patul să fie de formă dreptunghiulară, iar la cap să aibă tăblie compactă, fără spații goale, caz în care ar atrage pierderi, furturi de bani.

Tăblia patului se amplasează lângă un perete solid, pe cât posibil fereastra și ușa camerei trebuie să fie în lateralele patului.

dormitor-bun-feng-shui-zodiacool

Dacă tăblia patului este așezată sub o fereastră, în timpul somnului fereastra trebuie acoperită cu o draperie sau rulou, pentru a beneficia de protecție față de boli, ghinion.

Cel mai periculos este să așezăm patul cu picioarele spre ușă, caz în care vom pierde oportunități, timp și bani.

dormitor-rau-feng-shui

Patul nu trebuie să fie așezat sub grinzi, pentru a ne feri de probleme emoționale și de sănătate.
Patul trebuie să aibă picioare, pentru ca energia să nu se blocheze. În lada de sub pat se pot depozita prosoape, lenjeria de pat, pilote, perne, dar sunt interzise valizele, îmbrăcămintea și încălțămintea.

Remedii feng shui potrivite în dormitor

Sferele din cristal se amplasează oriunde sub pat, în număr de 2 sau de 6.
Statuile cu îndrăgostiți se expun pe o noptieră sau pe o comodă și atrag dragostea, fidelitatea în cuplu.
Geoda din ametist atrage fidelitate și romantism. Geoda se leagă de piciorul patului ori se pune pe o noptieră sau o comodă.
Perechea phoenix și dragon se expune în dormitor, pentru ca relația să fie reușită.
Vasul Prosperității ZODIACOOL este astfel conceput încât să atragă abundența în viață. Abundența se poate referi la relații armonioase, bogăție materială, o stare bună de sănătate, fericire și progres. Vasul Prosperității se așază sub pat, pe linia capului sau în colțurile de Nord, Sud-Est din dormitor.
Țestoasa dragon se așază pe o farfurie cu orez și se plasează oriunde sub pat, pentru a aduce putere de muncă și reușite.

Direcția de dormit

Putem avea relații armonioase, simplu și eficient, fără schimbări majore, fără investiții costisitoare folosind formula KUA din știința Feng Shui.

În funcție de data nașterii, fiecare ne putem calcula numărul KUA personal, care ne dă indicații despre cele 4 direcții faste. Pentru a atrage energia pozitivă în timpul somnului, nu trebuie decât să amplasămpatul pe una din direcțiile favorabile.

Direcția de amplasare a patului este cea spre care așezăm capul când dormim.

directia-patului-dormitor

Pentru a determina direcțiile favorabile din dormitor, în știința feng shui folosim busola, nu ne orientăm după cum răsare soarele sau după poziția ușii de la cameră. Însă, chiar dacă o direcție KUA este favorabilă,  ea devine funcțională numai după ce este activată adecvat de către un specialist în feng shui. 

Sursa foto: emmental.me

Pe același subiect

Abonează-te la newsletter!

 

Articole Recente

DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Visa Mastercard

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.