Sănătate, longevitate

Energia pozitivă din mediul înconjurător ajută într-o mare măsură să ne îmbunătățim starea de sănătate

 

Energia pozitivă prezentă în colțul sănătății atrage influențează în mod aparte pe fiecare individ în ceea ce privește starea de sănătate.

În feng-shui energia pentru sănătate și longevitate este potențată prin metoda Bagua a celor 8 Aspirații. Metoda Bagua atribuie aspirației de sănătate punctul cardinal Est, elementul lemn și numărul 3.

Fiecare spațiu locuibil este bine să aibă prezent colțul sănătății, iar dacă acesta lipsește din cauza formei neregulate a construcției, situația se va remedia cu ajutorul unei oglinzi lipită pe peretele dinspre acel colț.

Principiile Feng shui pentru spațiul locuibil au în vedere activarea energiei pozitive prin folosirea culorilor, obiectelor, orientărilor spre puncte cardinale, astfel încât să ne bucurăm de sănătate fizică și psihică.

Colțul sănătații
Sănătatea este asociată cu punctul cardinal Est, numit și colțul sănătații, în Feng Shui-ul celor 8 aspirații. Estul ocupă între 067.5°-112.5° pe busolă. Pentru a afla punctele cardinale într-o locuință sau încăpere și a aplica feng shui-ul tradițional chinezesc, întotdeauna folosim busola, nu ne orientăm după cum răsăre soarele sau după poziția ușii.

Remedii și simboluri pentru sănătate, vitalitate
Cu ajutorul unor remedii - obiecte, culori - putem crea un bun feng shui în colțul estic pentru a atrage vitalitate, poftă de viață. Trigrama CHEN este cel mai bun remediu pentru sănătate. Formată dintr-o linie continuă deasupra la două linii întrerupte, paralele și orizontale, această trigramă se poate etala pe perete, în colțul sănătății, respectiv în Est, pentru a ne menține o bună funcționare a organelor din corp.

Longevitatea, rezistența la boli se pot asigura cu remediile Wu Lou, o pereche de cocori, un piersic de jad așezate în colțul de Est al casei sau pe noptieră, în dormitor.

Culori și elemente benefice pentru sănătate

Colțul sănătății este comparat cu elementul Lemn Mare, simbolizat de un copac robust.
Apa dă naștere lemnului, în ciclul de creație al celor 5 elemente. Culorile apei sunt negru, bleumarin, albastru, violet-închis. Dacă vom așeza piese de mobilier, obiecte de decor de aceste culori în colțul sănătății, ne vom menține dinamismul amoros și o formă fizică bună.

Un remediu la îndemână de activare a Estului, care ajută la fortificarea corpului este un vas cu patru tulpini de bambus ținute în apă, într-un vas transparent de sticlă, ca reprezentare a elementului lemn și apă. Atunci când frunzele de bambus se îngălbenesc e semn că planta a preluat riscul de boli și trebuie înlocuită cu altă tulpină cu frunze verzi.
Alte plante care crează un bun feng shui în sectorul de Est: trandafir japonez, portocal, ferigă, planta umbrelă.

Numărul sănătății
Numărul Estului este 4, de aceea putem atrage o sănătate de fier folosind 4 cristale din lapis, acvamarin, ametist sau aventurin; 4 perne/vaze de culoare albastră, verde, turcoaz sau bleumarin.

Obiecte care aduc ghinion
Tablourile cu oameni triști și bolnavi, cu furtună pe mare, cu animale moarte, scene de vânătoare sau de luptă, plantele uscate, mobila veche și deteriorată, vesela de bucărărie ciobită.

Direcția sănătății
Cea mai eficientă metodă de a ne menține sănătatea robustă este apelând la o schimbare în ceea ce privește amplasarea patului în dormitor.
Pentru a beneficia de frumusețe, longevitate și a ne proteja de vibrații dăunătoare pe durata somnului este bine să folosim numărul KUA personal pentru a orienta patul (să dormim cu capul) pe Direcția de Sănătate.

Sursa foto: fitlife.tv

Horoscop zilnic și alte mofturi

Informații proaspăt scoase, plus, ca supliment, tot stocul de specialități de folosit zilnic pentru uz personal. Nimic nu este reprodus, totul este constatat sec, neutru și obiectiv.

Astrologul te ajută să scurtezi perioada de căutări care urmează, prin cunoașterea tendințelor și predispozițiilor zodiei:

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.