Formula celor 8 Aspirații Bagua si lista de dorinte
Formula celor 8 Aspirații Bagua sau harta dorintelor se bazează pe punctele cardinale, ciclurile celor 5 elemente, pătratul magic Lo Shu și Bagua
Lista de dorinte implinite cu formula celor 8 aspirații Bagua
Prin această formulă eficientă, Feng Shui-ul a devenit popular în occident. Fiecare persoană își dorește mai multă sănătate, dragoste, relații armonioase, o bună reputație, o carieră înfloritoare și un statut social cât mai înalt.
Cunoscutul simbol cu 8 laturi, Bagua, se suprapune peste schița spațiului pentru care se urmărește atragerea norocului.
Prin folosirea culorilor, formelor geometrice și a elementelor corespunzătoare laturilor simbolului Bagua, se poate atinge o stare sporită de confort.
Formula celor 8 Aspirații Bagua se bazează pe punctele cardinale, ciclurile celor 5 elemente, pătratul magic Lo Shu și Bagua. Fiecare zonă a locuinței, este situată spre o direcție asociată cu un punct cardinal, căruia îi corespunde o anumită aspirație din cele 8.
Punct cardinal | Sud-Est | Sud | Sud-Vest | Vest | Nord-Vest | Nord | Nord-Est | Est |
8 Aspirații Bagua | Bani, Prosperitate | Faimă, Recunoaștere | Dragoste, Căsătorie | Copii, Creativitate | Mentori, Călătorii | Carieră | Dezvoltare Personală | Sănătate |
Prin activarea corespunzătoare a fiecărui sector dintr-o clădire sau dintr-o încăpere des folosită, se asigură o viață fericită și împlinită pe toate planurile.
Activarea se face si cu ajutorul obiectelor feng shui care trebuie să îndeplinească anumite condiții.
De exemplu, sectorul de Sud-Est căruia îi corespunde aspirația Bani, Prosperitate, numit și colțul banilor Feng Shui, se activează cu plante, detalii de apă, Buddha vesel, broasca cu trei picioare.
Sectorul de Sud-Vest căruia îi corespunde aspirația Dragoste, Căsătorie, numit și Colțul dragostei feng shui, se activează cu o pereche de rațe mandarine, poze cu îndrăgostiți, cristale.
Harta celor 8 dorinte, aspiratii in feng shui
Fiecare dintre cele 8 dorinte sau aspirații are o semnificație și se asociază cu unul dintre cele 5 elemente din Feng Shui, astfel:
Dorinta: Bani și prosperitate
Lemnul yin, numit și lemnul mic, este elementul care guvernează sectorul de Sud-Est al unei case sau a biroului. Atunci când sectorul de Sud-est este plin cu energie pozitivă și stimulat cu activatori feng shui, cresc câștigurile bănești. Amenajea feng shui a sectorului de Sud-est pentru a atrage venituri mai mari se face cu magicul Vas al prosperității, statuete cu Buddha vesel, amulete cu bănuți feng shui, celebra broască a banilor.
Și în Feng Shui-ul din România se practică așezarea plantelor vii și viguroase în sectorul de Sud-est al biroului, pentru a atrage prosperitatea. În afaceri, progresul, dezvoltarea și obținerea rezultatelor depind de buna amenajare feng shui a colțului banilor, care este în Sud-est.
Abilitatea de a comunica, generarea ideilor creative și obținerea rezultatelor dorite sunt direct stimulate de plasarea în Sud-est a unei fântăni arteziene cu bilă. Acvariile așezate în Sud-est pot deschide noi dimensiuni în sfera materială a vieții, atrăgând bogăție și abundență în viață.
Plantele cu frunză lată, așezate în Sud-estul livingului, ajută la buna funcționare a ficatului și a sistemului locomotor.
Patru tulpini de bambus plasate în Sud-est pot fi un aliat de nădejde pentru cei care doresc să devină stăpâni pe arta seducției.
Dorinta: Faimă și Recunoaștere
Focul, cel mai capricios element din natură, se poate activa în sectorul de Sud al locuinței sau al biroului pentru a stimula popularitatea și a atrage o bună reputație. În feng shui-ul tradițional, reprezentările care activează Sud-ul sunt calul, șarpele și pasărea phoenix. Calul atrage vitalitatea și voința, șarpele simbolizează diplomația iar phoenixul atrage libertatea și ascensiunea.
În practica Feng Shui din România, sectorul de Sud se activează cu ajutorul luminilor sau al televizoarelor. În acest fel, se dezvoltă relațiile sociale, se amplifică afectivitatea și carisma.
Atâta vreme cât sectorul de Sud este activat cu ajutorul unor plante, cum ar fi speciile de Dracaena, inima și intestinul subțire se bucură de o sănătate înfloritoare.
Dorinta: Dragoste și căsătorie
Pământul yin este elementul din natură care-i corespunde sectorului de Sud-Vest. În feng shui, pământul este asociat cu stabilitatea, bunăvoința și maternitatea. Chiar și un burlac convins își poate activa norocul de căsătorie prin plasarea în Sud-vestul dormitorului a simbolului dublei fericiri, a perechii phoenix și dragon sau a celebrei perechi de rațe mandarine.
În prezent, în feng shui-ul modern din România se folosesc cu succes geodele din ametist; două globuri din cristal, pentru a atrage relații fericite, fidelitate și noroc de căsătorie.
Marele dușman al relațiilor de cuplu reușite sunt toaletele plasate în Sud-Vestul casei.
Veiozele sau luminile puternice plasate în Sud-Vest sunt un stimulator puternic al armoniei familiale.
Sănătatea uterului și fertilitatea se pot îmbunătăți prin plasarea în Sud-Vestul dormitorului a cristalelor de cuarț roz, sau a agatelor de culoare roșie.
Dorinta: Norocul de copii
Metalul yin, numit și metalul mare, este specific sectorului de Vest de acasă sau de la serviciu. În știința tradițională feng shui, vestul este sub protecția Tigrului alb, unul din cele patru animale mitice (Phoenixul roșu, Dragonul verde, Tigru Alb și Țestoasa neagră). Bucuria și fericirea familiei depind de modul în care se activează sectorul de vest al casei. Statueta cu Tigrul alb nu se expune în înteriorul locuințelor, deoarece atrage o energie greu de stăpânit, dar este de preferat un lotus din cristal de culoare roz care are o energie pozitivă și atrage împlinirea dorințelor.
Pentru a activa norocul de creativitate și a îmbunătăți viața amoroasă, se așază în vestul livingului obiecte din metal și globuri din cristal precum citrin sau cuarț alb.
În afaceri, prin activarea corectă a vestului cu ajutorul lingourilor de aur, amuletelor cu lilieci și a bănuților feng shui se atrage norocul în vânzări și parteneriate.
De pe urma activării corecte a vestului, beneficiază sănătatea gurii și a gâtului. Eșarfele de culoare albă sau aurie, potențează calitățile de speaker.
Dorinta: Mentori și călătorii
Metalul yang, numit și metalul mare, este elementul corespunzător sectorului de Nord-Vest, conform cu știința feng shui. Tatăl familiei poate deveni prosper și își poate manifesta autoritatea, atunci când sectorul de Nord-vest este corect activat, conform cu regulile feng shui. Aceste reguli spun că în sectorul de Nord-vest sunt interzise toaletele și mai ales, bucătăriile. Aceeași regulă se menține și pentru sectorul de Sud-vest, care corespunde mamei.
Practicanții de feng shui din România plasează în Nord-vestul dormitorului matrimonial bijuterii din aur, ceasuri, pentru ca bogăția familiei să sporească. Vasul prosperității este de asemenea recomandat pentru sectorul de Nord-vest al casei sau al biroului.
În afaceri, pentru a atrage ajutor din partea mentorilor, clienților, partenerilor, șefilor sus-puși, se folosesc în Nord-vest obiectele decorative din metal și sferele din cristal de cuarț alb sau citrin gălbui. După plasarea acestora în Nord-vest, capacitatea de a conduce și de a organiza, intuiția și puterea socială pot ajunge la cote maxime.
Nord-vestul este important în feng shui și pentru că prin activarea sa cu ajutorul obiectelor de decor moderne precum miniaturi de mașini, vase de croazieră și avioane, norocul de călătorii devine activ și vacanțele devin o obișnuință plăcută.
Sănătatea sistemului nervos, a coloanei vertebrale și a plămănilor este în legătură cu așezarea activatorilor feng shui specifici în sectorul de Nord-vest. Reprezentările cu îngeri și sfinți plasate în Nord-vest, au un efect de protecție asupra sănătății casei și familiei.
Dorinta: Noroc în carieră
Apa, cel mai puternic element din natură, guvernează sectorul de Nord și simbolizează succesul material. Țestoasa neagră, așezată în Nord, este folosită în feng shui-ul tradițional pentru a atrage reușita profesională și un statut social înalt. Practicanții de feng shui utentic consideră că o statuetă cu Buddha vesel plasată în sectorul de Nord al biroului, are puterea de a absorbi necazurile legate de carieră și atrage norocul.
În practica feng shui din România, sectorul de Nord din living sau din sufragerie, poate fi activat prin plasarea unui acvariu, a unei fântâni arteziene sau a unui ceas din metal.
Nu este deloc surprinzător faptul că prin activarea corectă a Nordului, rinichii și urechile vor avea o stare bună de sănătate. Procesele de gândire, memoria și capacitatea de a face planuri, se stimulează cu ajutorul călătoriilor pe apă sau pe șosea.
Dorinta: Dezvoltare personală
Pămăntul yang este elementul care corespunde sectorului de Nord-Est al clădirilor sau încăperilor. Principalul avantaj al amenajării feng shui a sectorului de Nord-est este că atrage norocul școlar, succes la examene, noroc de burse. În feng shui-ul tradițional, maeștrii feng shui recomandă plasarea unei reprezentări cu poarta crapului dragon sau a unei table de șah, pentru activarea sectorului de Nord-est din locuință.
În feng shui-ul modern al colțului de Nord-est se folosesc cel mai frecvent cristalele și globurile pământești, pentru a atrage noi oportunități de dezvoltare personală. În afaceri, curajul, competitivitatea, activitățile ce necesită voință și perseverență sunt susținute de plasarea în sectorul de Nord-est al biroului a unui munte simbolic format din 8 pietre de râu așezate unele peste altele sub formă de grămăjoară.
Sănătatea stomacului și a pancreasului pot fi îmbunătățite dacă se așază în Nord-estul dormitorului o geodă din ametist sau din citrin. Cei care doresc să își modeleze corpul fizic, să-și crească masa musculară, pot vedea rezultate mai rapide atunci când, concomitent cu antrenamentul sportiv, plasează în sectorul de Nord-Est al livingului sau al biroului o statueta Discobolul de Miron.
Dorinta: Sănătate
Lemnul yang, numit și lemnul mare este elementul care guvernează sectorul de Est al unei clădiri sau al unei încăperi. În feng shui se considecă că Estul este un sector magic, deoarece Dragonul verde, unul dintre cele patru animale celeste, își are sălașul în est. În practica feng shui autentică, dragonul este reprezentarea care nu lipsește din estul birourilor sau al livingurilor, deoarece acest simbol suprem al norocului atrage dezvoltarea, voința și optimismul. În feng shui-ul din România, se folosesc cu succes plantele cu frunze late, pentru a atrage noile începuturi, punerea în practică a ideilor, dezvoltarea în carieră și afaceri.
Cu un sector de Est activat cu plante viguroase, sănătatea și longevitatea sunt îmbunătățite considerabil. Activitatea de bază a ficatului și metabolismul corpului ajung la o stare de funcționare optimă, atunci când în sectorul de Est al livingului se plasează un Wu Lou din lemn, simbol al sănătății.
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .