Feng Shui Romania
Feng Shui este o știință la care apelează din ce în ce mai mulți români, reușind să treacă de barierele culturale și religioase, fiind impresionați de
rezultatele oamenilor de afaceri din China, Singapore, Hong Kong, USA (e.g. Disneyland, ING Bank, benzinăriile Shell, Donald Trump). Din ce în ce mai mulți români vorbesc despre cum se simt într-un loc public, într-un apartament sau la locul de muncă. De cele mai multe ori, atunci când simt o stare de bine, spun că locul în care au fost are o energie pozitivă.
În România, Feng Shui este în prezent văzut ca o metodă de a atrage energie pozitivă prin plasarea unor obiecte feng shui precum broasca cu trei picioare, clopoței, Buddha vesel etc. Pentru o parte mai restrânsă de populație, feng shui-ul mai înseamnă și amenajarea dormitorului și a biroului folosind anumite culori, considerate faste.
Plasarea corectă a patului sau a biroului, folosind regulile feng shui, nu mai este un secret pentru români, iar utilizarea plantelor sau a fântânilor arteziene a devenit o precupare obișnuită atunci când vor să-și construiască și să-și amenajeze o nouă casă.
Principiile feng shui sunt considerate de bun simț de către români, mai ales pentru că ele își găsesc corespondentul și în tradiția autohtonă. De exemplu, românii consideră că dacă îți lași geanta/portofelul pe jos, vei pierde bani. La fel consideră și practicanții de feng shui care explică fenomenul folosind teoria celor 5 elemente:
- banii sunt reprezentați de elementul apă iar geanta/portofelul este casa banilor;
- pe jos, dacă lași geanta, este pământul ce reprezintă elementul care absoarbe apa.
Regulile feng shui descriu metode concrete de păstrare a energiei pozitive: prin amplasarea mobiliei, plasarea plantelor în colțurile favorabile și folosirea culorilor, adică activatori și remedii.
Cea care a introdus feng shui-ul autentic în România a fost marea maestra Lillian Too, care a oferit numeroase cărți de specialitate scrise într-un limbaj pe înțelesul tuturor.
În prezent tot mai multe persoane sunt interesate de aprofundarea cunoștințelor feng shui și apelează la cursuri în țară, cu maești consacrați sau chiar își perfecționează stilul feng shui în străinătate.
O parte dintre români consideră că metodele feng shui sunt greu de aplicat în România și de aceea aleg consultanțe feng shui de specialitate, pentru a afla care sunt modalitățile simple prin care își pot îmbunătăți viața. Practicanți entuziaști, folosesc tehnicile feng shui pentru a identifica fluxurile de energii care influențează sănătatea, pentru a-și organiza afacerile și a crea o atmosferă pașnică acasă, în special în dormitor. Amenajările feng shui folosesc culorile, formele și materialele pentru a crește gradul de confort și un somn liniștitor.
Pentru a înțelege ce înseamnă feng shui, aici găsești explicații în limba română:
Această operă este pusă la dispoziţie de ZODIACOOL sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .