Feng Shui Istoric

Primele texte despre Feng Shui au o vechime de peste 5000 de ani și au fost descoperite în China. Filosofia Taoistă consideră că omul este o copie în

miniatură a Universului, adică ceea ce este sus în Cer, se găsește și jos, pe Pământ. De aceea, mișcarea energiei Qi este importantă în armonizarea omului cu natura. De-a lungul timpului, prin studii și practică, specialiștii feng shui au generat o serie de principii și reguli feng shui cu ajutorul cărora (dacă sunt aplicate corect), se obțin îmbunătățiri reale în viața oamenilor. Chinezii cred că datorită metodelor feng shui, China a cunoscut cea mai înfloritoare dezvoltare, descrisă în textele istorice ca perioada de aur, în timpul dinastiei Tang.

Loading...

Feng shui-ul face parte din cele 5 Arte ale Metafizicii Chineze:

Xiang– Feng Shui, Sudiul fizionomiei feței,
Shan- Tai Chi Chuan, Qi Gong,
Yi- Medicina chineză,
Ming– Bazi-Astrologia chineză,
Pu - Yi-Jing.

În timpul dinastiei Tang (618–690 & 705–907), împărăteasa Wu Zetian a fost numită Patroana Feng Shui-ului, iar China a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă în ceea ce privește educația, știința și economia, fiind cunoscută ca perioada de aur. Feng Shui-ul a fost apreciat și în timpul dinastiilor Song și Ming.

Principiile feng shui sunt rezultatul unor studii aprofundate asupra naturii înconjurătoare și experiența acumulată de-a lungul timpurilor fac ca acestea să fie ușor de aplicat chiar și în timpurile moderne. Practicanții feng shui folosesc instrumente speciale pentru a aplica tehnicile și formulele feng shui.

Înainte de inventarea busolei magnetice metodele feng shui aveau legătură cu astronomia și făceau legătura dintre om, cer și pământ. Cel mai popular instrument de măsură folosit în feng shui este Luopan-ul.

Feng Shui – Luopan și energie Qi

Luopan, busola feng shui, a fost inventată în anul 2700 î.e.n. și este folosită de practicanții feng shui pentru a determina cele 8 puncte cardinale principale și cele 24 de direcții (munți). 

Qi (chi) reprezintă forța vieții, o energie pozitivă sau negativă, invizibilă ce curge atât prin corpul uman, prin clădiri, cât și prin întreaga natură înconjurătoare. Energia Qi, numită și suflul cosmic al dragonului, joacă un rol important în practica feng shui.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .

loading...

Horoscop zilnic și alte mofturi

Informații proaspăt scoase, plus, ca supliment, tot stocul de specialități de folosit zilnic pentru uz personal. Nimic nu este reprodus, totul este constatat sec, neutru și obiectiv.

Astrologul te ajută să scurtezi perioada de căutări care urmează, prin cunoașterea tendințelor și predispozițiilor zodiei:

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Cum citim corect busola
Cu ajutorul busolei se identifică poziția unor încăperi, clădiri sau orientarea unei persoane
Compatibilitati zodii chinezesti, Detalii compatibilitate TIGRU TIGRU^Compatibilitatea zodiilor chinezesti-femeia Tigru si barbatul Tigru
Apar gelozii și competiții acerbe când unul din cei doi Tigri iese mai mult în evidență în
Horoscop Personalizat
Horoscopul natal personal se întocmește ținând cont de contextul astral în momentul nașterii,

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.