Feng Shui Istoric

Primele texte despre Feng Shui au o vechime de peste 5000 de ani și au fost descoperite în China

Filosofia Taoistă consideră că omul este o copie în miniatură a Universului, adică ceea ce este sus în Cer, se găsește și jos, pe Pământ. De aceea, mișcarea energiei Qi este importantă în armonizarea omului cu natura. De-a lungul timpului, prin studii și practică, specialiștii feng shui au generat o serie de principii și reguli feng shui cu ajutorul cărora (dacă sunt aplicate corect), se obțin îmbunătățiri reale în viața oamenilor. Chinezii cred că datorită metodelor feng shui, China a cunoscut cea mai înfloritoare dezvoltare, descrisă în textele istorice ca perioada de aur, în timpul dinastiei Tang

Feng shui-ul face parte din cele 5 Arte ale Metafizicii Chineze:

Xiang– Feng Shui, Sudiul fizionomiei feței,
Shan- Tai Chi Chuan, Qi Gong,
Yi- Medicina chineză,
Ming– Bazi-Astrologia chineză,
Pu - Yi-Jing.

În timpul dinastiei Tang (618–690 & 705–907), împărăteasa Wu Zetian a fost numită Patroana Feng Shui-ului, iar China a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă în ceea ce privește educația, știința și economia, fiind cunoscută ca perioada de aur. Feng Shui-ul a fost apreciat și în timpul dinastiilor Song și Ming.

Principiile feng shui sunt rezultatul unor studii aprofundate asupra naturii înconjurătoare și experiența acumulată de-a lungul timpurilor fac ca acestea să fie ușor de aplicat chiar și în timpurile moderne. Practicanții feng shui folosesc instrumente speciale pentru a aplica tehnicile și formulele feng shui.

Înainte de inventarea busolei magnetice metodele feng shui aveau legătură cu astronomia și făceau legătura dintre om, cer și pământ. Cel mai popular instrument de măsură folosit în feng shui este Luopan-ul.

Feng Shui – Luopan și energie Qi

Luopan, busola feng shui, a fost inventată în anul 2700 î.e.n. și este folosită de practicanții feng shui pentru a determina cele 8 puncte cardinale principale și cele 24 de direcții (munți). 

Qi (chi) reprezintă forța vieții, o energie pozitivă sau negativă, invizibilă ce curge atât prin corpul uman, prin clădiri, cât și prin întreaga natură înconjurătoare. Energia Qi, numită și suflul cosmic al dragonului, joacă un rol important în practica feng shui.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

Horoscop SĂGETĂTOR BANI 2019. Horoscop pentru muncă, carieră, profesie
Horoscop SĂGETĂTOR BANI. În 2019 o să aveți așteptări mari însă bani puțini în buzunar
Steaua zburătoare 4, obiecte feng shui 2019 pentru DRAGOSTE
Steaua zburătoare 4 este numită steaua romantismului, a fertilității, aduce un flux de energie
CAPRICORN. Zodia Capricorn femeia și barbatul Capricorn în zodiac
Soarele se află în semnul zodiacal CAPRICORN de la 23 decembrie – 20 ianuarie. Este locul de

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

PUBLICITATE
loading...
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2019. Termeni.