Ho Tu

În filosofia chineză, Houtu (Ho Tu) este o divinitate a pământului, feminină și masculină în același timp

 

În filosofia chineză, Houtu (Ho Tu) este o divinitate a pământului, feminină și masculină în același timp. Se crede că zeitatea Houtu binecuvântează pământul cu vreme bună, sporește fertilitatea, aduce norocul în familie și bogăția. Termenul Houtu a fost preluat în știința feng shui ca Ho Tu, datorită caracterului său bipolar, pentru a descrie combinații speciale de doua numere, un număr par (Yin) și un număr impar (Yang).

În feng shui se consideră că seturile de numere Ho Tu atrag protecție împotriva energiei negative și sporesc energia pozitivă.

Numerele Ho Tu sunt folosite împreună cu formula feng shui a Stelelor Zburătoare, care ia în calcul timpul și spațiul, pentru a determina cum se modifică norocul. De asemenea, oamenii ale căror numere Kua formează o combinație Ho Tu, sunt persoane compatibile, se înțeleg bine și au mari șanse de reușită în afaceri, în relațiile de căsătorie sau de prietenie.

Combinațiile de numere Ho Tu se formează plecând de la pătratul magic Lo Shu care are cifra 5 înscrisă în celula din centru și care poartă numele de număr guvernant al pătratului. Prin adunarea numărului 5 cu cifrele de la 1 la 4 se obțin restul de numere din combinațiile Ho Tu: 1+5=6, 2+5=7, 3+5=8 și 4+5=9.

Perechile de numere Ho Tu, formate dintr-un număr impar și unul par, sunt:

  • 1 cu 6
  • 2 cu 7
  • 3 cu 8
  • 4 cu 9.

Aceste combinații sunt considerate deosebit de norocoase, în primul rând deoarece reprezintă armonia perfectă dintre masculin și feminin, dintre Yang și Yin.

patratul lo shu feng shui houtu feng shui
Pătratul Lo Shu originar Combinații Ho Tu

Combinația Ho Tu 1-6 este sub auspiciile elementului apă și se poate activa în sectorul de Nord cu ajutorul unui detaliu de apă, pentru a atrage noroc în planul social, romantism și căsătorie.

Combinația Ho Tu 2-7 este guvernată de elementul metal (aurul) și atunci când este activată corect cu elemente feng shui în sectorul de Vest, precum lingouri de aur, atrage mare noroc financiar și material.

Combinația Ho Tu 3-8 este dominată de energia pozitivă a elementului lemn. Prin așezarea elementelor feng shui precum plante în Est, se poate spori norocul de bani și prosperitate, succes în carieră.

Combinația Ho Tu 4-9 este încărcată cu energia pozitivă a elementului foc și se poate activa în sectorul de Sud cu ajutorul luminilor și a plantelor, pentru a atrage bogăție, autoritate și popularitate.

În formula avansată a Stelelor Zburătoare din feng shui, se recomandă ca numerele Ho Tu să se activeze cu elemente feng shui, atunci când se formează în acceași celulă a pătratului Lo Shu, între numărul ce desemnează streaua zburătoare a anului și numărul corespunzător stelei zburătoare a lunii.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire - Distribuire în condiţii identice 3.0 Ne-adaptată .

Horoscop zilnic și alte mofturi

Informații proaspăt scoase, plus, ca supliment, tot stocul de specialități de folosit zilnic pentru uz personal. Nimic nu este reprodus, totul este constatat sec, neutru și obiectiv.

Astrologul te ajută să scurtezi perioada de căutări care urmează, prin cunoașterea tendințelor și predispozițiilor zodiei:

Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.