Stele Zburătoare

Definitie Stele Zburătoare. Notiuni de baza si semnificația celor 9 Stele Zburătoare.

Stele zburătoare sau astrologie Feng Shui.

1. Definiție și descriere
1.1. Scopul
1.2. Astronomia și Stelele Zburătoare
2. Noțiuni de bază
2.1. Numerele
2.2. Timpul
2.3. Spațiul
2.3.1 Cei 24 de Munți
2.3.2 Citirea direcției de orientare
2.3.3 Aflarea Locației
3. Semnificația celor 9 Stele Zburătoare
3.1 Perioada lui 8
3.2 Previziuni feng shui
3.2.1 Hărțile stelelor zburătoare
3.2.2 Hărțile stelelor zburătoare pentru o perioadă de 20 de ani
3.2.3 Hărțile stelelor zburătoare pentru un an/o lună
4. Particularități feng shui anuale
4.1.Tai Sui - Ducele de Jupiter
4.2. Cele 3 Ucideri

1.Definiție și descriere

Xuan Kong Fei Xing, feng shui-ul Stelelor Zburătoare este o ramură a Școlii Busolei din feng shui care integrează principiile Yin-Yang, interacțiunile între cele 5 elemente, cele 8 trigrame, numerele din pătratul Lo Shu și cei 24 de Munți, folosind timpul, spațiul și obiectele pentru a crea spații cu energie pozitivă, Sheng Qi. Energia pozitivă Qi se referă la șansele de prosperitate, sănătate, dragoste și relații.

Formula Stelelor Zburătoare este o formulă complexă care datează din timpul dinastiei Qing și deoarece unește spațiul cu timpul, astrologia cu feng shui-ul, rezultatele aplicării sale apar foarte rapid. Formula Stelelor Zburătoare nu se referă doar la modul în care pătrunde energia dinspre punctele cardinale în interiorul clădirilor ci se referă și la modul în care energiile respective influențează pe fiecare dintre cele 12 zodii chinezești, pe membrii familiei și organele din corpul uman.

Similar cu numerologia, filosofia Stelelor Zburătoare consideră că organismul uman este alcătuit din 9 etaje energetice (9 tipuri de energie Qi) care sunt corelate cu intelectul, vitalitatea, senzualitatea, sănătatea, memoria, intuiția, evoluția spirituală, bogăția materială și iubirea.

1.1 Scopul folosirii formulei Stelelor Zburătoare este de a atrage bogăția, dragostea și sănătatea prin amenajarea feng shui a camerelor din casă sau a încăperilor dintr-o clădire de birouri, hoteluri, pentru ca toți oamenii să beneficieze de energie pozitivă. Amenajarea feng shui a camerelor se face prin activarea stelelor zburătoare care au energie pozitivă și prin remedierea stelelor zburătoare care au energie negativă, cu ajutorul obiectelor feng shui, a culorilor, a mobilierului și a obiectelor de decor.

Deși orientarea clădirilor și locațiile rămân aceleași, stelele zburătoare migrează și schimbă energia locurilor prin care trec la un anumit interval de timp. De aceea, starea de sănătate, norocul în relații și bogăția nu sunt mereu la fel, ci fluctuează odată cu trecerea timpului. Cu ajutorul metodei Stelelor Zburătoare, ocupanții unei clădiri pot face ca viața lor să fie mereu împlinită.

1.2 Astronomia și Stelele Zburătoare. Astrologia Stelelor Zburătoare este derivată din observarea constelației Ursa Mare, a stelei Vega și a Stelei Polare. Constelația Ursa Mare formată din 7 stele este considerată de către astronomii chinezi, poarta prin care energia cosmică primordială (Qi) trece spre pământ și îl însuflețește. Vega este o stea care face parte din constelația Lira și este una dintre cele mai luminoase stele din vecinătatea Soarelui.

În astrologia chineză, Vega este considerată polul Yin (feminin) de pe cer. Steaua Polară (Steaua Nordului) este steaua cea mai strălucitoare din constelația Ursa Mică și este foarte cunoscută deoarece indică polul nord al pământului. În astrologia chineză, Steaua Polară este considerată polul Yang (masculin) de pe cer.

Cele 7 stele din Ursa Mare împreună cu Steaua Vega și Steaua Polară, alcătuiesc cele 9 stele zburătoare. Numele de zburătoare derivă din faptul că poziția acestor stele pe cer nu este fixă, ci se schimbă în timp. În astrologia chineză stelele zburătoare nu au un nume, precum planetele, ci sunt numerotate de la 1 la 9.

2. Noțiuni de bază din stele zburătoare

2.1.Numerele

patratul lo shu feng shui

În pătratul Lo Shu originar, numărul 5 este trecut în celula din mijloc și poartă numele de număr guvernant. În feng shui-ul Stelelor Zburătoare, numerele se înscriu (zboară) în pătrat conform cu o regulă bine stabilită: numărul guvernant (al perioadei, anului, lunii sau zilei) se trece în celula din centrul pătratului, apoi se înscriu numerele următoare, în ordine crescătoare, în Nord-vest, apoi în Vest, Nord-est, Sud, Nord, Sud-vest, Est și în final în Sud-est. Numărul guvernant al unui interval de timp se găsește în calendarul chinezesc lunisolar pentru 10000 ani, Xia. În feng shui-ul stelelor zburătoare este folosit calendarul solar Xia.În pătratul magic Lo Shu, care este corespondentul pătratului lui Saturn, stelele zburătoare reprezintă cele 9 numere din pătrat. Fiecare număr din Lo Shu este caracterizat de o trigramă, un element, un membru de familie, o culoare, un organ, un anotimp, un punct cardinal etc.

2.2.Timpul
În astrologia Stelelor Zburătoare, cea mai importantă variabilă este timpul. Timpul se divide, conform cu astronomia chineză, în cicluri de 20 de ani (Yun), și în acest fel se explică modul în care se modifică energia Qi de la o unitate de timp la alta. Modificarea energiei Qi este responsabilă de schimbările care apar în comportamentul oamenilor și în viața de pe pământ. Un ciclu complet are 9 perioade și însumează 180 de ani.

Tabelul perioadelor Stelelor Zburătoare

Perioada Anii Cinci Elemente Trigrama Yi-Jing Direcția Semnificația
1 1864–1883 Apa Kan Nord Apa
2 1884–1903 Pământ Kun
Zhen
Sud-vest Câmpia
3 1904–1923 Lemn Xun Est Fulgerul
4 1924–1943 Lemn - Sud-est Vântul
5 1944–1963 Pământ - Centru -
6 1964–1983 Metal Qian Nord-vest Raiul
7 1984–2003 Metal Dui Vest Lacul
8 2004–2023 Pământ Gen Nord-est Muntele
9 2024–2043 Foc Li Sud Focul

Perioada curentă, cea dintre anii 2004–2023, este guvernată de numărul 8 care devine cel mai norocos număr al perioadei și atrage bogăția (numărul 8 zboară în centrul pătratului Lo Shu și devine numărul guvernant al perioadei lui 8). Celelalte stele, fie au o energie Qi pozitivă mai slabă decât cifra 8, fie sunt purtătoare de energie Qi negativă.

Pentru a exprima curgerea timpului, în astrologia Stelelor Zburătoare se folosește Calendarul chinezesc lunisolar pentru 10000 ani, Xia (Hsia) care cuprinde factori astronomici (mișcarea Pământului în jurul Soarelui, fazele lunii) și sezonieri (anotimpuri). Calendarul Xia cuprinde ani, luni și zile în corelație cu fenomenele astronomice (zilele încep și se termină la miezul nopții, lunile încep cu prima zi de lună nouă, iar anii încep cu prima lună nouă dintre solstițiul de iarnă și echinocțiul de primăvară). Pentru a determina hărțile (grilele) stelelor zburătoare se folosește calendarul solar.

Influența unei stele zburătoare se poate întinde de-a lungul perioadelor de 20 de ani, un an, o lună și chiar o zi.

2.3. Spațiul

Spațiul este o formă infinită de existență a materiei, are trei dimensiuni (lungimea, lăţimea, înălţimea) și exprimă ordinea coexistenței obiectelor lumii reale, poziția, distanța, mărimea, forma, întinderea lor.

Spațiul în feng shui este definit ca locul care ne înconjoară și se poate referi la formele de relief, clădirile, șoselele, curgerile de apă.
În astrologia Stelelor Zburătoare, direcțiile spațiului trebuie măsurate cu precizie, cu ajutorul instrumentului Luopan (busola feng shui) sau a unei busole magnetice.

2.3.1. Cei 24 de Munți în Feng Shui

Luopan-ul (busola feng shui) este un instrument format din mai multe inele dispuse concentric în jurul unei busole magnetice, dar cel mai important inel de pe Luopan îl reprezintă inelul celor 24 de Munți. Pe acest inel, cele 360 de grade de pe busolă sunt împărțite față de un punct de referință, în 24 de sectoare corespunzătoare la 24 de direcții. Fiecare din cei 24 de Munți au câte 15 grade de pe busolă.

Direcția Număr Trigramă 24 Munți și punctul
cardinal de pe busolă
Gradele de pe busolă Polaritate
Sud (S) 9 Li, Bing (FocYang) – S1

Wu (Cal) – S2

Ding (Foc Yin) - S3
157.6 - 172.5

172.6 - 187.5

187.6 - 202.5
Yang

Yin

Yin
           
           
           
           
           
           
           

2.3.2 Citirea direcției de orientare

Termenul de direcție este des folosit în feng shui-ul stelelor zburătoare pentru a defini orientarea în spațiu a unei ființe, a unui obiect, a unei clădiri. Direcția de orientare a unei case sau a unei clădiri se determină cu busola. Direcția de orientare a casei nu coincide tot timpul cu direcția spre care dă ușa principală, ci poate fi dată de o priveliște largă, o șosea cu circulație intensă, un pac, un teren de sport, un mall, un lac sau o curgere de apă, deoarece se consideră că acestea pot activa casa cu prețioasa energie Qi de polaritate Yang. Condiția este ca respectiva clădire să aibă ferestre mari spre zonele mai sus menționate.
Opusul direcției de orientare este direcția de așezare a casei. Altfel spus, direcția de așezare este direcția spre care dă spatele casei.
Direcția de orientare a unui apartament este aceeași cu direcția de orientare a întregului bloc dacă apartamentul este situat între parter sau la etajul 5-9, sau are propria direcție de orientare dacă este mai sus de etajul 5-9 și beneficiază de o priveliște panoramică.

În feng shui-ul Stelelor Zburătoare, busola este împărțită în 8 puncte cardinale și secundare a câte 45 de grade fiecare: S, SV, V, NV, N, NE, E și SE, care la rândul lor sunt sub-împărțite fiecare în 3 sub-sectoare de câte 15 grade, respectiv S1, S2, S3 etc.
Direcțiile se citesc față de un punct de referință cum ar fi un perete, un colț sau o ușă.

2.3.3 Aflarea Locației pentru Stele Zburătoare

Locația este un loc (zonă, sector) precis determinat. Locația poate fi o clădire încadrată pe o hartă, o încăpere dintr-o clădire sau o zonă dintr-o cameră (un colț, centrul camerei, zona de la fereastră, sectorul cu ușa camerei). În astrologia Stelelor Zburătoare se consideră că energia unei locații se modifică periodic conform cu regulile după care zboară stelele zburătoare. De asemenea, etajul unei clădiri, apartamentul, casa sau camera pot fi împărțite fiecare în 9 locații (sectoare) cu energie diferită.

Ideal ar fi ca oamenii să ocupe mereu camerele traversate de stele cu energie pozitivă și să le evite pe cele cu energie negativă. De acest principiu se ține cont în amenajarea feng shui a camerelor importante ca dormitorul, livingul, biroul.
O importanță majoră în feng shui-ul Stelelor Zburătoare o are ușa principală, deoarece ea reprezintă gura prin care energia Qi pătrunde în casă. În cazul analizei ușii principale se ține cont atât de orientarea sa spre o anumită direcție, cât și de amplasarea sa într-o anumită locație. De exemplu, o ușă poate fi localizată în SV și în același timp poate fi orientată spre Sud.

3. Semnificația celor 9 Stele Zburătoare

 

Steaua Zburătoare 1

Denumire: Tan Lang - Lacomul
Culoare: Albastră
Semnificație: Victorii
Element: Apa
Organe: Rinichi, vezica urinară, glande suprarenale, sistem reproducător,
sistem limfatic, urechi
Membru de familie: Fiul mijlociu, bărbatul de vârstă medie (peste 30 ani)
Aspecte pozitive: Noroc, înțelepciune, vitalitate, faimă, intuiție, inteligență
Aspecte negative:
Sănătate: Probleme afective, diabet, probleme de auz
Activități: Singurătate, divorț, depresie, frică, prostituție, criminalitate

Steaua&;Zburătoare 2

Denumire: Ju Men – Marea poartă
Culoare: Neagră
Semnificație: Boli
Element: Pământ mare
Organe: Sistem digestiv (stomac, splină, pancreas)
Membru de familie: Mama, bunica, femeia cu vârstă înaintată
Aspecte pozitive: Fertilitate, sănătate, noroc în afaceri imobiliare,
sinceritate, armonie în familie
Aspecte negative:
Sănătate: boli, probleme abdominale, pierderi de sarcină, infertilitate
Activități: situații neprevăzute, accidente

Steaua Zburătoare 3

Denumire: Lu Cun - Chibzuitul
Culoare: Verde
Semnificație: Certuri
Element: Lemn
Organe: Ficat, vezica biliară, picioare și brațe
Membru de familie: Fiul mare, bărbații maturi, soțul
Aspecte pozitive: Faimă, ambiție, rang înalt, spontaneitate, dezvoltare, progres
Aspecte negative:
Sănătate: probleme la picioare, boli de ficat, răniri la brațe, astm
Activități: certuri, bârfe, calomnii, furturi, litigii, probleme cu autoritățile

Steaua Zburătoare 4

Denumire: Wen Qu - Cărturarul
Culoare: Verde
Semnificație: Noroc la examene, noroc de căsătorii
Element: Lemn mic
Organe: Ficat, vezica biliară, ligamente, piept, sâni, încheieturi
Membru de familie: Fiica mare, femeile, mature, soția
Aspecte pozitive: Înțelepciune, talent literar, romantism, șarm, reputație bună, creativitate,
abilitatea de a comunica
Aspecte negative:
Sănătate: probleme în zona pieptului, astm, râniri în zona toracelui
Activități: infidelitate, divorț, probleme de comportament, vicii cu drogurile, lipsă de recunoștință, lipsă de răbdare

Steaua Zburătoare 5

Denumire: Lian Zhen - Călugărul
Culoare: Galben
Semnificație: Ghinion
Element: Pământ
Organe: Stomac, splină, pancreas
Membru de familie: -
Aspecte pozitive: Succes, bogăție autoritate, echilibru, integritate
Aspecte negative:
Sănătate: boli de stomac, diabet, probleme cu circulația sângelui
Activități: catastrofe, ghinion, trădări, litigii, risc, moarte

Steaua zburătoare 6

Denumire: Wu Qu - Luptătorul
Culoare: Alb
Semnificație: Noroc ceresc
Element: Metal mare
Organe: Plămâni, intestin subțire, oase, sistem respirator inferior
Membru de familie: Tatăl, bunicul, bărbații cu vârstă înaintată
Aspecte pozitive: Autoritate, demnitate, voință, calități de lider, onoare, generozitate
Aspecte negative:
Sănătate: probleme ân zona capului, dureri de cap, probleme la coloana vertebrală, boli de plămăni, boli de piele, probleme digestive
Activități: singurătate, indecizie, încăpățânare, accidente de mașină, probleme cu autoritățile, lipsă de responsabilitate

Steaua Zburătoare 7

Denumire: Po Jun - Distrugătorul
Culoare: Roșu
Semnificație: Furturi
Element: Metal acoperit cu sânge
Organe: Dinți, gură, sistem respirator superior, obraji
Membru de familie: Fiica mică, femeia tânără, amanta
Aspecte pozitive: Fericire, bogăție
Aspecte negative:
Sănătate: probleme la gură, dureri de dinți, probleme cu mandibula
Activități: furturi, bârfe, flirt, vicii

Steaua Zburătoare 8

Denumire: Zou Fu – Ajutor din partea stângă
Culoare: Alb
Semnificație: Prosperitate
Element: Pământ
Organe: Degetele de la mâni și de la picioare, nas, spate, stomac, splină, pancreas, mușchi
Membru de familie: Fiul mic, bărbatul tânăr
Aspecte pozitive: Prosperitate, voință, generozitate, hărnicie, vitalitate
Aspecte negative:
Sănătate: accidente la degete, sângerări nazale, dureri de spate
Activități: agresivitate, lipsă de loialitate, pierderi fulgerătoare de bani, lipsă de curaj

Steaua Zburătoare 9

Denumire: You Bi – Ajutorul din partea dreaptă
Culoare:Violet
Semnificație: Faimă
Element: Foc
Organe: Inimă, sânge, intestin subțire, limbă, ochi, glande endocrine
Membru de familie: Fiica mijlocie, femeia de vârstă medie (peste 30 ani)
Aspecte pozitive: Succes, promovare, reputație bună, renume, pasiune, bogăție, fericire, căsătorie, petreceri
Aspecte negative:
Sănătate: boli de ochi, probleme cu circulația sângelui, tulburări de memorie și de vorbire, atac de cord
Activități: încendii, relații amoroase necorespunzătoare, lipsă de discernământ, mândrie, lipă de autocontrol

3.1 Perioada lui 8

La intervale de 20 de ani, calitatea stelelor se schimbă și din pozitive pot deveni negative. De exemplu, în perioada curentă (2004-2023), numită și perioada lui 8, stelele 1, 6, 4 și 8 au energie pozitivă și se manifestă aspectele lor pozitive, iar stelele 2, 3, 5 și 7, au energie negativă și prin urmare, se manifestă aspectele lor negative. Steaua 9 este pozitivă dacă se combină cu stelele 1, 6, 4 și 8 si devine extrem de periculoasă dacă se combină cu stelele 2, 3, 5 și 7.
Harta (Grila) celor 9 stele zburătoare pentru perioada lui 8, are numărul guvernant 8, respectiv numărul din celula din mijlocul pătratului este 8.

3.2 Previziuni feng shui

 

3.2.1 Hărțile stelelor zburătoare

Numite și Diagramele celor 9 Palate (pătratul Lo Shu are 9 celule ocupate de o cifră), hărțile natale ale stelelor zburătoare sunt ca niște astrograme ce conțin previziuni despre destinul clădirilor și al persoanelor care le folosesc. Fiecare celulă din harta stelelor zburătoare poate conține mai multe stele, precum steaua perioadei de 20 de ani, steaua muntelui, steaua apei, steaua anului, steaua lunii și steaua zilei.

Harțile stelelor zburătoare pentru o perioadă de 20 de ani

Steaua perioadei este un număr care guvernează un anumit punct cardinal pentru o perioadă de 20 de ani. De regulă, această stea se trece în mijlocul unei celule din pătratul Lo Shu.
Steaua muntelui, Chor Sin, se calculează în funcție de steaua perioadei care apare în spatele casei (direcția de așezare) și se notează în stânga-sus față de numărul perioadei. Această stea simbolizează armonia în relații, sănătatea, dragostea, planul mental, autoritatea.
Steaua apei, Siang Sin, se calculează în funcție de steaua perioadei care apare în fața casei (direcția de orientare) și se notează în dreapta-sus față de numărul perioadei. Această stea simbolizează banii, prosperitatea, afacerile, cariera.

Steaua perioadei, steaua muntelui și steaua apei formează o hartă completă a stelelor zburătoare pentru o perioadă de 20 de ani.

img

Pași pentru a crea o hartă (diagramă, grilă) a stelelor zburătoare a unei clădiri:

Pasul 1 este determinarea vârstei clădirii analizate. De exemplu, clădirile construite înainte de anul 2004 aparțin perioadei lui 7 (numărul 7 guvernează harta perioadei și se trece în celula din mijlocul pătratului Luo Shu). Clădirile construite începând cu 4 februarie 2004, aparțin perioadei lui 8. Se trece numărul perioadei în centrul pătratului Luo Shu și se zboară celelalte numere în punctele cardinale, conform cu regula stelelor zburătoare. În acest fel se obține numărul de orientare – aflat în fața clădirii și numărul de așezare – aflat în spatele cădirii.

Pasul 2 este determinarea cu precizie de 15 grade pe busolă a orientării clădirii. De exemplu se află dacă o clădire este orientată spre SV1, SV2 sau SV3, conform cu formula celor 24 de Munți. Se trec punctele cardinale peste planul clădirii. De exemplu, într-o clădire din perioada lui 8, orientată spre SV1, numărul 5 este steaua de orientare, iar numărul 2 este steaua de așezare.

Pasul 3 reprezintă generarea hărții complete a stelelor zburătoare ale perioadei, prin completarea numerelor în cele 9 celule ale pătratului Luo Shu. Stelele de așezare și de orientare zboară în sens crescător sau descrescător în funcție de caracterul par sau impar al cifrei și de regula stelelor zburătoare.

Hărțile stelelor zburătoare pentru un an și pentru o lună

Steaua anului se găsește în calendarul chinezesc, îi corespunde unei anumite zodii chinezești și reprezintă energia care guvernează un anumit punct cardinal pentru o perioadă de un an chinezesc. Anul nou chinezesc începe odată cu prima zi cu Lună Nouă dintre solstițiul de iarnă și echinocțiul de primăvară.

img

De exemplu anul 2017, anul Cocoșului are numărul guvernant 1, anul 2018, al Câinelui are numărul guvernant 9, etc.

Steaua lunii se găsește în calendarul chinezesc, îi corespunde unei anumite zodii chinezești și reprezintă energia care guvernează un anumit punct cardinal pentru o perioadă de o lună chinezească. Luna chinezească începe cu prima zi cu Lună Nouă dintr-o lună din calendarul Gregorian. Cel mai des sunt folosite în feng shui hărțile anuale suprapuse peste hărțile lunare, deoarece se consideră că energia acestora este la capacitate maximă și are o influența rapidă asupra clădirilor și a ocupanților acestora.

Numărul guvernant lunar
în anii guvernați de zodia:

4 Feb 6 Mar 5 Apr 6 Mai 6 Iun 7 Iul 8 Aug 8 Sep 8 Oct 7 Noi 7 Dec 6 Ian
Șobolan, Iepure, Cal, Cocoș 8 7 6 5 4 3 2 1 9 8 7 6
Bivol, Dragon, Capră, Căine 5 4 3 2 1 9 8 7 6 5 4 3
Tigru, Șarpe, Maimuță, Câine 2 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 9

Notă: Pentru a afla cu precizie ziua în care se trece de la o lună chinezească la alta, calculează Coloanele Destinului.

Steaua zilei se găsește în calendarul chinezesc Xia, îi corespunde unei anumite zodii chinezești și reprezintă energia care guvernează un anumit punct cardinal pentru o perioadă de o zi (24 ore). Hărțile zburătoare zilnice sunt folosite pentru a face predicțiile feng shui zilnice pentru fiecare zodie chinezească.

4.Particularități feng shui anuale

4.1.Tai Sui - Ducele de Jupiter

Tai Sui, este termenul chinezesc pentru stelele aflate în directă opoziție cu planeta Jupiter, de-a lungul celor 12 ani în care Jupiter își face ciclul orbital. În Feng Shui, Tai Sui, cunoscut sub numele de Marele Duce de Jupiter este considerat un zeu sau un general demn de respectat, deoarece el aduce norocul pe pământ.
Câte un Tai Sui din cei 60 care există, se poziționează în ordine ciclică peste punctul cardinal ocupat de zodia chinezească anuală. E.g. în anul Câinelui de pământ, 2018, Tai Sui ocupă cele 15 grade ale direcției Nord-Vest 1. Se spune că avantajul zodiei care îl găzduiește pe Tai Sui într-un anumit an este că ea va primi de la acesta cele mai mari șanse de a obține bogăție, fericire și sănătate. Dimpotrivă, norocul zodiei care se găsește pe cercul zodiacal în poziție diametral opusă față de zodia care guvernează anul în curs, are toate șansele de a avea un an prost, cu ghinioane și pericole de îmbolnăvire. E.g. zodia Dragon, situată pe direcția Sud-Est 1, diametral opusă față de zodia Câine va fi în anul 2018 în conflict cu Tai Sui și de aceea pentru nativii în zodia Dragon, apare riscul de a se îmbolnăvi și de a câștiga banii cu greu în 2018. Generalul Tai Sui pentru anul 2018, este Jiang Wu.

Reguli feng shui pentru a păstra o relație bună cu Tai Sui-ul anual:

-locația ocupată de Tai Sui nu trebuie să fie deranjată de zgomotul produs de renovări, săpături, certuri sau muzică gălăgioasă
-este interzisă orientarea cu fața spre direcția ocupată de Tai Sui
-este ideal să se stea cu spatele la direcția ocupată de Tai Sui

Obiecte feng shui pentru a păstra o relație bună cu Tai Sui-ul anual:

Se recomandă folosirea unei statuete feng shui Pixiu (Pi Yao), pentru a preveni ghinionul și bolile pe care Tai Sui le poate atrage în cazul în care regulile de mai sus nu sunt respectate.
Pi Yao este o reprezentare hibridă cu chip de leu, un corn, aripi mici și coadă precum un grifon, despre care se crede că este un puternic apărător al practicanților de Feng Shui și un excelent activator pentru captarea bogăției. De aceea, Pi Yao este de folos zodiilor care traversează un an cu încercări și predispoziții la necazuri, cum este zodia Dragon în anul 2018.

img

4.2.Cele 3 Ucideri

Sarm Saat sau cele Trei Ucideri reprezintă o energie negativă care afectează în fiecare an câte 90 de grade pe busolă. În Feng Shui-ul Stelelor Zburătoare, numele de Trei Ucideri derivă din faptul că energia lor negativă se manifestă sub formă de 3 ghinioane majore: boli, pierderi de bani și pierderea persoanei iubite.
Direcțiile pe care le afectează cele Trei Ucideri diferă de la un an la altul în funcție de zodia chinezească anuală. E.g: deoarece anul 2018, este guvernat de zodia Câine, cele Trei Ucideri afectează direcțiile NV3, N și NE1.

Direcțiile celor Trei Ucideri
(ocupă 90 grade pe busolă)
Zodia chinezească a anului
NE3, E și SE1 Șarpe, Cocoș sau Bivol
NV3, N și NE1 Cal, Câine sau Tigru
SV3, V și NV1 Iepure, Capră sau Mistreț
SE3, S și SV1

Dragon, Maimuță sau Șobolan

Reguli Feng Shui pentru a scăpa de energia negativă a celor Trei Ucideri:

-locația ocupată de cele Trei Ucideri nu trebuie să fie deranjată de zgomotul produs de renovări, săpături, certuri sau muzică gălăgioasă
-este interzisă așezarea cu spatele la direcția ocupată de cele Trei Ucideri
-este ideal să se stea cu fața la direcția ocupată de cele Trei Ucideri

Remediile Feng Shui împotriva celor Trei Ucideri se bazează pe elementul punctului cardinal pe care acestea îl ocupă și pe ciclul de consum sau de distrugere al celor 5 elemente, în care energia în exces a unui element este consumată sau distrusă de un alt element. De exemplu, surplusul de foc este consumat de elementul pământ și distrus de elementul apă.

Direcțiile celor Trei Ucideri Remedii feng shui
NE1, NE3, SV1, SV3 Clopoței de vânt din metal cu 6 tuburi goale la mijloc, o plantă
E, SE1, SE3 Clopoței de vânt din metal cu 6 tuburi goale la mijloc, lumină, un obiect de culoare roșie, lumină
V, NV1, NV3 lumină, un obiect de culoare roșie, un bol cu apă
S un cristal, un bol cu apă
N o plantă, un cristal

Obiecte Feng Shui eficiente împotriva celor Trei Ucideri:

Statuetă cu Ksitigharba, Câini Fu, Pi Yao, Chin Lin, statuetă cu Cei 3 gardieni ceresti, Sabia cu monede, Stupa

loading...
PE ACELAȘI SUBIECT

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

MAGAZIN ONLINE
DE FOLOS
DE INTERES

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.