Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Gulia – Valori nutriționale și efecte surprinzătoare asupra organismului

Gulia – Valori nutriționale și efecte surprinzătoare asupra organismului

Gulia (Brassica oleracea) este o legumă vitalizantă și foarte dietetică, cu o aromă dulce și delicată, care se dezvoltă la suprafața solului. Este o sursă excelentă de

vitamina C (o cană de gulie = 140% din doza zilnică recomandată de vitamina C) și potasiu, vitaminele A, E, B, calciu, magneziu, zinc, fier, fibre.

Gulia, care seamănă cu o ridiche uriașă, poate fi consumată crudă, fiartă (foarte digerabilă) sau coaptă. Se poate consuma și sub formă de suc, însă acesta trebuie amestecat în proporție de ¼ cu alt tip de suc - de morcovi sau mere.

Din gulia curățată se poate face o salată simplă sau cu alte rădăcinoase, cu un dressing cu muștar sau o salsa verde cu fistic. Se pot amesteca felii de gulie cu felii de mere, fenicul, nuci și brânză de capră, ulei de măsline și suc de lămâie.

Viziteaza magazinul online