Ofertă produse  cadou
Ofertă produse  cadou
Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Rozmarinul – descoperă alimentul minune care te ajută să trăiești mai mult

Rozmarinul – descoperă alimentul minune care te ajută să trăiești mai mult

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este o plantă aromată, cu frunze de culoare verde, lucioase, sub formă de lance, flori de culoarea albăstrui palid

sau uşor violacee, miros plăcut, aromat și gust astringent - amărui. Rozmarinul, plantat în grădină sau în ghivece, este un aliment – medicament la îndemâna oricui. Frunzele sale conţin în principal un ulei volatil bogat în borneol, camfor, eucaliptol, precum şi flavonozide, acid rozmarinic şi un alcaloid, rozmaricină.

În bucătărie, frunzele de rozmarin se folosesc, proaspete sau uscate, la preparatele cu carne, la cele pe bază de cartofi, în mâncărurile de legume, dându-le un plus de aromă. Se poate adăuga rozmarin în dressinguri, supe, bulion, marinate sau sosuri, cartofi prăjiți sau omletă.

Rozmarinul poate fi consumat și sub formă de ceai: 2 linguri de frunze uscate şi mărunţite opăresc cu 250 ml apă clocotită şi se lasă la infuzat, timp de 30 minute, apoi se filtrează. Se îndulceşte după gust, cu miere. Se consumă până la 3 căni pe zi.

Viziteaza magazinul online