Transport gratuit peste 120 lei
Aplica

Greu de crezut! Piese vestimentare care pot cauza probleme de sănătate

Greu de crezut! Piese vestimentare care pot cauza probleme de sănătate

Uneori moda devine mai importantă decât sănătatea, dar a venit momentul să știm adevărul despre ceea ce purtăm. Să fim la modă este o adevărată

provocare, însă ne-am gândit noi oare că unele articole moderne de îmbrăcăminte ne pot cauza boli? Pe multe dintre acestea le purtăm zilnic, iar pe termen lung ne facem rău cu mâna noastră, pentru că nu ne gândim la consecințe.

Ne-am obișnuit să asociem problemele de sănătate cu purtarea pantofilor cu toc înalt, care ne pot afecta postura și sănătatea oaselelor, însă există și o listă cu articole de vestimentație care pot cauza probleme de sănătate.

Ideal ar fi să purtăm ținute lejere, care nu blochează circulația sângelui, însă moda e modă, nu avem ce să facem, mai ales noi, femeile. Să vedem totuși ce haine ne pot cauza probleme de sănătate și la care ar trebui, pe cât posibil să renunțăm.

Best seller

Blugii skinny, rochiile strâmte, hainele de tip corset, colanții, ciorapii supraelastici

Fiecare dintre noi avem o astfel de piesă de vestimentație în garderobă, și mai mult, chiar și unii bărbați poartă blugi skinny. Nimeni nu contestă faptul că ne stă bine în ele, pentru că ne scot în evidență bustul, talia, fundul, picioarele, însă orice haină strâmtă împiedică buna circulație a sângelui, respirația, ceea ce face ca organismul să nu fie bine oxigenat și să apară tot felul de probleme cardio-vasculare, mâini și picioare reci, insuficență respiratorie, probleme renale, scăderea imunității, probleme digestive.

Iți recomandăm

DE INTERES: Cum să dormi mai bine ca să nu îmbătrânești înainte de vreme

Sutienul de pe revistă

Desigur, un sutien fit care adună și împinge sânii în sus este preferat de marea majoritate a doamnelor, pentru că pune în evidență această parte care ne evidențiază feminitatea. Însă acesta ar trebui să fie ales cu o atenție sporită, pentru că dacă ne strânge, nu numai că ne poate irita pielea, dar ne afectează și sănătatea prin faptul că presează nervii spinali din partea toracală, umerii, ceea ce conduce în timp la cervico-artroză, dureri de cap, nervozitate, probleme cardiace, dificultăți de concentrare, probleme de memorie.

Ce se întamplă în următoarele 12 luni

Bikinii, slipii, curelele strunite

De câțiva ani buni sunt la modă bikinii, însă puține femei știu că aceștia pot conduce la probleme în zona vaginală, datorită faptului că linia mediană a acestora pune în legătură directă anusul cu vaginul. Ca urmare, la acest nivel pot apărea vaginite, candidoze, infecții urinare, hemoroizi.

Pe de altă parte, doamnele iubitoare de piscină și plajă utilizează slipii din materiale sintetice dacă se poate cât mai strâmți pe corp, pentru a le sublinia formele. Însă medicii avertizează că materialele sintetice pot provoca încălzirea exagerată a zonei intime, ceea ce favorizează apariția infecțiilor la acest nivel.

Prin urmare, este important să ne revizuim garderoba și pe viitor să alegem articole vestimentare confecționate din materiale naturale, care lasă pielea să respire și corpul să funcționeze optim.

Viziteaza magazinul online