Transport gratuit peste 145 lei
 
 

Rădăcina de hrean - antibioticul natural din grădina ta

Rădăcina de hrean - antibioticul natural din grădina ta
radacina de hrean

Hreanul (Armoracia rusticana) este cultivat în special pentru rădăcina mare și albă, însă și frunzele sale sunt comestibile. Tulpina subterană este cilindrică, groasă, albă și

este folosită în alimentație drept condiment. Pe lângă întrebuințarea în alimentație, hreanul este și un bun medicament, utilizat în tratamente diverse.

Rădăcina de hrean conține vitamina C și vitamine din complexul B în special, dar şi minerale importante (fier, potasi, calci şi magneziu). Totodată, conține substanțe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni etc.

Cea mai recomandată pentru consum este salata de hrean:

̶ trei-şase rădăcini de hrean se spală, se curăţă bine şi se dau prin răzătoare, iar peste ele se adaugă o sfeclă roşie fiartă şi dată prin răzătoare;

̶ se amestecă foarte bine, se adaugă apoi sare, ulei şi oţet după gust; se adaugă şi puţină miere, după care se amestecă bine;

̶ se păstrează într-un borcan închis ermetic, cu capac; se consumă minimum 50 grame pe zi.

Valori nutriționale pentru 100 grame hrean

Calorii: 67

Proteine: 7

Lipide: 0

Carbohidrați: 13

Fibre: 6

Beneficiile consumului de hrean

̶ menține sănătatea tuturor țesuturilor în organism și susține activitatea sistemului imunitar prin conținutul ridicat în vitamina C;

̶ creşte rezistenţa organismului uman la boala canceroasă, stimulând enzimele ficatului;

̶ tratează infecţiile urinare și renale, atacând bacteriile parazite din rinichi, vezică şi de pe tractul urinar, distrugându-le;

̶ combate retenția de lichide, fiind un foarte bun diuretic pentru cei care au tenul, mâinile sau picioarele umflate din cauza retenţiei de apă;

̶ adjuvant în tuse și bronșită prin efectele antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare;

̶ adjuvant în anemie, deoarece optimizează digestia şi metabolismul, iar fierul prezent în alte alimente poate fi asimilat de către organism;

̶ adjuvant în reumatism și gută prin efectele antiinflamatoare şi detoxifiante (1-2 linguriţe de suc de hrean adăugate într-o cană de lapte cald, se bea conținutul pe stomacul gol, de 1-2 ori pe zi).

Autor: Roxana Florescu, publicat la data 19.06.2019

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE

10% WELCOME GIFT

LA ORICE COMANDĂ!

URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizație metale și pietre prețioase nr. 11837 • Gestionează preferințe cookies
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.