Rădăcina de hrean - antibioticul natural din grădina ta

19.IUNIE.2019
Rădăcina de hrean - antibioticul natural din grădina ta

Categorie: Sanatate si Nutritie Autor: Roxana Florescu Zodiacool Foto:pinterest.com

Hreanul (Armoracia rusticana) este cultivat în special pentru rădăcina mare și albă, însă și frunzele sale sunt comestibile. Tulpina subterană este cilindrică, groasă, albă și

este folosită în alimentație drept condiment. Pe lângă întrebuințarea în alimentație, hreanul este și un bun medicament, utilizat în tratamente diverse.

Rădăcina de hrean conține vitamina C și vitamine din complexul B în special, dar şi minerale importante (fier, potasi, calci şi magneziu). Totodată, conține substanțe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni etc.

Cea mai recomandată pentru consum este salata de hrean:

̶ trei-şase rădăcini de hrean se spală, se curăţă bine şi se dau prin răzătoare, iar peste ele se adaugă o sfeclă roşie fiartă şi dată prin răzătoare;

̶ se amestecă foarte bine, se adaugă apoi sare, ulei şi oţet după gust; se adaugă şi puţină miere, după care se amestecă bine;

̶ se păstrează într-un borcan închis ermetic, cu capac; se consumă minimum 50 grame pe zi.

Valori nutriționale pentru 100 grame hrean

Calorii: 67

Proteine: 7

Lipide: 0

Carbohidrați: 13

Fibre: 6

Beneficiile consumului de hrean

̶ menține sănătatea tuturor țesuturilor în organism și susține activitatea sistemului imunitar prin conținutul ridicat în vitamina C;

̶ creşte rezistenţa organismului uman la boala canceroasă, stimulând enzimele ficatului;

̶ tratează infecţiile urinare și renale, atacând bacteriile parazite din rinichi, vezică şi de pe tractul urinar, distrugându-le;

̶ combate retenția de lichide, fiind un foarte bun diuretic pentru cei care au tenul, mâinile sau picioarele umflate din cauza retenţiei de apă;

̶ adjuvant în tuse și bronșită prin efectele antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare;

̶ adjuvant în anemie, deoarece optimizează digestia şi metabolismul, iar fierul prezent în alte alimente poate fi asimilat de către organism;

̶ adjuvant în reumatism și gută prin efectele antiinflamatoare şi detoxifiante (1-2 linguriţe de suc de hrean adăugate într-o cană de lapte cald, se bea conținutul pe stomacul gol, de 1-2 ori pe zi).

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.