Ofertă produse  cadou
Ofertă produse  cadou
Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Carnea de pește – tot ce trebuie să știi pentru a scade riscul de boli cardiovasculare

Carnea de pește – tot ce trebuie să știi pentru a scade riscul de boli cardiovasculare

Carnea de peşte este un aliment care nu ar trebui să lipsească din nicio dietă echilibrată, fiind o sursă excelentă de acizi grași esențiali, proteine, vitamine și minerale.

Însă, pentru a-și păstra proprietățile nutritive, peștele trebuie preparat prin fierbere sau la grătar. Dacă totuși se dorește prăjirea, este indicată folosirea unui ulei rezistent la temperaturi înalte, precum cel de rapiță.

„Asociația Americană a Inimii” recomandă consumul a cel puțin două porții de pește pe săptămână, inclusiv pește gras bogat în acizi grași Omega 3. Carnea albă de peşte (slabă) conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali Omega 3 decât cea roșie (grasă).

Valoare energetică (kcal)/100 g peşte

Viziteaza magazinul online