Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Trei moduri inedite de a bea cafeaua

Trei moduri inedite de a bea cafeaua

Povestea cafelei și modalitățile inedite în care poți să-i apreciezi aroma unică și efectul benefic. Statistic vorbind, cafeaua este cea mai consumată şi

apreciată băutură din lume datorită aromei speciale şi efectelor energizante. Pentru mulţi dintre noi, ziua nu începe până nu bem o ceaşcă de cafea! Fierbinte sau rece, cu sau fără lapte, cu sau fără arome adăugate, aceasta este laitmotiv pentru întâlnirile noastre.

Provenită din Etiopia, cafeaua este folosită de mii de ani. Pe vremuri, boabele se fierbeau şi se combinau cu sare şi unt. Istoria ne povesteşte că negustorii arabi au adus boabele de cafea în Zemen în secolele XIII-XVI, aici fiind măcinate şi prăjite pentru prima dată.

De altfel, Arabia este cunoscută şi acum pentru cele mai scumpe şi gustoase sortimente de cafea. Popularitatea şi-a câștigat-o la sfârşitul secolului al XV-lea în marele centru comercial, portul arab Al-Mucha, iar în Europa a ajuns două secole mai târziu. În primă fază, aici a fost considerată băutura Satanei, dar din fericire cu timpul controversele au pierdut teren în faţa băuturii miraculoase.

Feng Shui

Descoperirea băuturii miraculoase nu este lipsită de legende interesante, iar una dintre ele îl are ca personaj principal pe şeicul Shadhilim. Acesta ar fi testat planta în tipul unei călătorii în Africa, după ce a văzut o turmă de capre extrem de agitate când o consumau.

Dacă o bună perioadă monopolul asupra cafelei a fost deţinut de arabi, America de Sud a dovedit un sol propice pentru concurenţă, acolo ajungând câteva boabe furate prin secolul al XVII-lea şi de aici începe o altă istorie.

Pentru că este atât de apreciată, că are atât de multe forme de consum, noi vă propunem 3 reţete ceva mai deosebite, în combinaţie cu ... ulei de cocos. Da! Aţi citit bine şi credeţi-ne că merită încercat duetul acesta!

1. Cafea cu ulei de cocos şi scorţişoară
Amestecaţi într-un bol 1 linguriţă de scorţişoară măcinată, ¾ cană de ulei de cocos, 1 lingură de miere, 1 linguriţă de cacao sau pudră de roşcove. Preparaţi cafea şi adăugaţi 2-3 linguriţe din amestec. Veţi obţine o băutură delicioasă, care accelerează metabolizarea grăsimilor, întăreşte imunitatea şi bogată în acizi graşi esenţiali.

2. Caffe latte cu ulei de cocos
Puneţi în blender o ceaşcă de cafea proaspăt preparată, alături de o lingură de ulei de cocos şi ¼ linguriţă de vanilie, pe care le amestecaţi la viteză mare aproximativ 20 de secunde. Puteţi să le amestecaţi şi cu o linguriţă, nu neapărat la blender, dar gustul nu va fi la fel de delicat. Turnaţi amestecul într-un pahar şi adăugaţi un vârf de cuţit de scorţişoară sau nucşoară.

3. Cafea arabică + unt + ulei de cocos
Pregătiţi o ceaşcă de cafea arabica din boabe proaspăt măcinate, apoi adăugaţi 1 lingură de unt de cocos şi 15 g de ulei de cocos. Mixaţi la blender amestecul obţinut până aveţi o pastă omogenă.

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.87
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficului. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.