Aplica

5 Plante aromatice care aduc beneficii în bucătărie

5 Plante aromatice care aduc beneficii în bucătărie

O bucătărie veselă este o bucătărie verde, decorată cu plante aromatice în orice sezon, pentru beneficii maxime. Cele mai bune plante decorative pentru

bucătărie sunt acelea care fac bucătăreasa veselă și mâncarea mai bună, adică plantele aromatice. Acestea sunt ușor de întreținut la interior, chiar și în sezonul rece, atâta vreme cât beneficiază de condiții optime de lumină, umiditate și căldură.

Cel mai bine este să folosim plante aromatice proaspete, având în vedere că frunzele acestora au vezicule ce conțin uleiuri aromatice, care se volatilizează sau își pierd o parte din proprietăți în primele 30 de minute după recoltare.

Iată o listă cu 5 plante care aduc beneficii pentru sănătate și, în plus, dau o savoare deosebită preparatelor culinare:

Feng Shui

1. Busuiocul nu numai că este o plantă biblică care ne purifică mintea și sufletul de emoții și gânduri negative, dar are și capacitatea de a stimula sistemul digestiv. Busuiocul îmbunătățește circulația sângelui și funcțiile sistemului imunitar. Scade nivelul de colesterol și glicemia.
În bucătărie, busuiocul se poate adăuga la supe, sosuri, salate, paste, preparate cu carne și legume, ceai.

2. Rozmarinul este o altă mare vedetă în bucătărie, fiind cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății psihice, ajută la eliminarea stresului, îmbunătățește puterea de concentrare. Rozmarinul se poate adăuga în mâncăruri cu peşte, orez, carne, cartofi.

3. Nimic nu se compară cu mirosul special de mentă, recomandată împotriva durerilor de cap, în caz de tulburări digestive, greață, astm. Menta conține uleiuri esențiale cu efect de stimulare a performanțelor mentale. Menta se poate folosi pentru a se face infuzie, dar se poate adăuga și în preparatele din carne, prăjituri, sucuri de fructe.

4. Salvia se remarcã prin proprietatea sa de a reduce mirosul neplăcut de transpiraţie, acționează asupra sistemului digestiv, elimină balonarea, liniștește mintea agitată. Frunzele de salvie se adaugă în mâncărea cu peşte, fasole, carne.

5. Cimbrul este planta aromatică ce face digestia mai rapidă și parfumează respirația, are efecte curative în bolile respiratorii. Ceea ce se cunoaște mai puțin despre cimbru este că acesta ajută și la menținerea frumuseții, a tinereții.

Alte persoane au căutat și
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit

Produsul a fost adăugat in cos.
Vezi cos produse!