Transport gratuit peste 250 lei
Aplica

Candidoza vaginală, cauze, simptome, prevenire

Candidoza vaginală, cauze, simptome, prevenire

Senzație de mâncărime la nivelul vaginului, disconfort fizic? Află ce obiceiuri proaste pot cauza candidoza. Candidoza vaginală este o afecțiune ginecologică

produsă de înmulțirea exagerată a ciupercii Candida Albicans, pe fondul creșterii ph-ului la nivelul vaginului (peste 4,5), imunitate scăzută, stres, deficit de estrogeni. Această ciupercă se găsește în cantitate mică în cavitatea bucală, intestinul gros, flora vaginală.

Simptomele candidozei vaginale sunt: iritații la nivelul vulvei şi vaginului, scurgeri vaginale albicioase sau verzi-gălbui, însoțite sau nu de miros înțepător, mâncărimi, senzații de arsură, dureri în timpul actului amoros, disconfort psihic.

Candidoza le afectează în special pe femei, din cauza faptului că organul reproducător feminin poate prelua foarte ușor ciuperca de la nivelul anusului, fiind în imediata sa vecinătate.

Feng Shui

Mitul consumului de zahăr în candidoză. Unii cred despre candidoză că ar fi provocată de un consum mare de dulciuri pe bază de zahăr rafinat, ciocolată, ceea ce nu are logică. S-a demonstrat științific faptul că zahărul produce acidoză, deci nu crește ph-ul vaginal și nu declanșează candidoza.

DE INTERES: Cauze emoționale ale nodulilor la sân, prevenirea cancerului de sân

Sunt la modă spălăturile vaginale cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul are proprietatea de a crește ph-ul peste 7, deci o soluție concentrată de bicarbonat poate favoriza candidoza, nicidecum nu o previne. Este mai potrivită aplicarea unei cantități mici de iaurt pe mucoasa vaginală sau consumul regulat de iaurt, pentru a menține ph-ul optim la nivelul vaginului.

Cum poate fi prevenită candidoza?

A se evita folosirea salivei ca lubrifiant în timpul jocului amoros. Saliva are un ph cuprins înte 5,8-7, deci este mai mare decât cel al mucoasei vaginale și poate duce la proliferarea bacteriei Candida.

A se spăla cu apă și săpun organele genitale înainte de actul amoros. A se folosi prezervativ în timpul actului intim anal și a se arunca/înlocui prezervativul dacă imediat se trece la penetrare vaginală.

A se evita folosirea frecventă a tampoanelor în timpul menstruației, acestea irită mucoasa vaginală, iar reținerea sângelui în vagin nu este recomandată, având în vedere că ph-ul sângelui este în jur de 7,4.

A nu se reține sperma în vagin decât în cazul în care se urmărește procreerea. Sperma are un ph de 7,1-8, este alcalină, perturbă echilibrul acido-bazic de la nivelul vaginului.

Aveți în vedere să cereți sfatul medicului dacă prezentați simptomele candidozei enumerate mai sus.

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.87
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit