Candidoza vaginală, cauze, simptome, prevenire

10.APRILIE.2018
Senzație de mâncărime la nivelul vaginului, disconfort fizic? Află ce obiceiuri proaste pot cauza candidoza. Candidoza vaginală este o afecțiune ginecologică

produsă de înmulțirea exagerată a ciupercii Candida Albicans, pe fondul creșterii ph-ului la nivelul vaginului (peste 4,5), imunitate scăzută, stres, deficit de estrogeni. Această ciupercă se găsește în cantitate mică în cavitatea bucală, intestinul gros, flora vaginală.

Simptomele candidozei vaginale sunt: iritații la nivelul vulvei şi vaginului, scurgeri vaginale albicioase sau verzi-gălbui, însoțite sau nu de miros înțepător, mâncărimi, senzații de arsură, dureri în timpul actului sexual, disconfort psihic.

Loading...

Candidoza le afectează în special pe femei, din cauza faptului că organul sexual feminin poate prelua foarte ușor ciuperca de la nivelul anusului, fiind în imediata sa vecinătate.

Mitul consumului de zahăr în candidoză. Unii cred despre candidoză că ar fi provocată de un consum mare de dulciuri pe bază de zahăr rafinat, ciocolată, ceea ce nu are logică. S-a demonstrat științific faptul că zahărul produce acidoză, deci nu crește ph-ul vaginal și nu declanșează candidoza.

DE INTERES: Cauze emoționale ale nodulilor la sân, prevenirea cancerului de sân

Sunt la modă spălăturile vaginale cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul are proprietatea de a crește ph-ul peste 7, deci o soluție concentrată de bicarbonat poate favoriza candidoza, nicidecum nu o previne. Este mai potrivită aplicarea unei cantități mici de iaurt pe mucoasa vaginală sau consumul regulat de iaurt, pentru a menține ph-ul optim la nivelul vaginului.

Cum poate fi prevenită candidoza?

A se evita folosirea salivei ca lubrifiant în timpul jocului amoros. Saliva are un ph cuprins înte 5,8-7, deci este mai mare decât cel al mucoasei vaginale și poate duce la proliferarea bacteriei Candida.

A se spăla cu apă și săpun organele genitale înainte de actul amoros. A se folosi prezervativ în timpul sexului anal și a se arunca/înlocui prezervativul dacă imediat se trece la penetrare vaginală.

A se evita folosirea frecventă a tampoanelor în timpul menstruației, acestea irită mucoasa vaginală, iar reținerea sângelui în vagin nu este recomandată, având în vedere că ph-ul sângelui este în jur de 7,4.

A nu se reține sperma în vagin decât în cazul în care se urmărește procreerea. Sperma are un ph de 7,1-8, este alcalină, perturbă echilibrul acido-bazic de la nivelul vaginului.

Aveți în vedere să cereți sfatul medicului dacă prezentați simptomele candidozei enumerate mai sus.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
2407
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
DE INTERES
PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.