Incredibil, dar adevărat! Plânsul este benefic pentru sănătate

07.SEPTEMBRIE.2018
Sănătate și Nutriție AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: vedha4ever.wordpress.com
Simți că nu mai poți, vrei să te eliberezi rapid de excesul de emoții negative? Atunci e bine să plângi. Reprimarea emoțiilor negative poate avea

repercursiuni grave asupra sănătății psihice, emoționale, fizice, din cauza faptului că acestea duc la apariția produșilor toxici în organism.

Plânsul poate fi considerat o terapie, la fel ca râsul, studii medicale confirmă faptul că lacrimile au beneficii asupra sănătății, în primul rând că bacteriile de la nivelul ochilor se elimină după un episod de plâns, iar lacrimile au efect antibacterian asupra căilor nazale.

Plânsul este asociat cu diferite emoții, pozitive sau negative. Când suntem triști și plângem, corpul eliberează anumiți compuși cu rol sedativ, ce ameliorează starea negativă cu care ne confruntăm.

În copilărie plângem mai des, poate pentru că atunci intuiția funcționează mai bine și știm cum să ne protejăm de acumularea energiei negative. Însă adulții au o părere proastă despre această formă naturală de eliberare emoțională, o consideră un indicator al slăbiciunii, și aici ne referim în special la bărbați. Însă ar trebui să știm că plânsul nu este nicio rușine, chiar dacă intervine atunci când suntem în public, la un eveniment, film etc.

DE INTERES: Cum să dormi mai bine ca să nu îmbătrânești înainte de vreme

Loading...

Atât medicii, cât și psihologii susțin că este sănătos să plângem în mod regulat. S-a descoperit că lacrimile emoționale conțin o cantitate mai mare de hormoni ai stresului decât cele care au funcția de umezire a ochilor. De asemenea, prin plâns corpul elimină cantități însemnate de mangan, un element responsabil de apariția depresiei, anxietății.

Una dintre cele mai sănătoase nații sunt japonezii și s-a constatat că aceștia nu au nicio problemă să plângă, de la copii, femei, până la bărbați. Ba mai mult, există o terapie numită rui-katsu, “căutarea lacrimilor”, unde oamenii se întâlnesc și se încurajează să plângă, povestind întâmplări emoționante din viața lor.

Deşi am fi tentați să credem că plânsul este ceva care ar trebui să ne întristeze, în realitate acesta crește cantitatea de hormoni care aduc buna dispoziţie (dopamină, serotonină), elimină gândurile și emoțiile negative (furia, frica, ura etc.). De aceea, după o criză de plâns ne simțim mai optimiști și mai relaxați.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  1
VOT
1007
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
DE INTERES
PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.