Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

Incredibil, dar adevărat! Plânsul este benefic pentru sănătate

Incredibil, dar adevărat! Plânsul este benefic pentru sănătate

Simți că nu mai poți, vrei să te eliberezi rapid de excesul de emoții negative? Atunci e bine să plângi. Reprimarea emoțiilor negative poate avea

repercursiuni grave asupra sănătății psihice, emoționale, fizice, din cauza faptului că acestea duc la apariția produșilor toxici în organism.

Plânsul poate fi considerat o terapie, la fel ca râsul, studii medicale confirmă faptul că lacrimile au beneficii asupra sănătății, în primul rând că bacteriile de la nivelul ochilor se elimină după un episod de plâns, iar lacrimile au efect antibacterian asupra căilor nazale.

Plânsul este asociat cu diferite emoții, pozitive sau negative. Când suntem triști și plângem, corpul eliberează anumiți compuși cu rol sedativ, ce ameliorează starea negativă cu care ne confruntăm.

Best seller

În copilărie plângem mai des, poate pentru că atunci intuiția funcționează mai bine și știm cum să ne protejăm de acumularea energiei negative. Însă adulții au o părere proastă despre această formă naturală de eliberare emoțională, o consideră un indicator al slăbiciunii, și aici ne referim în special la bărbați. Însă ar trebui să știm că plânsul nu este nicio rușine, chiar dacă intervine atunci când suntem în public, la un eveniment, film etc.

DE INTERES: Cum să dormi mai bine ca să nu îmbătrânești înainte de vreme

Îți recomandăm

Atât medicii, cât și psihologii susțin că este sănătos să plângem în mod regulat. S-a descoperit că lacrimile emoționale conțin o cantitate mai mare de hormoni ai stresului decât cele care au funcția de umezire a ochilor. De asemenea, prin plâns corpul elimină cantități însemnate de mangan, un element responsabil de apariția depresiei, anxietății.

Una dintre cele mai sănătoase nații sunt japonezii și s-a constatat că aceștia nu au nicio problemă să plângă, de la copii, femei, până la bărbați. Ba mai mult, există o terapie numită rui-katsu, “căutarea lacrimilor”, unde oamenii se întâlnesc și se încurajează să plângă, povestind întâmplări emoționante din viața lor.

Ce se întamplă în următoarele 12 luni

Deşi am fi tentați să credem că plânsul este ceva care ar trebui să ne întristeze, în realitate acesta crește cantitatea de hormoni care aduc buna dispoziţie (dopamină, hormonul fericirii), elimină gândurile și emoțiile negative (furia, frica, ura etc.). De aceea, după o criză de plâns ne simțim mai optimiști și mai relaxați.

Viziteaza magazinul online