Alimente bogate în proteine – Dieta cu proteine

07.DECEMBRIE.2018
Alimente bogate în proteine – Dieta cu proteine

Categorie: Sănătate și Nutriție Autor: Luiza Teodorescu ZODIACOOL Foto:fitlista.com

Proteinele sunt preferatele numărul 1 în dieta de slăbit (cum ar fi dieta Dukan sau dieta Rina). Fie că optezi pentru proteine de origine animală, fie că

preferi proteinele de origine vegetală, ar trebui să știi că digestia bună a proteinelor depinde de modul în care ele se combină cu alte alimente.

Alimente bogate în proteine

1. PROTEINE CONCENTRATE:

  • carne și derivate de carne
  • lapte, brânză și derivate (excepție unt și smântână)
  • pește
  • ouă

2. PROTEINE UȘOARE:

  • fasole, soia, mazăre, năut, linte
  • nuci, alune
  • quinoa
  • ciuperci
  • cereale integrale.

Dar înainte de a trece la dieta bogată în proteine, este recomandat să cunoști detalii importante despre combinațiile de alimente cu proteine.

Top 5 cele mai rele combinații alimentare cu proteine

1. Proteine concentrate (carne, pește, ouă, brânza) + amidon concentrat (cartofi, pâine, orez)
Digestia amidonului se face în mediu alcalin, iar digestia proteinelor - în mediu acid. Acidul și alcalinul se anulează unul pe altul și ca urmare digestia nu poate avea loc.

Loading...

Atunci când procesul de digestie este împiedicat, alimentele stau prea mult în corp, încep să fermenteze și ca urmare a fermentației, apare fenomenul de balonare, crește riscul de îngrășare și de acumulare a toxinelor.

2. Proteine (carne, pește) + proteine (ouă, brânză), deoarece fiecare tip de proteină are un timp de digestie diferit.

3. Proteine (carne, pește, brânză, ouă) + acizi (suc de portocale, oțet), deoarece acizii inhibă secreția de suc gastric necesar în digestia proteinei. Astfel, proteinele vor fi nevoite să intre în fermentație, iar de aici până la balonare nu mai este decât un pas.

4. Proteine (carne, ouă) + grăsimi (ulei, untură), deoarece această combinație alimentară va sta multe ore în stomac și va favoriza apariția flatulenței (gaze intestinale). Aviz amatorilor de carne de porc preparată cu untură!!!

5. Proteine (carne, ouă, pește, brânză) + zaharuri (prăjituri, deserturi), deoarece zaharurile, din cauza proteinelor – a căror digestie o inhibă, se blochează la rândul lor în stomac – în loc să treacă în intestinul subțire pentru a fi digerate și intră în fermentație, eliberând toxine dăunătoare tubului digestiv.

Combinațiile alimentare corecte cu proteine

  Amidon Proteină Lipide Legume fără amidon Fructe
Proteine NU NU* NU DA NU

NU* – nu se combină două tipuri diferite de proteină (carne + brânză, pește + ouă, brânză + ouă), dar se pot combina două tipuri din același tip de proteină (carne + carne, pește + pește, brânză + brânză).

Cum consumi zilnic proteinele

Proteinele concentrate (carne, pește, brânză, ouă) se pot combina cu legume fără amidon (salate fără oțet), doar o dată pe zi! Legumele fără amidon sunt: salata verde, anghinare, ardei, țelină, ceapă, andive, usturoi, morcovi, vinete, broccoli, varză, conopidă, sparanghel etc.

Proteinele ușoare (soia, nuci, semințe crude, mazăre, ciuperci etc) pot fi consumate de mai multe ori pe zi.

Sperăm să alegi zilnic o alimentație cât mai bogată în proteine, fie că ții dietă de slăbit, fie că vrei să-ți mărești masa musculară sau să ai un corp sănătos. Ai grijă ce combinații alimentare faci și, în același timp, nu uita să te bucuri în continuare de gustul delicios al bucatelor.

Vezi tabelul cu Combinații Alimentare Zilnice, ideal pentru o digestie bună.

loading...
2061
4.80
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.