Combinații alimentare zilnice pentru o digestie bună

04.DECEMBRIE.2018
Combinații alimentare zilnice pentru o digestie bună

Categorie: Sanatate si Nutritie Autor: Delia Elena Zodiacool

Combinațiile alimentare corecte te scapă de problemele digestive (constipații, balonări și crampe abdominale). . Zilnic mâncăm diverse alimente pe care le

combinăm după plăcerile proprii, dar există reguli simple care îți asigură o stare de bine. Prevenirea bolilor precum cancerul, constipația, hepatita, candidoza, infecția urinară, depunerea de grăsimi pe burtă, cearcăne, scăderea imunității, probleme ale circulației limfatice, se poate face în cel mai simplu mod, folosind zi de zi combinații de alimente corecte.

combinatii alimentare zodiacool

DA – combinația asigură o digestie optimă, fără balonare

O alimentație sănătoasă împiedică substanțele toxice, provenite în special din putrefacția alimentelor consumate, să zăbovească timp îndelungat în interiorul intestinelor.

Atunci când faci combinații alimentare corecte, procesul de digestie ar trebui să dureze 2-3 ore, pentru ca organismul să nu consume energie suplimentară.

NU – combinația provoacă balonări, crampe abdominale sau constipaţie

Dacă faci combinații alimentare incorecte, digestia se prelungește pâna la 5 sau chiar mai multe ore, caz în care organismul va consuma energie suplimentară pentru digestie. Acest fapt determină o scădere a cantității de energie pe care corpul ar trebui să o folosească pentru alte funcții vitale ale organismului. În plus, Ph-ul sângelui scade, devenind acid, ceea ce favorizează apariția anumitor boli.

Ca regulă generală, laptele, ouăle și pepenele nu se combină cu alte alimente și este de preferat să nu bem apă în timpul mesei, pentru a nu dilua sucul gastric care asigură o digestie bună, fără balonare.

NEUTRU – combinația nu perturbă în mod semnificativ digestia

Încearcă pe cât posibil să ții cont de regulile de combinare corectă a alimentelor pentru a avea o digestie corectă și o stare de sănătate bună.

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.