Brânza tofu – Una dintre cele mai importante surse de Omega 3 și Omega 6
Tofu este brânza de soia obținută prin închegarea laptelui de soia, urmată de scurgerea sa, printr-un proces similar obținerii brânzei de vaci. Această brânză vegetală
Cuprins:
conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali, fiind totodată bogată în proteine de înaltă calitate, vitamine, minerale și enzime. Este o sursă importantă de acizi grași Omega 3 și Omega 6, vitamina K, vitamina B8 (colină), vitamina B9 (acid folic), calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu.
Brânza tofu poate fi inclusă cu succes în diete și în regimurile alimentare vegane, fiind foarte sățioasă și hrănitoare.
Tofu în gastronomie
Tofu poate fi adăugat în salate, supe, frigărui, soteuri, paste, cereale, legume, pateuri. Există pe piață și un tip de tofu moale care poate fi adăugat în prepararea smoothie-urilor sau deserturilor.
Poate fi servit în variantă prăjită (tras în ulei încins), crocant la exterior și moale în interior, alături de sosul preferat (sub formă de cubulețe, alături de un sos de spanac, iaurt, curry și chimion), fiert în supe, sau la grill.
Valori nutriționale pentru 100 grame tofu
Calorii: 91
Proteine: 10
Lipide: 6
Carbohidrați: 2
Fibre: 0
Beneficiile consumului de tofu
- este ideal atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei ce doresc să își mențînă greutatea, fiind o sursă excelentă de proteine vegetale (hrănitor și sățios);
- combate radicalii liberi și susține sistemul imunitar împotriva infecțiilor, tumorilor și efectelor nocive ale mediului prin efectul antioxidant dat de izoflavoni;
- previne îmbătrânirea prematură și prelungește viața, datorită vitaminei E și izoflavonilor;
- reduce nivelul colesterolului, datorită acizilor grași Omega 3 care mențin sângele fluid, prevenind apariția cheagurilor de sânge;
- stabilizează tensiunea arterială, datorită proteinelor și izoflanelor;
- susține oxigenarea sângelui, datorită fierului și cuprului care produc hemoglobină (responsabilă cu circulația oxigenului prin organism, prin intermediul sângelui);
- determină asimilarea calciului și consolidarea oaselor, având acțiune estrogenă (adjuvant în osteoporoză);
- protejează celulele nervoase de degradare, protejează memoria și alte funcții mentale, previne boala Alzheimer și demența senilă.
Autor: Roxana Florescu, publicat la data 09.09.2023
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!