Ananasul – fructul dulce acrișor cu multiple beneficii
Ananasul este un fruct cu gust dulce-acrișor, foarte aromat, cu miez cărnos, de culoare galbenă. Este considerat atât delicatesă, cât și aliment - medicament.
Ananasul este sărac în calorii și bogat în micronutrienți, cu beneficii multiple asupra organismului. Se consumă crud, ca atare, ȋn salate, sau sub formă de suc. Conține vitaminele A, B, B1 și C, betacaroten, potasiu, magneziu și săruri minerale, unele substanțe cu o acțiune antioxidantă puternică.
Valori nutriționale pentru 100 grame ananas proaspăt:
Calorii: 48
Proteine:0.4
Lipide: 0
Carbohidrați: 12
Fibre: 1.4
Beneficiile consumului de ananas
- previne și tratează cancerul, datorită vitaminelor A și C (puternici compuși anticancerigeni);
- stimulează circulația sanguină și previne bolile inimii, datorită bromelainei conținute;
- este un diuretic foarte bun, ajutând în boli ale rinichilor, în afecțiuni ale ficatului;
- favorizează activitatea fermentativă a sucului gastric, calmând arsurile stomacale;
- favorizează digestia şi împiedică balonarea, datorită bromelainei, o enzimă digestivă;
- este hipocaloric, îmbunătățește metabolismul, elimină surplusul de lichid și de greutate;
- curăță sângele de toxine;
- vitamina C din ananas stimulează imunitatea, susținând acțiunea antibacteriană și antivirală;
- ajută la înlăturarea viermilor intestinali (suc de ananas proaspăt);
- are efecte antiinflamatoare;
- bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase;
- conţinutul de betacaroten reduce riscul afecţiunilor oculare;
- ajută în tratarea depresiilor, îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare, prin prezența hormonului fericirii și triptofanului.
Autor: Maria Astra, publicat la data 06.06.2019
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!