INIMA nu respectă reguli, dar trebuie să-i facem pe plac pentru a fi sănătoși

INIMA nu respectă reguli, dar trebuie să-i facem pe plac pentru a fi sănătoși
Există metode care ne ajută să echilibrăm părțile negative ale sănătății, hipertensiunea și hipotensiunea. În teoria celor 5 elemente, Wu Xing, focul

este produs de lemn, stins de apă și consumat de pământ.

DE INTERES: Influența principalelor elemente din mediu asupra sănătății și frumuseții

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, de aceea trebuie să învățăm să avem grijă de ea, cu ajutorul mai multor metode.

Există metode care ne pot ajuta să echilibrăm părțile negative ale sănătății, transformându-le în avantaje de care ne putem bucura.

Medicina chineză oferă o metodă simplă care ne poate aduce echilibru. Așadar, aceasta compară inima și alte organe vitale cu mai multe elemente naturale. Cea mai importantă parte a corpului o reprezintă inima și este asociată cu focul. Partea dreaptă a inimii este de tip masculin (Yang), iar partea stângă este de tip feminin (yin), aceasta având o legătură strânsă între procesele psihice cât și cele emoționale.

Există 5 elemente naturale (foc, lemn, apă, pământ, metal) de care poate beneficia sănătatea inimii. Lemnul este reprezentat de cafea, apa de lichide și pământul de făinoase.

La fel ca în natură, focul se întețește dacă punem lemn pe el. În corpul uman, procesul acesta este reprezentat de creșterea tensiunii.
Focul se stinge cu apă sau dacă îl acoperim cu pământ. Așadar, tensiunea arterială va scădea.

Astrologia chineză folosește harta natală pentru a determina procentul elementelor naturale care sunt legate de tensiunea arterială.

Dacă în harta natală apare mai mult de 30% foc, va exista o predispoziție la hipertesiune. Pentru a scădea tensiunea arterială, e necesar să stingem focul prin mai multe elemente reprezentate de apă sau pământ: apă (cantități mici și dese), hidrocolonoterapie; dietă bogată în fasole; masaj.

Dacă în harta natală există mai puțin de 15% foc, este posibil să apară predispoziție la hipotensiune. Pentru a ridica tensiunea este necesar să creștem puterea focului cu lemn: migdale, cafea, jogging.

Principalele probleme de inimă sunt cauzate de un stil de viață dezorganizat, de stres, emoții negative (furia, nerăbdarea, grija, frica) și alimentație.

Dat faptul că inima este organul cel mai activ din corp între orele 11:00-13:00, ZODIACOOL vă recomandă:
- efortul fizic moderat
- reducerea consumului de citrice și a alimentației în exces
- evitarea expunerii la soare sau a căldurii excesive.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.