INIMA nu respectă reguli, dar trebuie să-i facem pe plac pentru a fi sănătoși

25.DECEMBRIE.2017
Sănătate și Nutriție AUTOR: Luiza Teodorescu FOTO: tasteforlife.com
Există metode care ne ajută să echilibrăm părțile negative ale sănătății, hipertensiunea și hipotensiunea. În teoria celor 5 elemente, Wu Xing, focul

este produs de lemn, stins de apă și consumat de pământ.

DE INTERES: Influența principalelor elemente din mediu asupra sănătății și frumuseții

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului, de aceea trebuie să învățăm să avem grijă de ea, cu ajutorul mai multor metode.

Există metode care ne pot ajuta să echilibrăm părțile negative ale sănătății, transformându-le în avantaje de care ne putem bucura.

Medicina chineză oferă o metodă simplă care ne poate aduce echilibru. Așadar, aceasta compară inima și alte organe vitale cu mai multe elemente naturale. Cea mai importantă parte a corpului o reprezintă inima și este asociată cu focul. Partea dreaptă a inimii este de tip masculin (Yang), iar partea stângă este de tip feminin (yin), aceasta având o legătură strânsă între procesele psihice cât și cele emoționale.

Loading...

Există 5 elemente naturale (foc, lemn, apă, pământ, metal) de care poate beneficia sănătatea inimii. Lemnul este reprezentat de cafea, apa de lichide și pământul de făinoase.

La fel ca în natură, focul se întețește dacă punem lemn pe el. În corpul uman, procesul acesta este reprezentat de creșterea tensiunii.
Focul se stinge cu apă sau dacă îl acoperim cu pământ. Așadar, tensiunea arterială va scădea.

Astrologia chineză folosește harta natală pentru a determina procentul elementelor naturale care sunt legate de tensiunea arterială.

Dacă în harta natală apare mai mult de 30% foc, va exista o predispoziție la hipertesiune. Pentru a scădea tensiunea arterială, e necesar să stingem focul prin mai multe elemente reprezentate de apă sau pământ: apă (cantități mici și dese), hidrocolonoterapie; dietă bogată în fasole; masaj.

Dacă în harta natală există mai puțin de 15% foc, este posibil să apară predispoziție la hipotensiune. Pentru a ridica tensiunea este necesar să creștem puterea focului cu lemn: migdale, cafea, jogging.

Principalele probleme de inimă sunt cauzate de un stil de viață dezorganizat, de stres, emoții negative (furia, nerăbdarea, grija, frica) și alimentație.

Dat faptul că inima este organul cel mai activ din corp între orele 11:00-13:00, ZODIACOOL vă recomandă:
- efortul fizic moderat
- reducerea consumului de citrice și a alimentației în exces
- evitarea expunerii la soare sau a căldurii excesive.

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  1
VOT
2747
5.00
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

PE ACELAȘI SUBIECT
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.