Senzație de amețeală? Cauze emoționale și metode de prevenire ale vertijului

3308
5.00
SHARE

Neîncrederea, lipsa de adaptare în fața schimbărilor și refuzul de a ne asuma noi responsabilități duc la vertij

Amețeala reprezintă o afecțiune care cauzează lipsa de echilibru. Persoana în cauză are senzația că totul în jur se rotește, simte că este trasă într-o parte sau că plutește, nu mai poate să meargă normal, ca urmare vrea să se așeze.

Cunoscută și sub denumirea de vertij, această senzație de dezechilibru însoțește tulburările sistemului nervos central sau ale urechii interne, hipoglicemia, de aceea, chiar dacă ne confruntăm cu o simplă amețeală, s-ar putea ca aceasta să fie semnul unei boli grave.

Cauzele emoționale ale vertijului

Amețelile (vertijurile) sunt des întâlnite la persoane care fug de o anumită responsabilitate, nu au încredere, se opun sau se tem de schimbările pe care sunt nevoite să le facă în viață. O cauză mai neplăcută a vertijului poate fi o suferință cumplită, dispariția bruscă a cuiva drag.

DE INTERES: La ce BOLI ești predispus în funcție de ZODIE

Uneori poate fi vorba despre o luptă în subconștientul persoanei, impresia că persoana nu se ridică la nivelul așteptărilor tatălui, șefului sau când simte că relațiile cu superiorii nu sunt stabile.

În tinerețe, vertijul poate fi datorat în special hipoglicemiei, scăderii nivelui de glucoză din sânge, dar după o vârstă este cauzat de lipsa de energie vitală din rinichi, conform cu medicina tradițională chineză.

Metode simple de prevenire a vertijului, amețelii:
- masajul de întreținere a spatelui și a picioarelor, a se insista pe zona de-a lungul coloanei vertebrale și pe partea interioară a coapselor
- presopunctură pe zona reflexogenă a rinichilor, urechilor și a capului, respectiv pe mijlocul tălpii, împreună cu degetele de la picioare
- plimbările periodice în natură, vacanțele la mare sau în zone de munte situate lângă un lac, râu, cascadă
- depistarea și controlul emoțiilor negative, amplificarea încrederii în sine.

Sursa foto: news.readmoo.com

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
5  8
VOTURI

Mai jos, găsești articole pe același subiect

PUBLICITATE
loading...
PE ACELAȘI SUBIECT
PE ACELAȘI SUBIECT
Secrete dezvăluite

Cumpărături referitoare la articol:

Pe același subiect

Top vizualizate

ZODIACOOL este cel mai complex site din România care reunește horoscop, zodii, astrologie, numerologie, feng shui și vise

Horoscop azi pe zodii
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© ZODIACOOL 2016 - 2018. Termeni.