Când se schimbă ora de iarnă apar și probleme de sănătate
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/cand-se-schimba-ora-de-iarna-2017-sanatate-zodiacool-3065.jpg)
Trecerea la ora de iarnă aduce probleme de sănătate care pot fi evitate dacă acordăm atenție alimentației. Medicii susțin faptul că schimbarea orei
afectează sinteza de melatonină, un hormon care se secretă în timpul somnului.
DE INTERES: Horoscop Sănătate
70% dintre persoane sunt afectate de schimbarea orei de iarnă.
Mersul la culcare cu o oră mai devreme și trezitul cu o oră mai târziu decât de obicei este perceput de organism ca un adevărat factor de stres pe plan fizic, psihic și emoțional.
De regulă, un organism sănătos se poate adapta la noul orar într-un interval de 5-7 zile. Dar, în cazul în care există anumite afecțiuni cardiace, tensiunea arterială va pune probleme.
Cum sistemul hormonal funcționează ca un întreg, înseamnă că, odată cu dereglarea sintezei de melatonină, vor fi afectați și alți hormoni din corp. De aceea, este foarte posibil ca odată cu 29 octombrie 2017, unele persoane să se confrunte cu stări acute de depresie, lipsă de concentrare și anxietate.
Astenia de toamnă se poate instala odată cu trecerea la ora de iarnă, deci va apărea o predispoziție spre melancolie, dublată de ușoare dureri de cap.
Nutriționiștii recomandă ca, odată cu trecerea la ora de iarnă, să se acorde o cât mai mare atenție alimentației cu fructe și legume.
De asemenea, în perioada 26-29 octombrie, se poate începe cura cu calciu sau omega 3-6-9. În acest fel, organismul va fi ajutat să facă față stresului și schimbarea de oră va avea mai puține efecte negative asupra sănătății.
Autor: Maria Astra, publicat la data 25.10.2017
Taguri: horoscop
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!