Piureul- secrete despre cum sa-ti iasa piureul de cartofi perfect

Piureul- secrete despre cum sa-ti iasa piureul de cartofi perfect
Servit ca atare sau ca și garnitură, sățios și gustos, piureul de cartofi este un fel de mâncare pe care toată lumea îl adoră. Iată cum se prepară cel mai bun piure de cartofi

Deși la o primă vedere pare ușor de preparat, el are și câteva reguli care trebuie respectate. Dacă piureul de cartofi nu îți iese la fel de bine pe cât ai dori sau dacă vrei să obții piureul perfect, următoarele sfaturi îți pot fi de mare ajutor.

Cum prepari cel mai bun piure de cartofi

1.Nu folosi orice cartofi pentru piure. Alege un soi bogat în amidon care să absoarbă bine laptele și untul. Potriviți sunt cei albi, și mai puțin cei roșii sau cei noi.

2. Taie bucățile de cartofi cât mai apropiate ca mărime

În caz contrar, cartofii vor fierbe în timpi diferiți și vei obține astfel un piure cu cocoloașe, fără o consistență optimă.

3. Pregătește cartofii cu apă rece, la început

Nu începe pregătirea cartofilor cu apă caldă, întrucât acest obicei poate duce la cartofi fierți inegal.

4. Este foarte important să adaugi sare în apa în care fierbi cartofii (cartofii absorb din această apă, iar piureul va ieși mai gustos).

5. Nu adăuga lactate reci

Laptele, untul sau smântâna pe care le foloseșți pentru a prepara piureul de cartofi trebuie să fie ușor încălzite, astfel încât să fie ușor absorbite în acesta.

6. Folosește o presă manuală pentru cartofi, pentru a obține un piure mult mai pufos și mai bun. Dacă bați cartofii cu un robot de bucătărie sau blender, aceștia vor da naștere unui piure lipicios, cu un gust ciudat sau cu o textură neplăcută.

7. Dacă faci piure în perioada postului, îl poți prepara la fel de simplu și de cremos

Înlocuiește laptele cu o cană de apă în care au fiert cartofii, iar untul cu 2-3 linguri de ulei încălzite.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.