Un dulce ceva mai deosebit – dulceața de ardei iute!

30.OCTOMBRIE.2018
Un dulce ceva mai deosebit – dulceața de ardei iute!
Rețete AUTOR: Andreea Inea FOTO: caietulcuretete.com
E ceva mai specială decât restul dulcețurilor, datorită mixului de arome diametral opuse. Dacă și tu faci parte dintre persoanele care nu se pot abține de la

„ceva dulce”, cu siguranță trebuie să încerci dulceața de ardei iute! Fie că o folosești pentru diverse prăjituri ori pe pâine, fie că devine bază la un sos pentru friptură, dulceața de ardei iute nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Nu doar pentru că este un deliciu, ci și pentru că are numeroase beneficii asupra sănătații. De exemplu, este indicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

De asemenea, ajută la procesul de curățare a vaselor de sânge, precum și la diminuarea colesterolului și a trigliceridelor.

Loading...

Studiile au arătat că un consum regulat de ardei iute (și preparate pe bază de ardei iute, cum este și dulceața) scade riscul de atac de cord, embolie pulmonară, cancer și accident vascular cerebral. În plus, este indicat pentru ameliorarea simptomelor sinuzitei, întărirea sistemului imunitar, eliminarea oboselii și îmbunătățirea memoriei.

În final, să nu uităm că dulceața de ardei iute este perfectă chiar dacă sunteți la dietă, deoarece ajută la pierderea în greutate.

Aveți nevoie de:

- 1 kg ardei iute roşu
- 1 kg ardei capia
- 1 kg gogoşari
- 1 kg zahăr
- 1 litru oțet de 9 grade

Pentru început, este nevoie să curățați de semințe și să tăiați în cubulețe ardeii (toate cele 3 tipuri, doar cei iuți să fie tăiați mai mic). Apoi, amestecați zahărul cu oțetul și puneți la fiert pentru 30 minute. Adăugați cele 3 tipuri de ardei și lăsați la foc mic pentru aproximativ 1 oră. Când este gata, dulceața se pune în borcane, se acoperă cu o pătură și se lasă la răcit.
Poate fi folosită și la tocănițe ori într-un sos pentru friptură.

Poftă bună!

loading...
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:

Ai evaluat deja articolul
0  0
VOTURI
560
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.