Un dulce ceva mai deosebit – dulceața de ardei iute!

Un dulce ceva mai deosebit – dulceața de ardei iute!
E ceva mai specială decât restul dulcețurilor, datorită mixului de arome diametral opuse. Dacă și tu faci parte dintre persoanele care nu se pot abține de la

„ceva dulce”, cu siguranță trebuie să încerci dulceața de ardei iute! Fie că o folosești pentru diverse prăjituri ori pe pâine, fie că devine bază la un sos pentru friptură, dulceața de ardei iute nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Nu doar pentru că este un deliciu, ci și pentru că are numeroase beneficii asupra sănătații. De exemplu, este indicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

De asemenea, ajută la procesul de curățare a vaselor de sânge, precum și la diminuarea colesterolului și a trigliceridelor.

Studiile au arătat că un consum regulat de ardei iute (și preparate pe bază de ardei iute, cum este și dulceața) scade riscul de atac de cord, embolie pulmonară, cancer și accident vascular cerebral. În plus, este indicat pentru ameliorarea simptomelor sinuzitei, întărirea sistemului imunitar, eliminarea oboselii și îmbunătățirea memoriei.

În final, să nu uităm că dulceața de ardei iute este perfectă chiar dacă sunteți la dietă, deoarece ajută la pierderea în greutate.

Aveți nevoie de:

- 1 kg ardei iute roşu
- 1 kg ardei capia
- 1 kg gogoşari
- 1 kg zahăr
- 1 litru oțet de 9 grade

Pentru început, este nevoie să curățați de semințe și să tăiați în cubulețe ardeii (toate cele 3 tipuri, doar cei iuți să fie tăiați mai mic). Apoi, amestecați zahărul cu oțetul și puneți la fiert pentru 30 minute. Adăugați cele 3 tipuri de ardei și lăsați la foc mic pentru aproximativ 1 oră. Când este gata, dulceața se pune în borcane, se acoperă cu o pătură și se lasă la răcit.
Poate fi folosită și la tocănițe ori într-un sos pentru friptură.

Poftă bună!

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.