Pancakes sau celebrele și delicioasele clătite americane

Pancakes sau celebrele și delicioasele clătite americane
Această rețeta de pancakes este una dintre cele mai reușite, se fac simplu și rezultatul este excepțional. Rareori vedem un film american în care cineva să

nu mănânce deja celebrele pancakes (clătite). Sunt extrem de simplu de făcut, din ingrediente puține și cu un gust pur și simplu excepțional! Vă invităm să încercați și voi, durează doar 20 de minute. Pentru 12 – 15 clătite, aveți nevoie de:1 ceașcă de făină, 2 linguri de zahăr, 2 lingurițe de praf de copt, 1/2 linguriță de sare, 1 ceașcă de lapte, 2 linguri unt sărat topit, 1 ou mare, 1 lingură de ulei.

Ai nevoie și de orice fel de topping, cum ar fi unt, sirop de arțar, miere de albine, gem, frișcă, sirop de ciocolată, etc.

Mod de preparare:

1. Amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea și lăsați deoparte.

2. Într-un alt bol, amestecați laptele, untul și oul. Se adaugă în compoziție ingrediente uscate din amestecul anterior și amestecați ușor, dar fără a insista foarte mult.

3. Încălziți o tigaie mare și ungeți-o cu un prosop de hârtie înmuiat cu ulei.

4. Pentru fiecare clătită, turnați 2 până la 3 lingurițe de aluat în tigaie, folosind spatele lingurii pentru a împrăștia aluatul în formă de cerc (ar trebui să vă încapă câte 2-3 astfel de clătite în tigaia mare).

5. Gătiți până când suprafața clătitelor s-a rumenit puțin și are cateva bule (1-2 minute sunt de ajuns). Întoarceți-o pe partea cealaltă și coaceți-o la fel. După ce le coaceți, puteți să le puneți (acoperite) în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru a rămâne calde.

Serviți-le calde, cu orice tip de sos!

VARIAȚII:

În etapa 1, adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu la amestecul uscat, iar la pasul 2, înlocuiți laptele cu 2/3 ceașcă de iaurt ușor și 1/3 ceașcă lapte.

La pasul 1, înlocuiți faina cu 1/2 ceașcă faină de grâu integral, respectiv câte 1/4 ceașcă făină de porumb 1/4 germeni de grâu. Tot acum adăugați și 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu. La pasul 2, înlocuiți laptele cu cu 2/3 ceașcă de iaurt ușor și 1/3 ceașcă lapte.

Poftă bună!

851
0
SHARE
AFLĂ MAI MULT:
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.