Simplu, răcoritor și delicios – Înghețată de casă cu fructe exotice

Simplu, răcoritor și delicios – Înghețată de casă cu fructe exotice
Pentru zilele călduroase, dar și pentru cele în care ne dorim ceva dulce, înghețata cu fructe și iaurt este perfectă. Poate este vara pe sfârşite, dar

îngheţata merge în orice sezon! Mai ales dacă este făcută în casă! Oferta este nelimitată în materie de îngheţată la orice magazin, dar nici nu se compară cu ceea ce este pregătit în casă. Ca să nu mai spunem că lipsesc aditivii alimentari – E-urile atât de nocive pentru sănătate, care sunt înlocuite cu produse proaspete, pline de vitamine şi minerale. Gândiţi-vă câte proprietăţi au fructele!

De exemplu, mango este cunoscut ca un fruct puternic antioxidant şi detoxifiant, ce stimulează sistemul circulator, reduce colesterolul, întăreşte sistemul circulator, are efecte antistres şi îmbunătăţeşte vederea.

Bananele conţin o gamă largă de vitamine şi minerale, ca potasiu, calciu, magneziu, zinc şi fier. Apoi, să luăm în calcul şi fructele noastre – cireşe, caise, căpşune, vişine, zmeură şi alte fructe de pădure (toate sunt bune chiar şi congelate).

Vă propunem o reţetă delicioasă şi uşor de făcut de îngheţată cu fructe exotice şi iaurt. În primul rând, trebuie să ştiţi că puteţi folosi orice fel de fructe doriţi!

Ingrediente:

  • 5 banane
  • 2 fructe de mango
  • 300 g din orice alt fruct de sezon
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 600 g iaurt gras (cel mai indicat este cel grecesc, acesta având aprox. 10% grăsime)

Curăţăm fructele, le tăiem cubuleţe şi rondele, apoi le punem la congelator. După ce au îngheţat, le mixăm pentru câteva secunde la robotul de bucătărie, până devin o pastă omogenă.

Adăugăm mierea de albine şi iaurtul rece, pe care le mixăm la fel. Punem compoziţia la congelator şi aşteptăm până îngheaţă puţin.

Poate fi servită cu sos făcut în casă din fructe de soc sau de pădure, care au stat în miere, la frigider.
Poftă bună!

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.