Transport gratuit peste 180 lei
 

Pui cu mere la tigaie, o rețetă excepțional de bună

Pui cu mere la tigaie, o rețetă excepțional de bună
reteta pui mere

Aceasta rețetă de pui cu mere la tigaie este excelentă și pe gustul tuturor, trebuie încercată neaparat. Fructele și legumele sunt esențiale pentru

menținerea sănătății. Aportul zilnic de vitamine, proteine și minerale este esențial pentru starea noastră de bine, iar mâncarea făcută în casă este perfectă pentru a asigura necesarul și, în același timp, este excepțional de bună! Astăzi vă propunem o rețetă simplă, delicioasă și cu un timp de preparare extrem de scurt – pui cu mere la tigaie. În plus, la această rețetă vom folosi ulei de rapiță (sau de canola).

Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale nutritive. Este uleiul vegetal cu cel mai scăzut conținut de acizi saturați, respectiv de 7%, comparativ cu cel de floarea soarelui (12%), de porumb (13%) sau uleiul de măsline (15%). Studiile au arătat că includerea uleiului de rapiță într-o dietă echilibrată determină scăderea colesterolului din sânge și reducerea riscului de boli cardiace.

Pentru 4 porții, aveți nevoie de:

  • 4 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele
  • 3 mere feliate (fără coajă și mijloc)
  • 2 linguri de ulei de rapiță (de canola)
  • 40 g unt
  • 50 ml vin alb (e ok și oțetul de mere)
  • 1/2 linguriță făină
  • 1 lingură de zahăr
  • sare, piper

Bucățile de piept de pui se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în tigaia cu ulei, până devin aurii, apoi se pun la răcorit într-un alt vas acoperit.

Într-o tigaie încinsă cu unt se călesc ușor merele. După aproximativ 2 minute se adaugă pieptul de pui, vinul îndoit cu apă și se lasă la foc potrivit pentru 5-10 minute.

Într-un vas mic se caramelizează zahărul, se stinge cu 2-3 linguri de apă fierbinte și se lasă în continuare pe foc, până se topește zahărul în totalitate. Făina se dizolvă în puțină apă rece și se adaugă peste zahărul caramelizat. Această compoziție se toarnă peste puiul cu mere, cât încă este pe foc și se lasă să dea câteva clocote împreună, până se îngroașă sosul.

În final, se ia tigaia de pe foc, se potrivește la gust cu sare, piper, zahăr și...
Poftă bună!

Autor: Andreea Inea, publicat la data 04.11.2018

Taguri: casa

ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE O REDUCERE DE 10% ȘI HOROSCOPUL ZILNIC!

Abonare newsletter

Alte persoane au căutat și
Viziteaza magazinul online
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE O REDUCERE DE 10% ȘI HOROSCOPUL ZILNIC! Abonare newsletter
URMARITI-NE
Aboneaza-te la noutati si primesti 10% la urmatoarea comanda!
Abonare newsletter
zodiacool.ro folosește cookies. Află mai multe din politica cookies, concursuri, politica de confidențialitate | Gestionează preferințe cookies
© Copyright Zodiacool SRL 2017-2024 Toate drepturile rezervate • RO37138640 • J22/456/2017 • Autorizatie metale si pietre pretioase nr. 11837 • Termene si conditii
0750619109
Acest site folosește cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosesc site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Prin continuarea navigării, ești de acord cu Politica de Cookies.