Colorantul alimentar: cum îl scoți de pe haine sau covoare

Colorantul alimentar: cum îl scoți de pe haine sau covoare
Colorantul alimentar folosit în rețetele de prăjituri sau bomboane poate ajunge să îți păteze mâinile, hainele, fețele de masă sau mobila. De regulă,

colorantul alimentar se poate curăța cu apă oxigenată 3% sau cu glicerină, după care se spală materialul cu apă rece. Există însă și alte metode prin care poți elimina petele de colorant alimentar de pe haine, fețe de masă, etc. Află acum care sunt metodele de eliminare a petelor de colorant alimentar. Petele de pe covor. Deși, în acest caz, primul impuls este acela de a freca, este bine să eviți acest procedeu.

Ȋndepărtează colorantul alimentar de pe covor cu răbdare, procedând astfel:

- pregătește două boluri cu apă rece;

- mai ai nevoie de un burete și un prosop sau o cârpă moale;

- umezește bine pata cu apă rece și clătește cârpa;

- insistă din nou pe pată cu cârpa umedă înmuiată în apă curată și freacă apoi cu un prosop uscat.

Dacă pata încă persistă, încearcă următoarea soluție:

- prepară un amestec dintr-o linguriță detergent de vase, o linguriță de amoniac și două căni de apă;

- îmbibă pata cu o cârpă înmuiată în soluție (ai grijă cum inspiri, deoarece mirosul este înțepător) și freacă zona pătată a covorului.

- repetă acest procedeu până când pata dispare.

Petele de pe haine

Dacă pata este proaspătă , e suficientă spălarea locului respectiv cu apă caldă. Important de reținut este și faptul că petele de pe țesăturile colorate de mătase pot fi tratate cu o soluție de 10% borax, prin tamponare, urmând apoi o clătire cu apă.

Totodată, poți scăpa de petele colorate provenite de la bomboanele în a căror compoziție este inclus și un colorant alimentar cu apă oxigenată 3% sau cu glicerină, după care spală bine cu apă.

Ai grijă ca la țesăturile colorate, când folosești apă oxigenată, să faci mai întâi o verificare, pentru a nu le decolora și compromite definitiv.

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.