Mic dejun consistent și incredibil de bun – frittata

25.IUNIE.2019
Mic dejun consistent și incredibil de bun – frittata

Categorie: Retete Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:bbcgoodfood.com

Micul dejul este cea mai importantă masă a zilei, iar fritatta este începtul perfect pentru o zi plină de energie. Învață să faci o frittata ca la carte.

Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție dimineața, dar îți dorești un mic dejun consistent și delicios, încearcă o frittata. Durează doar 25 minute, cu puține ingrediente și este extrem de delicioasă.

Cum prepari fritatta

Pentru 3 porții, ai nevoie de:

6 ouă

3 felii de șuncă sau o felie de friptură de pui

un cartof mare fiert

o cană de brânză rasă sau cașcaval

o lingură de unt

o ceapă mică

plante aromatice

sare și piper după gust.

Mod de preparare

Acest mic dejun poate fi gătit fie la tigaie pe aragaz, fie la cuptor. Dacă te-ai decis la a doua variantă, încălzeşte cuptorul la 180 C.

Pune într-un castron ouăle, sarea, piperul, condimentele și o lingură de apă și bate-le bine. Topește untul la foc mic în tava pe care urmează să o pui mai târziu la cuptor cu frittata. După ce se topește untul, adaugă ceapa tocată fin și las-o la foc mic pentru 2-3 minute (până devine transparentă), apoi adaugă șunca sau carnea tocată mărunt și cartoful fiert și mărunțit, pentru încă 2-3 minute.

Ia tigaia de pe foc și adaugă amestecul pregătit anterior și presară deasupra cașcavalul. Pune frittata la cuptor, pentru aproximativ 10 minute (compoziția se întărește inclusiv în centru, iar pe margini are o crustă brun-aurie).

Lasă frittata la răcit și apoi...

Poftă bună!

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.