Transport gratuit peste 120 lei
Aplica

Învață cum să faci un pui la cuptor, crocant și apetisant

Învață cum să faci un pui la cuptor, crocant și apetisant

Un pui întreg la cuptor poate scoate din anonimat orice masă, indiferent că este vorba despre o reuniune de familie sau o ocazie cu adevărat specială. Bun,

sățios și aspectuos, puiul gătit întreg la cuptor este o variantă comodă de a găti rapid și simplu. Dacă urmează să ai invitați la masă sau nu știi ce anume să mai găteșți, îndreaptă-ți atenția către acest deliciu care impresionează prin aroma sa deosebită, crusta crocantă și apetisantă și gustul delicios. Uite care sunt pașii simpli ca să-ți reușească rețeta de pui întreg la cuptor.

Pregătirea cărnii

Un prim truc demn de ținut minte: carnea nu trebuie să fie udă și rece. Nu uita să scoți puiul din frigider cu o oră înainte de a-l introduce în cuptor. Ține puiul la temperatura camerei și tamponează-l cu prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de apă.

Best seller

Usucă-l cât mai bine - cu cât pielea puiului este mai uscată, cu atât va fi mai crocantă.

Ungerea puiului cu unt

Unge carnea cu un unt moale, aflat la temperatura camerei. Poți folosi unt simplu sau asezonat cu sare, mirodenii, usturoi, condimente şi ierburi aromate.

Pentru această operațiune, folosește degetele și insistă în zona pieptului şi a coapselor. Adausul de unt/ulei (grăsimi) va colora şi va rumeni rapid pielea, scurtând timpul de gătire până la 15 minute.

Nu fi reținut/ă cu sarea

Îți recomandăm

Sarea contribuie la formarea crustei aurii. Deși poate părea o cantitate mare, o lingură de sare ajută la dispersarea aromelor condimentelor. Folosește sare de mare atât pe exteriorul puiului, cât şi în interior.

Asezonează carnea

Pe lângă sare, este important să folosești și piper negru, atât pe interior, cât și în exterior. În interiorul puiului poți introduce diverse arome, ca cimbru, lămâie, usturoi, alte felii de citrice.

La final, așează puiul în vas, cu pieptul în sus. Vasul nu trebuie să fie gresat, căci puiul va lăsa destulă grăsime, pe măsură ce se găteşte.

Ce se întamplă în următoarele 12 luni

Coacerea puiului în cuptor

Cuptorul trebuie să fie încins la 220-240 de grade Celsius. După 30 de minute, se verifică puiul și se rotește vasul . Poți umezi puiul cu grăsimea lăsată în vas, folosind o lingură, după care mai lasă carnea pentru alte 15-30 de minute.

Verificarea

Înainte de a închide cuptorul, fă o tăietură între piept şi copan. Verifică interiorul tăieturii, pentru a vedea dacă sucul şi carnea mai sunt rozalii. De regulă, un pui de 2 kilograme are nevoie de 55-65 minute pentru a fi fript, însă acest lucru depinde și de cuptor.

Lasă carnea să se odihnească timp de 10-15 minute, înainte de a o consuma.

Viziteaza magazinul online