Plăcintă tradițională britanică din pui

25.IANUARIE.2019
Plăcintă tradițională britanică din pui

Categorie: Retete Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:sport.ro

Ai încercat vreodată plăcinta britanică cu pui? Gustul ei cu siguranță te va uimi prin multitudinea de arome! Această rețetă este puțin diferită de

așteptările pe care le avem de obicei de la aspectul unei plăcinte obișnuite. Plăcinta tradițională cu pui este minunată în orice perioadă a anului și mai ales în cea rece, datorită aportului caloric și proteic pe care îl are. este potrivită atât pentru o masă în familie, cât și atunci când ai invitați. Aceștia vor fi impresionați de deliciul pe care îl servești! Descoperă de ce ai nevoie pentru plăcinta din pui.

Ingrediente

1,7 kg pulpe de pui dezosate tăiate în cubulețe
200g ciuperci feliate
1,4 kg cartofi roşii curăţaţi şi tăiaţi
230 g mazăre congelată
3 cepe roşii feliate subţire
2 linguri capere tocate
6 căţei usturoi tocaţi mărunt
2 linguri parmezan ras
100 ml smântână
20 g unt
60 ml ulei de măsline
1,4 litri sos de roşii
500 ml vin alb
1 lingură oregano
1 lingură pătrunjel tocat

Mod de preparare

Începem prin a pregăti carnea, pe care o punem pentru 10 minute la foc mediu, în ulei încins, alături de ceapă și usturoi. Apoi, adăugăm sare, piper, oregano, sos de roșii, vinul și caperele. Acestea trebuie să fie lăsate la foc mic pentru 40 de minute, apoi punem ciupercile și mai lăsăm încă 5 minute.

Între timp, cuptorul trebuie încins la 220C.

În continuare, fierbem cartofii și îi facem piure cu unt, sare și piper.

Peste carnea cu sos se pun mazărea și pătrunjelul și se amestecă bine.

Mutăm compoziția de carne într-un bol termorezistent, iar deasupra întindem un strat de piure și parmezanul ras. În final, lăsăm la cuptor timp de 30 de minute.

Poftă bună!

Continut Sponsorizat
loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.