Transport gratuit peste 250 lei
Aplica

Ce faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare?

Ce faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare?

Prea multă sare în mâncare poate distruge gustul tocănițelor, pastelor, ciorbelor sau sosurilor. Indiferent dacă sarea a curs prea repede din recipientul în

care este depozitată sau pur și simplu nu ai estimat bine cantitatea de sare necesară pentru preparat, există căi de rezolvare pentru orice situație. O cale de rezolvare în aceste sens este cea de a folosi un cartof. Amidonul prezent în cantitate mare în cartof absoarbe sarea în exces, reechilibrând gustul mâncări. Îl poți folosi mai ales la desărarea supelor, ciorbelor, tocănițelor sau ghiveciurilor.

Curăță de coajă un cartof mare, spală-l bine și taie-l în cuburi mari. Adaugă-l în mâncarea aflată pe foc și lasă-l să fiarbă timp de aproximativ 10 minute în mâncarea sărată.

Alte ingrediente bogate în amidon: orezul, ovăzul, quinoa, couscousul sau pastele (absorb sarea) – câte 100 g din fiecare ingredient folosit.

Lămâia, un ingredient – minune

Lămâia salvează mâncărurile prea sărate ce nu conțin produse lactate (acidul din aceasta mai ‘’taie’’ din gustul sărat. În plus, adăugată în mâncare, ea reuşeşte să scoată gustul de sare fără a schimba gustul mâncării. Adaugă în mâncarea prea sărată câteva picături din sucul unei lămâi, însă fără a exagera.

Alte alimente acide recomandate: muştarul de Dijon, oţetul de vin alb.

Smântâna contracarează gustul sărat

În cazul în care mâncarea se pretează la asezonarea cu smântână, nu ezita să o folosești. Smântâna are proprietăți de contracarare a gustului sărat. Adaugă smântână în mâncarea sărată imediat după ce ai ai stins focul sau direct în farfurie, înainte de servire.

Diluează cu apă

Dacă mâncarea conține sos sau zeamă multă, adaugă nişte apă rece. Poţi începe cu un sfert de cană. Adu mâncarea din nou la punctul de fierbere, apoi gustă din nou şi mai adaugă apă dacă este nevoie.

Adaugă zaharuri

Adăugarea de zaharuri este și ea indicată pentru eliminarea excesului de sare din mâncarea sărată. Adaugă un cub de zahăr într-o lingură și scufundă lingura doar pentru câteva secunde în mâncare, fără a-i da drumul și fără a lăsa zahărul să se dizolve complet.

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.90
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit