Trucuri neștiute despre mezelul de casă pentru sandwich-uri excepționale
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/cotlet-de-porc-9680.jpg)
Cum se face mezelul de casă pentru sandwich-uri sănătoase și delicioase . Dacă sunteți adepții gătitului acasă și a mâncării sănătoase, trebuie să
încercați această rețetă! Fie că îl folosiți la sandwich-uri, fie că e pentru aperitive ori o gustare mică, mezelul este deseori întâlnit în orice casă. Dar știați că poate fi pregătit destul de ușor și acasă? Iată o rețetă din cotlet de porc. Aveți nevoie de: aproximativ 600 g cotlet de porc fără os, condimente: cimbru și alte ierburi aromatice, boia de ardei dulce, pudră de usturoi, sare, piper, ulei de măsline.
Mod de preparare
După ce spălați bine cotletul de porc și îl uscați, ungeți-l din belșug cu ulei de măsline și frecați-l cu toate condimentele.
Pentru a nu se usca atunci când va fi pusă la cuptor, trageți carnea puțin la tigaie (1-2 minute) la foc mare. Apoi, înveliți-o în folie de aluminiu, puneți-o în tavă și turnați deasupra zeama care a rămas în tigaie. Trebuie să trângeți bine capetele foliei, astfel încât să nu iasă aburul.
Carnea astfel pregătită trebuie să stea la cuptor la o temperatură de 180 grade pentru aproximativ 1 oră. Când este pătruns cotletul, puteți scoate folia de aluminiu și mai lăsați la cuptor, la foc ceva mai mare decât înainte, până se rumenește.
De asemenea, în timpul acesta stropiți carnea din când în când cu sosul pe care l-a lăsat. După ce s-a rumenit bine și a căpătat o crustă, lăsați-l să se răcească și apoi păstrați-l la frigider.
Poate fi consumat maxim 4 zile după ce a fost gătit.
Poftă bună!
Autor: Andreea Inea, publicat la data 18.07.2020
Taguri: casa
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!