Transport gratuit peste 170 lei
Aplica

Cum să îndepărtezi petele de pe hainele copiilor

Cum să îndepărtezi petele de pe hainele copiilor

Petele sunt la ordinea zilei atunci când ai copii în casă. Află acum cum poți înlătura petele de orice tip de pe hainele micuților tăi. Pentru a scăpa de

petele încăpățânate de pe hainele micuțului nu trebuie să ‘’te înarmezi’’ neapărat cu răbdare, ci cu cele mai eficiente soluții. Petele lăsate de sucul de fructe iese cu apă rece. Pentru a da rezultate, freacă imediat pata cu apă rece, apoi spală materialul la temperatura indicată pe etichetă. Dacă petele persistă, în cazul hăinuțelor albe, poți folosi puțin înălbitor fără clor.

Înainte de a usca haina, toarnă apă clocotită peste pete – aceasta va dizolva complet urmele de zahăr rămase.

Piureurile de fructe și legume se scot cu oțet

Deși piureurile de fructe, legume sau sucurile naturale sunt mai greu de curățat, le poți învinge cu o soluție-minune, pe care o prepari dintr-o parte oțet și două părți apă. Aplică această soluție pe pată cu un pulverizator. Lasă să stea timp de 10 minute, după care aplică o combinație de detergent cu apă. Pune haine la mașina de spălat în mod normal.

Petele de cacao ies cu apă și glicerină

De petele proaspete de cacao de pe ţesăturile de orice natură poți scăpa rapid dacă le umezesti cu apă, apoi freci uşor locul respectiv cu sare fină de bucătărie şi puţină glicerină. În final, spală cu apă din abundență.

Petele de fructe și legume se înlătură cu suc de lămâie

Dacă nu le-ai putut înlătura prin simpla spălare cu multă apă caldă, foloseşte o soluţie de acid citric: 80 g acid la 1 litru de apă. Petele de pe ţesăturile colorate le poți elimina folosind un amestec de glicerină pură şi gălbenuş - aplică pe locul respectiv şi lasă să acționeze câteva ore, după care spală sub un jet puternic de apă caldă. Mai poți freca pata cu suc de lămâie, apoi lasă hăinuţa peste noapte, în apă rece.

Petele de ciocolată ies cu sare

Petele de ciocolată sunt frecvente, mai ales dacă ai copii mici. Dizolvă jumătate de cană de sare într-o cană cu apă. Toarnă această soluţie peste pată şi las-o timp de 10 minute, apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

NEWSLETTER
Bucură-te de avantaje! Fii cu un pas înainte, află secrete pentru o viață mai bună.
Abonare la newsletter
URMARITI-NE
MODALITATI DE PLATA

Ramburs * euPlatesc * Transfer bancar
CUMPARATURI SIGURE
GoGetSSL Site Seal
Rating
4.88
© Copyright 2016 - 2021 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termene si conditiiSOLSALANPC
Produse in magazin

Cauta dupa cuvantul cheie dorit