Tembleque sau budincă portoricană de cocos – ideală la petreceri

04.APRILIE.2019
Tembleque sau budincă portoricană de cocos – ideală la petreceri

Categorie: Rețete Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:silvanaskitchen.com

Dacă sunteți în pană de idei în ceea ce privește desertul pentru următoarea petrecere, descoperă tembleque, un dulce care face senzație!. Budinca de cocos

sau tembleque este unul dintre deserturile tradiționale portoricane și care merită să fie și pe mesele voastre. Este gata în 130 minute, din care doar 10 minute înseamnă să „munciți” într-adevăr la el, iar restul sunt de așteptare. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200g lapte de cocos, 100g amidon de porumb, 1/2 linguriță sare, 100g zahăr tos, esență de vanilie, scorțișoară și 100g fulgi de nucă de cocos - pentru decorat

Mod de preparare

Rumeniți puțin fulgii de cocos, amestecând continuu pentru a nu se arde, până capătă o culoare aurie.
Puneți laptele de cocos și amidonul într-o oală la foc mediu și amestecați cu telul până se omogenizează și devine ca un sos, moment în care adăugați zahărul și sarea. Amestecați din când în când cu o spatulă de plastic.

Loading...

După 2-3 minute, când începe să dea în clocot, schimbați spatula cu un tel și bateți puternic pentru a nu se forma cocoloașe. Opriți focul, turnați compoziția în vase pentru budincă, lăsați să ajungă la temperatura camerei și apoi puneți la frigider timp de 2 ore.

După acest timp, răsturnați budinca din forme în farfurii și presărați deasupra scorțișoara și fulgii de cocos rumeniți.

Să savurați cu plăcere tembleque-ul!

loading...
222
0
SHARE

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.