Transport gratuit peste 199 lei

Tembleque sau budincă portoricană de cocos – ideală la petreceri

Tembleque sau budincă portoricană de cocos – ideală la petreceri

Dacă sunteți în pană de idei în ceea ce privește desertul pentru următoarea petrecere, descoperă tembleque, un dulce care face senzație!. Budinca de cocos

sau tembleque este unul dintre deserturile tradiționale portoricane și care merită să fie și pe mesele voastre. Este gata în 130 minute, din care doar 10 minute înseamnă să „munciți” într-adevăr la el, iar restul sunt de așteptare. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200g lapte de cocos, 100g amidon de porumb, 1/2 linguriță sare, 100g zahăr tos, esență de vanilie, scorțișoară și 100g fulgi de nucă de cocos - pentru decorat

Mod de preparare

Rumeniți puțin fulgii de cocos, amestecând continuu pentru a nu se arde, până capătă o culoare aurie.
Puneți laptele de cocos și amidonul într-o oală la foc mediu și amestecați cu telul până se omogenizează și devine ca un sos, moment în care adăugați zahărul și sarea. Amestecați din când în când cu o spatulă de plastic.

După 2-3 minute, când începe să dea în clocot, schimbați spatula cu un tel și bateți puternic pentru a nu se forma cocoloașe. Opriți focul, turnați compoziția în vase pentru budincă, lăsați să ajungă la temperatura camerei și apoi puneți la frigider timp de 2 ore.

După acest timp, răsturnați budinca din forme în farfurii și presărați deasupra scorțișoara și fulgii de cocos rumeniți.

Să savurați cu plăcere tembleque-ul!

Viziteaza magazinul online