Așa ‘’repari’’ cel mai bine maioneza de casă ‘’tăiată’’

25.FEBRUARIE.2019
Așa ‘’repari’’ cel mai bine maioneza de casă ‘’tăiată’’

Categorie: Rețete Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Maioneza este un preparat pe bază de gălbenuș și ulei, nelipsit din salata de boeuf. Însoțește de minune fripturile, sosurile, produsele fierte sau prăjite,

cât și preparatele reci. Nu de puține ori se întâmplă ca pe parcursul preparării sale, maioneza ‘’să se taie’’. Pentru a ‘’repara’’ o maioneză tăiată, există câteva sfaturi demne de luat în seamă. Însă înainte de toate, este important să acordăm maximă atenție câtorva sfaturi esențiale în ceea ce privește pregătirea maionezei: - ouăle și uleiul trebuie să aibă aceeași temperatură.

- se separă gălbenușul de albuș și se pune într-un bol adânc, se adaugă puțină sare și câteva picături de oțet și se lasă astfel câteva minute; oţetul va închega ușor gălbenușul; se amestecă gălbenușul cu o lingură de lemn timp de un minut, până când acesta se va lega (întări); 

Loading...

- se adaugă apoi, treptat, uleiul, frecând în aceeași direcție; în doar câteva minute, maioneza se va îngroșa; - atenție! sarea și oțetul trebuie puse de la început și nu încorporate ulterior!;

- maioneza nu se va mai tăia dacă, înainte de preparare, se adaugă un vârf de cuțit de sare și o linguriță de albuș;

- maioneza nu se adaugă în salate decât după ce acestea sunt reci.

Cum se repara maioneza tăiată

Dacă vi s-a tăiat maioneza, puneți puțin albuș într-un castron și turnați, puțin câte puțin din sos (maioneza tăiată), amestecând cu o lingură de lemn.

Un alt sfat: turnați oțet fierbinte, picătură cu picătură, amestecând constant. Pentru a repara maioneza, puneţi o lingură de apă rece într-un bol cu fund cu diametru mic şi adăugați lingură după lingură cu maioneză tăiată. Dacă s-a tăiat maioneza, fierbeți un ou și preparați alt sos. Când noua maioneză începe să se lege, în loc să mai adăugați ulei, puneți treptat, câte puțin, din maioneza tăiată.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

ZI DE ZI
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

DESCOPERĂ
SECRETE DEZVĂLUITE
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.