Așa ‘’repari’’ cel mai bine maioneza de casă ‘’tăiată’’
:contrast(5):quality(50)/https://www.zodiacool.ro/uploads/blog/maioneza-de-casa-6393.jpg)
Maioneza este un preparat pe bază de gălbenuș și ulei, nelipsit din salata de boeuf. Însoțește de minune fripturile, sosurile, produsele fierte sau prăjite,
cât și preparatele reci. Nu de puține ori se întâmplă ca pe parcursul preparării sale, maioneza ‘’să se taie’’. Pentru a ‘’repara’’ o maioneză tăiată, există câteva sfaturi demne de luat în seamă. Însă înainte de toate, este important să acordăm maximă atenție câtorva sfaturi esențiale în ceea ce privește pregătirea maionezei: - ouăle și uleiul trebuie să aibă aceeași temperatură.
- se separă gălbenușul de albuș și se pune într-un bol adânc, se adaugă puțină sare și câteva picături de oțet și se lasă astfel câteva minute; oţetul va închega ușor gălbenușul; se amestecă gălbenușul cu o lingură de lemn timp de un minut, până când acesta se va lega (întări);
- se adaugă apoi, treptat, uleiul, frecând în aceeași direcție; în doar câteva minute, maioneza se va îngroșa; - atenție! sarea și oțetul trebuie puse de la început și nu încorporate ulterior!;
- maioneza nu se va mai tăia dacă, înainte de preparare, se adaugă un vârf de cuțit de sare și o linguriță de albuș;
- maioneza nu se adaugă în salate decât după ce acestea sunt reci.
Cum se repara maioneza tăiată
Dacă vi s-a tăiat maioneza, puneți puțin albuș într-un castron și turnați, puțin câte puțin din sos (maioneza tăiată), amestecând cu o lingură de lemn.
Un alt sfat: turnați oțet fierbinte, picătură cu picătură, amestecând constant. Pentru a repara maioneza, puneţi o lingură de apă rece într-un bol cu fund cu diametru mic şi adăugați lingură după lingură cu maioneză tăiată. Dacă s-a tăiat maioneza, fierbeți un ou și preparați alt sos. Când noua maioneză începe să se lege, în loc să mai adăugați ulei, puneți treptat, câte puțin, din maioneza tăiată.
Autor: Andreea Inea, publicat la data 25.02.2019
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!