Rețetă de sarmale de porc şi vită în foi de varză

05.IUNIE.2018
Rețetă de sarmale de porc şi vită în foi de varză

Categorie: Retete Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:ieftinsigustos.ro

Sarmalele fac deliciul fiecărei sărbători, dar și a meselor obișnuite, ne amintesc de mâncarea de la bunica. Sarmale în foi de varză, umplute cu carne

tocată de porc, vită și orez sunt o ispită culinară căreia nu-i putem rezista, mai ales dacă sunt însoțite de mămăliguță, ardei iute, smântână și poate un păhăruț de țuică. Ingrediente: 1 kg carne tocată (porc sau amestec porc-vită) 110 grame orez, 3 frunze de dafin, 2 cepe uscate (medii), 2 linguri de untură de porc, bulion 100 grame, varză acră, piper, cimbru, sare (o lingură).

Timp de pregătire 3h

DE INTERES: Delicioasa budincă de orez caramelizată

Mod de preparare

Se alege carnea mai grasă de porc (pulpă, costiță, ceafă) și se trece o dată prin mașina de tocat. Altă variantă este să se toace atât carnea de porc cât și carnea de vită, în cantități egale. Carnea tocată se amestecă cu orezul curățat și spălat în câteva ape, ceapa taiată cubulețe foarte mici, piperul, cimbrul, sarea, frunzele de dafin tăiate mărunt și 100 ml de apă. E foarte important adaosul de apă în umplutură.

Foile de varză se taie selectându-se bucățile în care carnea poate să fie împachetată cu ușurință. În mâna stângă se pune foaia de varză, aproape de încheietura mâinii se așază puțină carne și se rulează foaia de varză cu mâna dreaptă. Mâna stângă se strânge căuș pentru a nu lăsa să se desfacă tubul de varză, iar cu degetele de la mâna dreaptă se presează marginile foii de varză spre interior și astfel se formează sarmaua.

Sarmalele se fierb în recipiente mari, tapetate cu foi de varză, în care se dispun concentric, în straturi succesive, în formă de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pune apă (în așa fel încât să acopere sarmalele), pasta de tomate și două linguri de untură. Dupa ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lăsate să fiarbă la foc mic timp de 2 ore.

Opțional, după ce au fiert două ore pe aragaz, sarmalele se pot lăsa încă 20 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

Se servesc calde cu mămăliguță, ardei iute și smântână.

Sursa articol: reteteculinare.ro

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.