Transport gratuit peste 140 lei
Aplica

5 metode prin care să scapi de petele de ciocolată

5 metode prin care să scapi de petele de ciocolată

Adorată de copii și adulți, ciocolata este un desert căruia cu greu îi putem rezista. Mai puțin plăcute sunt însă momentele în care ciocolata ajunge pe covor sau pe haine.

Deși mai greu de îndepărtat, petele de ciocolată nu vor rezista prea mult pe textile dacă încerci câteva soluții. Una dintre soluții e apa călduță.

Petele de ciocolată (sau cacao) ies dacă obiectul se înmoaie în apă călduță, care se schimbă din sfert în sfert de oră, de 3-4 ori.

Apă foarte sărată. Petele de ciocolată de pe haine se mai scot prin frecare cu apă sărată.

Adaugă jumătate de cană de sare fină într-o cană de apă și lasă sarea să se topească. Toarnă soluția obținută pe pată, las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește foarte bine cu apă curată.

Best seller

Detergent

Îndepărtează excesul de ciocolată de pe pată. Umezește pata cu apă călduță, apoi presară peste ea detergent. Masează detergentul cu degetul, pentru a pătrunde cât mai adânc în țesătură, după care lasă-l să acționeze timp de 15 minute.

Adaugă haina într-un lighean cu apă rece și las-o la înmuiat. Clătește și verifică dacă au rămas pete vizibile. La nevoie, repetă întreaga operațiune.

Detergent și amoniac

O soluție valabilă atât pentru haine, cât și pentru covor. Amestecă o linguriță de detergent de vase și o jumătate de linguriță de amoniac într-o cană cu apă rece. Cu o cârpă curată, din bumbac, înmuiată în soluția obținută, tamponează zona murdară. Repetă procedeul de câte ori este necesar.

Îți recomandăm

Glicerină – pentru covor

Ai la îndemână glicerină? Nimic mai simplu. Ia o cârpă absorbantă, o înmoi în glicerină și freci bine pata cu ea. Așteaptă 10 secunde și repetă procedeul dacă este necesar. După îndepărtarea petei, curăță covorul cu o cârpă moale și curată, înmuiată în apă călduță.

Viziteaza magazinul online