5 metode prin care să scapi de petele de ciocolată

13.IUNIE.2019
5 metode prin care să scapi de petele de ciocolată

Categorie: Rețete Autor: Andreea Inea ZODIACOOL Foto:unsplash.com

Adorată de copii și adulți, ciocolata este un desert căruia cu greu îi putem rezista. Mai puțin plăcute sunt însă momentele în care ciocolata ajunge pe covor sau pe haine.

Deși mai greu de îndepărtat, petele de ciocolată nu vor rezista prea mult pe textile dacă încerci câteva soluții. Una dintre soluții e apa călduță.

Petele de ciocolată (sau cacao) ies dacă obiectul se înmoaie în apă călduță, care se schimbă din sfert în sfert de oră, de 3-4 ori.

Apă foarte sărată. Petele de ciocolată de pe haine se mai scot prin frecare cu apă sărată.

Adaugă jumătate de cană de sare fină într-o cană de apă și lasă sarea să se topească. Toarnă soluția obținută pe pată, las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește foarte bine cu apă curată.

Loading...

Detergent

Îndepărtează excesul de ciocolată de pe pată. Umezește pata cu apă călduță, apoi presară peste ea detergent. Masează detergentul cu degetul, pentru a pătrunde cât mai adânc în țesătură, după care lasă-l să acționeze timp de 15 minute.

Adaugă haina într-un lighean cu apă rece și las-o la înmuiat. Clătește și verifică dacă au rămas pete vizibile. La nevoie, repetă întreaga operațiune.

Detergent și amoniac

O soluție valabilă atât pentru haine, cât și pentru covor. Amestecă o linguriță de detergent de vase și o jumătate de linguriță de amoniac într-o cană cu apă rece. Cu o cârpă curată, din bumbac, înmuiată în soluția obținută, tamponează zona murdară. Repetă procedeul de câte ori este necesar.

Glicerină – pentru covor

Ai la îndemână glicerină? Nimic mai simplu. Ia o cârpă absorbantă, o înmoi în glicerină și freci bine pata cu ea. Așteaptă 10 secunde și repetă procedeul dacă este necesar. După îndepărtarea petei, curăță covorul cu o cârpă moale și curată, înmuiată în apă călduță.

loading...

O zi reușită se organizează după horoscop!

Alege să cunoști predispoziții, să afli cum poți avea o stare pozitivă și să-ți satisfaci curiozitățile despre lumea în care trăim.

#caseta1#
Loading...
Ingrediente esențiale date în avanpremieră

Din cele interesate care nu seamănă cu nimic din ce-a fost, din ce este și din ce va fi. Azvârlim provocări în spațiu public și niscaiva specialități ca să iasă ceva legat, unitar, comestibil și apreciabil.

#caseta2#

MAI JOS, GĂSEȘTI ARTICOLE PE ACELAȘI SUBIECT

Toate-s la subiect

Subiecte fierbinți și mii de producții validate de cititori, nu de critici. Ăia critică, de asta iau lovele, nu ca să aplaude!

#caseta3#
#caseta4#

Horoscoape, numere și alte capricii

Informații calde calde, savuroase și tot felul de curiozități din toate domeniile, numai bune de folosit zilnic în propriul beneficiu.

#caseta5#
Cele populare, din gură-n gură

Nu vă gândiți, vă rog, la necreștinești! Sperăm să nu ni le subtilizeze careva, că-s de-a casei și cititorii le tot bagă în fața ochilor.

Descoperiri simple și de efect

Trecute prin filtrul minții și prin condeiul străluciților prelucrători sunt băgate ca să ia fața. Cum vă place? Nouă, ne plac!

#caseta6#
#caseta7#
Ultraspecializate de calibru

Unii, mulți, foarte mulți, majoritatea, dintre dumneavoastră, stimați cititori, ați rămas uluiți de o chestie din aceste isprăvi. Și-s fără improvizații!

MAGAZIN ONLINE
Mai multe constatări, luate la un loc

Din păcate, din fericire, toate-s ale noastre. Chestia e că merg și pe la alte case, dar nu ne supărăm dacă ne citează.

#caseta8#
#caseta9#
#caseta10#
UNIC ÎN ROMÂNIA

Astrologie ZODIACOOL

Cu certitudine este primul horoscop online personalizat pe ore din România

Calcule ZODIACOOL

Numerologie și primul calculator de date favorabile ZeRiXue

Feng Shui ZODIACOOL

Primul calculator Feng Shui online din România pentru dragoste, sănătate și bani.

Noutăți pe ZODIACOOL: Horoscop cu previziuni astrologice pentru dragoste și bani.

Vezi care sunt predispozițiile și fii la curent cu influența pe care o au planetele asupra vieții și asupra evenimentelor din viață. Horoscop anual cu previziuni pe dragoste și relații, carieră și bani, sănătate.

Horoscop azi pe zodii
DE INTERES
MAGAZIN ONLINE
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI

Rețele Sociale

Mod de plată

Abonează-te la newsletter pentru noutăți

© Copyright 2016 - 2019 ZODIACOOL SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.