Transport gratuit peste 199 lei

Blat de tort. 12 trucuri pentru un blat de tort pufos

Blat de tort. 12 trucuri pentru un blat de tort pufos

Cea mai dificilă parte din prepararea unui tort este blatul. Cu siguranță că multora dintre noi li s-a întâmplat măcar o dată ca blatul ‘’să se

lase’’, să nu crească sau să nu aibă textura pe care o doream. Din fericire însă, există câteva trucuri utile prin care poți obține un blat perfect. Ține cont de următoarele sfaturi pentru o rețetă de blat pentru tort perfectă:

Rețetă blat de tort

1. Toate ingredientele necesare pentru blat trebuie să fie la temperatura camerei.

2. Scoate ouăle din frigider cu cel puțin 60-90 de minute înainte de a le folosi.

În lipsă de timp, le poți scufunda în apă caldă vreme de 30 de minute.

3. Amestecă mai întâi ingredientele uscate. Cerne făina de două ori, ca să devină fluidă şi bine aerisită.

4. Bolul în care bați albușurile să fie curat și uscat.

5. Nu adăuga gălbenușurile amestecate cu zahăr peste spumă de albușuri (o greșeală frecvent întâlnită), ci invers. Încorporează cu grijă albușurile (de jos în sus), fără a le amesteca.

6. Ai grijă la cantitățile de zahăr și de făină, măsurându-le bine. Prea mult zahăr conferă blatului o textură prea densă, iar o cantitate insuficientă de făină poate duce la ‘’lăsarea’’ blatului după coacere.

7. Din clipa când începi să amesteci toate ingredientele, nu fă nici o pauză! Când aluatul e gata, bagă-l imediat la cuptor. Coace blatul pe suportul din mijlocul cuptorului.

8. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit, cu minimum 20-30 de minute înainte, la foc mic.

9. Nu deschide ușa cuptorului decât după 20 de minute. După acest interval poți roti blatul, astfel încât să îi asiguri o coacere corectă și să eviți acea ridicare din mijloc a aluatului.

10. Scoate blatul din formă după ce s-a răcit.

11. Însiropează cu măsură: pentru a fi sigur/ă că siropul ajunge să înmoaie blatul în profunzime, înțeapă-l la suprafață cu o scobitoare.

12. După ce ai reușit să pregătești tortul, vine momentul tăierii sale, însă din pricina faptului că trebuie adăugat sos pentru însiropare sau glazură, unele torturi tind să se crape sau să nu se taie bine.

Pentru a evita aceste neplăceri, lasă cuțitul scufundat în apă caldă timp de 5-6 secunde, șterge-l și apoi taie felia de tort.

Viziteaza magazinul online