Transport gratuit peste 199 lei

Scoaterea petelor de bere (pentru țesăturile de orice natură)

Scoaterea petelor de bere (pentru țesăturile de orice natură)

Dacă acționezi rapid asupra petelor de bere, acestea ies cu ușurință de la prima spălare. De regulă, hameiul și malțul dispar în urma spălării cu apă

caldă, chiar și fără o soluție specială anti-pete. Pentru a îndepărta petele uscate, freacă materialul cu pricina într-o soluţie diluată şi caldă de oţet, înainte de spălare. Pentru petele vechi, înmoaie întâi materialul în puţină glicerină. Pata de bere dispare adesea complet după prima spălare, dacă respecți aceste mici trucuri. Mai poți scăpa de petele de bere de pe haine cu apă minerală.

Pentru țesăturile de orice natură

Dacă petele de bere sunt proaspete, încearcă să le înlături cu apă sărată. Dizolvă 20 g sare fină într-un litru de apă caldă și freacă ușor țesătura, până la dispariția petei.

Pentru petele vechi

Petele vechi, cu excepția celor de pe țesăturile de lână și mătase, dispar dacă le umezesti cu apă curată și apoi le tratezi cu o soluție de amoniac de 1%! Freacă bine cu un tampon, apoi spală cu apă.

Petele de pe țesăturile de lână

Tamponează-le cu glicerină, după care șterge ușor locul respectiv cu o țesătură flanelată ȋmbibată în apă.

Ţesăturile de mătase

Petele de bere pe hainele de mătase se scot numai cu alcool îndoit cu apă. Curăță-le așadar cu alcool (20 ml alcool etilic 70% la 100 ml apă). La țesăturile albe poți încerca și cu apă oxigenată 10 ml/l.

Pete vechi de pe țesăturile de orice natură

Poți folosi un amestec format din glicerină, amoniac 10% și alcool etilic 70% în cantități egale - 3 părți dizolvate în 8 părți în greutate apă). Mai exact, un amestec obținut din 20 ml glicerină, 25 ml amoniac 10%, 30 ml alcool etilic 70% și 200 ml apă.

Viziteaza magazinul online