Borș de pui cu legume
Aceasta rețetă de borș de pui este excelentă și pe gustul tuturor, trebuie încercată neaparat. ICa ingrediente ai nevoie de: câteva bucăți de pui de casă
(pulpele, aripile și spatele de la pui),2 cepe, o jumătate de ardei roșu, o bucată mică de țelină, 2 morovi, sare, piper, 2 linguri de zarzavat ras (amestec de morcovi cu rădăcină de pătrunjel, păstârnac, țelina), leuștean, borș pentru acrit, 50 ml suc de roșii,, verdeață mărunțită, în funcție de preferințe (pătrunjel, cimbru). Ingrediente pentru 5 porții. Timp de preparare: sub 60 minute.
- DE INTERES: Rețetă de ouă umplute cu ton și branză de burduf
MOD DE PREPARARE Borș de pui:
Se pun la fiert (în oală sub presiune, să meargă mai repede) bucățile de pui spălate bine, însoțite de cepe, ardei, morcov și bucata de țelină, se adaugă puțină sare și piper și apă aproximativ 4 l. Se lasă la fiert 30 de minute de când se închide supa.
Apoi se strecoară în alt vas, se adaugă bucățile de carne și se fierb, când dă în clocot se pune zarzavatul de la borcan, morcovul ras, ardeiul roșu mărunțit și o ceapă care a fiert în supa făcuta cu mixerul, se lasă să fiarbă încă 5-10 minute. Dupa ce fierbe bine tot se adaugă sucul de roșii, se drege cu sare și borș pentru acrit și se presară deasupra o mână de leuștean tăiat mărunt și o linguriță de cimbru uscat.
Se servește fierbinte, cu pâine prăjită și pătrunjel verde tocat fin pus direct în farfurie. Este un deliciu, foarte aromată și consistentă.
Poftă bună!
Sursa articol: bucataras.ro
Autor: Andreea Inea, publicat la data 12.06.2018
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!