Banane prăjite cu miere de albine

06.NOIEMBRIE.2018
Banane prăjite cu miere de albine

Categorie: Retete Autor: Andreea Inea Zodiacool Foto:pixabay.com

Este un desert ce poate fi servit cald, imediat ce a fost gătit, rece sau încălzit la cuptorul cu microunde. Delicioase în orice sezon și la orice masă,

bananele prăjite sau caramelizate sunt extrem de simplu de pregătit, iar costurile sunt minime. Pot fi desertul gătit în casă pentru musafirii pe care nu îi așteptai, micul dejun rapid, gustarea dintre mese, dulcele de amiază sau salvarea pentru pana de idei când copilul îți cere ceva dulce și nu mai vrei să apelezi la ceea ce se găsește în comerț. Ai nevoie de doar 5 ingrediente.

Dacă mai ai nevoie de motive să-l încerci, gândește-te că este extrem de delicios, are doar 230 kilocalorii/porție și nu durează mai mult de 10 minute să îl faci.

Astfel, pentru 2 porții de banane prăjite vei avea nevoie de:
- 2 banane coapte,
- 2 linguri miere,
- 1/2 linguriță scorțișoară,
- 1 lingură ulei (sau unt),
- un praf de sare.

Mod de preparare:
Curăță bananele și feliază-le rondele sau oricum îți place (poți da frâu liber imaginației!). Apoi, pune la încins untul/uleiul, mierea, scorțișoara și sarea într-o tigaie, la foc mediu. Imediat ce s-a încins tigaia, pune feliile de banane pe fiecare parte (aproximativ 2-3 minute/fiecare parte) până devin aurii, caramelizate. Ai grijă să potrivești focul, astfel încât să nu se ardă bananele ori sosul caramel. Când sunt aurii, pot fi scoase.
Pot fi servite simple, ca atare, sau în combinație cu iaurt, înghețată, unt de arahide, clătite, frișcă, diverse sosuri dulci, cum ar fi un sos de ciocolată.

Poftă bună!

loading...
CONTINUĂ SĂ CITEȘTI
Rețele Sociale
Mod de plată
Abonează-te la newsletter pentru noutăți
© Copyright 2016 - 2020 Zodiacool SRL - Toate drepturile rezervate. Termeni.