Murături pentru orice sezon și pentru ospățuri bogate - Castraveți bulgărești
Iată o rețetă de murături, pe care dacă o încerci o dată, cu siguranță vei pregăti să ai tot anul. Castraveții bulgărești pot fi consumați imediat ce
s-au murat, iar borcanele rezistă la loc uscat, răcoros și întunecat până la un an. Ingrediente pentru un borcan: o jumătate de kilogram de castraveți, o ceapă mică tăiată peștișori, câteva felii subțiri de morcov, un cățel de usturoi, 5-6 boabe de piper (după gust), o bucățică de hrean, o foaie de dafin, o linguriță de zahăr, două linguri de oțet, o jumătate de linguriță de sare, o ramură mică de mărar.
Mod de preparare:
Castraveții se pun în borcan, încercând să se acopere fiecare loc liber, alături de legume (ceapă, morcov, usturoi și hrean). Apoi, se adaugă piperul, dafinul, zahărul, oțetul, sarea și mărarul (deasupra). În final, se umple borcanul cu apă la temperatura camerei.
Se pune capacul, se înfiletează bine și se agită bine borcanul pentru a se omogeniza mirodeniile cu apa. Pentru următoarele 30 de minute va sta la bain-marie, timpul calculându-se din momentul în care apa din oală începe să clocotească.
Poftă bună!
Autor: Moni Paraschiv, publicat la data 04.12.2018
ÎNSCRIE-TE PENTRU A OBȚINE
10% WELCOME GIFT
LA ORICE COMANDĂ!