Transport gratuit peste 199 lei

7 trucuri ingenioase pentru a găti mai rapid

7 trucuri ingenioase pentru a găti mai rapid

Ai programul încărcat, o familie numeroasă sau pur și simplu vrei să petreci cât mai puțin timp în bucătărie? Descoperă câteva trucuri ingenioase care te vor ajuta să gătești mai rapid

și la care nu vei renunța niciodată.

Taie carnea ușor. Carnea de vită va fi mult mai ușor de tăiat dacă o pui în congelator pentru doar 20 de minute, apoi o tai imediat în bucăți egale.

Gătește legumele rapid. Atunci când pui legumele la fiert, adaugă apă minerală în loc de apă plată. Apa minerală grăbește procesul de fierbere și vei putea găti legume mai ușor și mai rapid.

Curăță cartofii ușor

Pune apă la fiert și adaugă cartofii în momentul în care apa a atins punctul de fierbere. Scufundă-i pentru 30 de secunde, apoi scoate-i și introdu-i imediat într-un bol cu apă rece – cu gheață, de preferat. Lasă-i pentru alte 30 de secunde și scoate-i. Acum, poți curăța cartofii cu mâinile goale.

Călește ceapa în câteva secunde

Ceapa se va căli în câteva secunde dacă adaugi în tigaie jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.

Înmoaie mai uşor untul

Vrei ca untul rece să se înmoaie mai repede? Încălzeşte un pahar, aşează-l deasupra untului și așteaptă câteva minute.

Răzuiește usturoiul

Nu mai pierde timp tocând usturoiul sau să tot cureți presa de usturoi de cojițe. Dacă rețeta cere usturoi pisat și îndeosebi dacă ai nevoie de o cantitate mai mare, alege varianta de a-I da prin răzătoare.

Cum să nu lipești peștele de grătar

Ia un cartof crud, taie-l în jumătate şi apoi înfinge o furculiţă într-una dintre bucăţi. Cu partea interioară a acestuia unge grătarul încins. Amidonul din cartofi va crea o suprafață naturală antiaderentă.

Viziteaza magazinul online